Šta je novo?

Cooler Master ili Chieftec ?

• Začetnik teme Začetnik teme xaver
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

xaver

Čuven
Učlanjen(a)
28.02.2004
Poena
620
Imam mali problem pa reko da pitam

Nudi mi se povoljno cooler master kuciste (ne znam tacno koje - uglavno od 400W) a ja sam nesto nameracio Chieftec DX-01 400/410W

Imam vec jedan cieftec i zadovoljan sam njime. Sa napajanjem nisam imao nikakvih problema. U principu treba mi kuciste za Core2DUO koji nameravam i da budzim malo. Ici ce jos dva HDD-a, 4-5 ventilatora, FX7600GT, i dva DVDRW-a. Trebalo bi da je i 360W (chieftec) dovoljno za to.

E sad prijatelj me nagovara da uzmem Cooler master jer je ta cena povoljnija ali meni se iskreno Cooler master kucista ne svidjaju. Drugo, nameravam da imam 3 Chiefteca pa mogu i da menjam delove (prebacujem) ako bude potrebno.

Da li gresim?
Dali je chieftec 360/400/410W 100% dovoljan za ono sto nameravam da stavim u njega?

Poslednja izmena:
moj glas ide za chieftec, a sto se tice da li ce gurat tvoju novu konfiguraciju--- naravno da hoce....

Poslednja izmena:
Chieftec, po meni, je bolje rešenje. Imam ih četiri i super su, imaju malo svedenije linije ali to je baš ono što mi treba.

http://www.chieftec.de/?page=products_show&item=203&k_id=1&language=uk

Evo takvo kućište je baš pored mene, ekstra je, mada ako budeš uzimao više od dva hard diska imaćeš malih problema jer nije poželjno da sva tri staviš jedan pored drugog, pa će ti trebati veće. Zato sam ja uzeo tower - veće, snažnije... Tako to ide.

razlika je znachajno u ceni, ono shto se meni svidja od CM koshta mnogo para...tako da glas za chieftec....mada iskreno ne znam shta mozhesh da menjash medju njima....

ZA glavnu masinu obavezno uzmi LBX, a za manje imas isto PRODUZENA kucista ali sa nesto manjom visinom sto i niej toliko strasno koliko to da su ipak produzena (u svim Chif kucistima oce da HDD se nabija na plocu, kod produzenih toga nema).
U LBX isto mzoes da rokas do 6 HDDova, cini mi se.

kod LBX ide 6 hdd mesta...i idu na stranu..shto se meni svidja..pogotovo kod sata diskova je lepo..kod pata se jako izlome kablovi............

Samo da se i ja umesham,ali sho se tice napajanja...Imao sam CM 380w sa 12-icom,i nije moglo da gura ovu moju konfu shto mi je u potpisu a slicna je toj shto ti ocesh da uzmesh,tako da razmisli oko napajanja,ja sam morao da uzmem jace...

@shikiDbrain - moguce da je napajanje bilo falicno ili los primerak ili sl. 380w je sasvim dovoljno da tera tvoju masinu. Ne znam kakva masina treba da bude pa da zahteva vise od toga... sa 380w mozes komotno da stavis jos jednu graficku i ako ti bude i jednom stucnulo ja ti poklanjam napajanje.

mozda zvuci malo pristrasno, ali mislim da je chieftec zakon za sve ostale kada je u pitanju odnos ulozenog novca i onoga sto se dobije za njega.

imao sam chiefteca lbx u bg, a sada vec drugog po redu anteka koji mu nisu ni do kolena, iako je unutrasnjost mozda cak i bolje projektovana. tu cvrstinu koju chief ima mozes naci samo na daleko skupljim kucistima drugih proizvodjaca.

takodje je i plastika dosta losija kod drugih kucista istog cenovnog ranga.

:smash:

Glas za Chieftec!!!
Uzeo sam skoro LBX 02BBB 400W. Napajanje lepo tera konfu, za sada na defaultu. Videcemo posle, mada planiram da pojacam napajanje.
Meni je bitnija duzina kucista nego visina. To da li ce smetati ploci i slicno. Ovo kuciste sto ja imam ima okrenute tvrde diskove na stranu okrenute sto mi se isto svidja.

Ipak ti lepo razmisli i donesi sam odluku, nadam se da smo ti dosta pomogli.

Poz.

Nazad
Vrh Dno