Šta je novo?

Cooler za PHENOM II 965 3,4 ghz black edition

superstar035

Slavan
Učlanjen(a)
08.10.2005
Poena
301
POzdrav, koji kuler bi mi preporucili za ovaj CPU; Box varijanta koju imam mi pri radu u pojedinim zahtevnijim programima dize broj obrtaja i do 6 000 pa se cuje kao usisivac, imate li prelog za neki tisi a efikasniji ? POzzz i hvala
Milan

:wave:

OCZ Vendetta 2, Cooler Master Hyper 212 Plus, Xigmatek big scorpion hdt-s1284 koji kostaju oko 3000 RSD. Jeftiniji kuleri od ovih nisu dobri za taj Amd proc. Trebalo bi da imas kuciste minimalne sirine 19.5 cm da ovi kuleri mogu da stanu u njega.

Imaš na forumu niže "Šta da kupim od ploča, procesora, kulera i memorija?" sličnu temu pa pogledaj. Uglavnom do 3000din, Cooler Master Hyper 212 Plus. Sa 12cm ventilatorom koji ide uz njega, dobrim sistemom kačenja + ide na sva podnožja veoma dobar izbor.

OK..a sirina

Imam kuciste NZXT 59, njemu je sirina 90....sta moze da stane sigurno, da se ne ispalim za 0,5cm i sta je bolje OCZ Vendetta 2, Cooler Master Hyper 212 Plus, Xigmatek big scorpion hdt-s1284...dobavljac ima sve navedeno na stanju pa da znam sta da porucim.....

pozdrav

Imam kuciste NZXT 59, njemu je sirina 90....sta moze da stane sigurno, da se ne ispalim za 0,5cm i sta je bolje OCZ Vendetta 2, Cooler Master Hyper 212 Plus, Xigmatek big scorpion hdt-s1284...dobavljac ima sve navedeno na stanju pa da znam sta da porucim.....

pozdrav

212+ staje bez problema...imam isto kuciste i 212+ i prezadovoljan sam....Odlican cooler...

Edit:Evo i slika kako izgleda...

Poslednja izmena:
212+ staje bez problema...imam isto kuciste i 212+ i prezadovoljan sam....Odlican cooler...

Edit:Evo i slika kako izgleda...

Nažalost, 212-ce nema vise :(;
vredi li i staje li nesto od ovoga?

1. Hladnjak LGA775/AM2 OCZ Gladiator Max, 12cm fan
2.Hladnjak za CPU LGA775/AM2 Thermaltake BigTyp VP, CL-P0477
3. CPU Hladnjak LGA775/AM2 Xigmatek Big Scorpion HDT-S1284,
4. CPU Hladnjak LGA775/AM2 Thermaltake DuoOrb, CL-P0464
5. CPU Hladnjak LGA775/AM2 Thermaltake Big Typ 14 Pro, CL-P0456
6. CPU Hladnjak LGA775/AM2 OCZ Vendetta 2, OCZTVEND2

Izvinite na smaranju :)

Xigmatek Big Scorpion HDT-S1284, visina 159mm

OCZ Vendetta 2, visina 159mm

OCZ Gladiator Max, visina 165mm

Cooler Master Hyper 212+, visina 158.5mm

Ako staje u NZXT M59 kućište Cooler Master Hyper 212+, onda će stati i Xigmatek Big Scorpion HDT-S1284 i OCZ Vendetta 2 (višlji su od CM Hyper 212+ za 0.5mm).
Za OCZ Gladiator Max nisam siguran jer je višlji od CM Hyper 212+ 6.5mm a širina NZXT M59 je 190mm pa može biti problema...

OCZ Vendetta 2 je malo vezi od Hyper'a 212 Plus , covek je gore naveoi dimenzije. Na par Reviewa Vendetti su zamerili sto smeta slotovima memorije (tesno), tako da moja preporuka ide Cooler Masteru Hyper 212+

Poslednja izmena:
Slazem se da je Xigmatek Big Scorpion HDT-S1284 bolji izbor od OCZ Vendette 2.
4 pajpa naspram 3 pajpa, bolje sređena baza i po specifikaciji ima tišu dvanaesticu.

Xigmatek Big Scorpion HDT-S1284

Porucio sam Xigmatek Big Scorpion HDT-S1284 i ugradio ga danas,ventilator se gumenim čepovima drzi za hladnjak tako da amortizuje bilo kakve vibracije, jos malo pa bešuman, taman se super uklopilo sve, stavio sam SMart fan opciju jedva da ga pokrece, a temperatura procesora je u normalnom radu oko 36 stepeni. U svakom slucaju, bolje ce ga hladiti nego box cooler, danas kada sam skinuo box cooler primetio sam da je pasta skroz zapekla, posle samo 3 meseca. Samo jos da pokusam da sakrijem visak kablova, prilicno ih ima kod ovog napajanja. Hvala drugari! :) :wave:

Poslednja izmena:
Okreni cooler tako da ti vent bude okrenut ka prednjem delu kucista,da bi ti zadnji vent izbacivao topao vazduh...Pogledaj kao sto je kod mene na prethodnom postu...

Ne može tako da okrene/rotira za 90° kuler jer je kačenje AM2/AM3 klipa moguće samo vertikalno jer je u tom vertikalnom položaju fiksiran soket.

Mislim da se grafika ne greje toliko da bi topao vazduh koji bi zahvatio ventilator uticao na loše hlađenje kulera, pa je najbolje rešenje da zarotira kuler za 180° od onog kako ga je sad postavio. Kao što rekoh, tako se topliji vazduh ne zadržava u kućištu već ide iz kućišta kroz mrežu na vrhu iz kućista.

I na taj način bi se izbegao problem da case ventilator nazad (videti priložene slike) ne zahvati 4-pin žicu Xigmatekovog ventilatora i napravi ršum u kućištu :crash::smash::d:d:d

Poslednja izmena:
TRUE ili Megahalems
kada vec imas najjaci amd quad, onda neka ima takvo i hladjenje

Tako je hladjenje bolje za cpu jer uvlači hladan vazduh ali lošije za grafičku i ostale komponente, jer na njih baca topao vazduh. Pa ti vidi šta ti je kritičnije.

Vrh Dno