Šta je novo?

Cooler Master Keyboard

• Začetnik teme Začetnik teme shanac
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nema ih kod nas, po obicaju. Bilo je reci da ce stici pred kraj proleca/pocetak leta, ali ta vest je bajata od pre nekoliko meseci.

Iscimao sam sve prodavnice za koje znam u Srbiji, i ni jedna nije mogla da mi pomogne.. cak sam iscimao CM predstavnistvo za Balkan, oni su me uputili ka Computerland-u da pitam njih. Na svu srecu oni su mi izasli u susret i porucili su tastaturu. Tastatura ce stici za 15-20 dana, a u ponedeljak mi javljaju cenu, pa ako se snadjem u medjuvremenu ili mi se ne bude svidela cena ne moram je kupiti.. jea, svidjaju mi se ti ljudi 😀

Lepo, drago mi je da si se snasao. Obavezno javi za cenu, jer cu se verovatno naci u istoj situaciji za nekoliko meseci (kad cu, nadam se, i ja uzeti TK). Za koje switcheve si se odlucio?

Poslednja izmena:
Javljam nemas frke.. rekao sam im red switches jer su po svim torturojalima sto sam gledao na tjubu crveni najbolji za gejming. Tj naj prijatniji na osecaj i zvuk..
Inaju na prodaju 2 tastature kod njih..

COOLER MASTER CM Storm Trigger tastatura (SGK-6000-GKCC1-UI)                         12499-

COOLER MASTER CM Storm QuickFire Rapid tastatura (SGK-4000-GKCC1-UI)       8499-

NIsam hteo da uzmem quick fire zato sto nema osvetljenje i ima black switches koji nisu bas najbolji..

NIsam hteo da uzmem quick fire zato sto nema osvetljenje i ima black switches koji nisu bas najbolji..

Verovatno zato jedna od najboljih ako ne i najbolja mehanicka gaming tastatura SS 7g ima bas black tastere jer oni nisu bas najbolji...

nisam mislio da n su losi, samo mislim da su crveni mnogo bolji za gejming. ako vec mogu da biram sto da ne.

inace iz nekog razloga goranj poruka nije zavrsena..
imaju 2 tastature kod njih..

COOLER MASTER CM Storm Trigger tastatura (SGK-6000-GKCC1-UI) 12499-
COOLER MASTER CM Storm QuickFire Rapid tastatura (SGK-4000-GKCC1-UI) 8499-

Poslednja izmena:
Ma to prosuo neko pricu po internetu jer njemu odgovaraju vise crveni, a ostali se ponavljaju ko papagaji jer su eto negde procitali. Koliko njih je imalo priliku da uporedi igranje na svim mehanickim switch-evima pa da zakljucuje? 90% njih je videlo mehanicku tastaturu samo na internetu.

ma gledao sam neke turtorijale po netu i bio sam na nekom sajtu gde je objasnjeno detaljno kako rade switch-eri.. i red je kao najnovija tehnologija i ucinilo mi se da je kao i najbolja za osecaj i za zvuk.. iskreno meni je ovo prva mehanicka tastatura, tako da se uzdam uz pomoc interneta..

Switchevi i slično

Evo ovde sam našao kompletan članak i sve je objašnjeno kakvi su koji switchevi.

Inače imam CM Storm Quick Fire Pro sa cherry mx red tasterima i zadovoljan sam, količina pritiska na taster koja je potrebna za kucanje je minimalna. Subjektivno gledano za taj TK, tastatura je jaka, stabilna, ne mrda sa mesta jer ima kilo. Ima osvetljenje svih tastera (što kod pro modela nije slučaj), što može da bude korisno ponekad. Moj drugar je vlasnik TK modela i obožava je.

Sve u svemu, dobra je i vredi tih para. A evo ti i Bench test 🙂

Poslednja izmena:
ukratko savrsena tastatura.
inace lik mi je danas javio mailom da kosta 13.999.. sto je malo preskupo, ali opet meni je po svim specifikacijama savrsena 😀
Hvala za clanak sa Bencha.. a sajt za switcheve sam ja bas juce gledao i zato sam narucio crvenu 🙂

Koristio sam Black ALPS, MX Black, MX Blue i MX Red i mogu ti reci da sigurno nisi pogreshio, barem po meni.
Jednostavno su najprijatniji za korishcenje. Ja bih trebao za vikend da uzmem TK sa MX Red pa mozhda napishem i neki mini-review.
Dobro je znati da barem negde mozhe da se naruchi kod nas iako su preterali sa cenom, apsolutno.

Bezobrazluk koliko košta u Srbiji!
Tastatura jeste skupa i ovde u Austriji, ali je razlika u ceni abnormalna. Ovde je normalno 90€ trenutno, na akciji može da se nađe za otprilike 80. A evo i da se i ja nasmejem, quickfire pro ima već od malo ispod 70€.

Pa verovatno u Austriji ne placaju toliki porez na robu kao kod nas plus postarina plus zarada.. mi smo u fazonu divlji balkan 🙂

Stigla je tastatura.. Drugacija je od ove sto sam do sada imao.. svidjaju mi se switchevi.. prijatni su na dodir, kao stare one masine za kucanje 😀
inace nije cena 14000 nego je 10500.. ne znam na koju foru, ali sam se dopisivao sa dvojicom iz
Evo par slika ispod..Computer Land-a jedan je rekao 14 jedan 10,5..
2013-04-30 15.36.15.jpg
2013-04-30 15.36.36.jpg
2013-04-30 15.36.47.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno