Šta je novo?

Cooler za GPU

RZA*

Slavan
Učlanjen(a)
26.03.2007
Poena
319
Planiram da zamenim Cooler na Gainward-u 4870GS 1gb iz vise razloga. Jedini hot spot u kucistu je GPU, ne svidja mi se Gainward Cooler,jedva sam podesio da fan ne urla jer preko ATI expert tool-a mogu samo da spustim na 50% pa sam morao da to odradim preko RIva tunera. I sad u idleu mi stoji na 25% i necujan je...medjutim cim pokrenem neku igricu...vent pocinje da se ubrzava...prvo pomalo :p kao kad neko bode gas na nekom Lamborghini-u:eyebrows:, a posle izvesnog vremena se cuje bas glasno i tako sve dok ne ugasim igricu...
E sad imam nekoliko coolera na umu...pa ne znam koji izabrati...
Neki podrzavaju do 4890, a neki i 5xxx seriju kartica...mada meni to nije veliki problem jer mislim da preskocim 5xxx seriju i sacekam 6xxx seriju ,a polovne komponente ne uzimam tako da sam prilicno siguran da seriju 5xxx zaobilazim. Bitno mi je da cooler lepo hladi sve komponente na Grafickoj, da je tih, i da lepo izgleda :d

Evo kandidata:

1.Prolimatech MK-13
2.Thermalright T-RAD 2
3.ARCTIC COOLING Accelero TWIN TURBO PRO
4.XIGMATEK VD-1065 Bifrost, Blackline Edition

Prva dva su dosta skuplja od 3. i 4. ...
Na MK-13 Mogu da se stave i do 4 120mm venta (mnogo xD ), a thermalright moze da radi sa 2x92mm ili 1x120mm....AC i Xigmatec imaju svoje ventove...ne znam sta da radim...skoro sam vec otpisao AC i Xig...ali reko ajde da ih stavim na listu mozda neko ima dobrog iskustva sa njima:)...Pomozite da se odlucim:) i naravno ako neko ima dobar kuler neka stavi link:) pozdrav! :wave:

Uzeo sam MK-13 i imao malo problema :( jer ovaj Glupavi GAinward nema Referentni Dizajn :(....uglavnom sve preporuke za cooler (jes da je skup) ali hladi super:)
Temp u loadu ne prelazi 56C:) a sa stock coolerom je islo i oko 80:)...uglavnom sve preoruke.

gde si uzeo i koja cena?
i da, kako si resio probleme :)

Nazad
Vrh Dno