Šta je novo?

cooler master hyper uc vs hyper tx

• Začetnik teme Začetnik teme micri
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

micri

Slavan
Učlanjen(a)
30.06.2007
Poena
319
Moja oprema  
CPU & Cooler
INTEL Core i5-13600KF/BE QUIET! Dark Rock Pro 4
Matična ploča
GIGABYTE Z790 UD AX
RAM
G.SKILL 32GB Trident Z5 RGB DDR5 6000MHz CL40
GPU
AsRock RX6900XT OC Formula
Storage
Seagate Firecuda 520 1tb/Seagate Firecuda 520 1tb/WD 3TB RED/WD 2TB Black
Zvuk
Wharfedale Diamond 10.1/HK 650/Sennheiser GSP670
PSU
CORSAIR SF Series SF750 Platinum 750W
Kućište
LIAN LI PC-O11D Mini TG black
Monitor
Zowie XL2740/Hisense 65u8gq
Miš & tastatura
Corsair K95 Platinum/Razer Naga 2014/Glorious Model D Wireless
Ostale periferije
Apple iPhone 13 Pro
Tablet
Ipad 2017
Shta mislite o cooler master hyper uc i hyper tx zanima me koji je bolji da znam dal nisam puko pare za dzabe jer nigde se nisam susreo sa hyper tx

Prilozi

• 1237.webp
    1237.webp
    17.2 KB · Pregleda: 52
  • IMG_5783.webp
    IMG_5783.webp
    111.9 KB · Pregleda: 62
  • uc-fan.webp
    uc-fan.webp
    67.2 KB · Pregleda: 51
pa to je trebalo pre kupovine da kupis sta ti to sad znaci

I ja imam UC i zadovoljan sam, nije nista extra al je OK. Hteo sam da kupim tx al me nerviraju zabice, jer sa njima nemam kontrolu pritiska koji kuler vrsi na plocu. Sa zabicama ploca se sa donje strane toliko iskrivi da izgleda kao da ce cpu da izleti sa donje str. i to je jedini razlog zbog kog sam uzeo UC. Mislim (nisam siguran) da je nesto bolj od TX al to je zanemarljivo. TX je ubedljivo najbolja kupovina, ima najbolji odnos cene i performansi+tisina.

Mislim da si debelo pogresio, mogao si da ustedis 1000 din. Naravno, osim ako nemas isti trip kao i ja.
Drugi put postavi pitanje pre kupovine i/ili precesljaj forum

poz

znam ja to ali ja kad sam uzimao cooler nije bio na lageru Tx ali tx ima 42cfm protoka i 1800rpm a moj ima 2500rpm i 72cfm protok a ja sam postawio owu temu da znam koji je bolji

Pa kao sto rekoh tu su negde, moje je msljenje da je UC nesto malo bolji, ali taj boljitak neopravdava toliku razliku u ceni.
Dakle poenta je samo u ceni i, u mom slucaju, u razlicitom nacinu montiranja.

Ako planiras neki extra clock ni jedan ni drugi nisu dobri

A, ako vec nisi video, imas test na benchu:

http://www.benchmark.co.yu/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=12568

I nema poterbe, odnosno nije dobro da na dva razlicita mesta postavljas isto pitanje. Na taj nacin se opterecuje i zagusuje forum

Poslednja izmena:
sto se Hyper TX-a tice ja tvrdim da E6600 moze da tera overklokovang na 3.4Ghz, ili bilo koji drugi C2D ako ne rade na vise od ~1.45V mozda i preko.

Ne znam sta znaci extreman overklok, ako mislite na preko 3.5ghz onda tesko da ce ijedan vazdusni cooler biti ok za tako nesto. Ne znam koliko se cuje taj UC ali za TX znam da je skoro necujan.

Inace CFM moze cesto da zavara, nije sve u tome (mada ima i u tome dosta)

Meni Hyper TX hladi E6600 overklokovan na 3.2ghz, moze da hladi i na 3.4ghz bez problema.
Temperatura je u idle-u na 3200 ~35'c a pri loadu je 58-59, sto je za mene hladno s obzirom da C2D normalno rade i do 70'c (nije preporucljivo ali pri loadu mogu da rade i sa vise)

Ako je tah Hyper UC bolji od TX-a (hladniji) onda ne treba da brine nista osim kinte koju si dao.

sto se Hyper TX-a tice ja tvrdim da E6600 moze da tera overklokovang na 3.4Ghz, ili bilo koji drugi C2D ako ne rade na vise od ~1.45V mozda i preko.

Ne znam sta znaci extreman overklok, ako mislite na preko 3.5ghz onda tesko da ce ijedan vazdusni cooler biti ok za tako nesto. Ne znam koliko se cuje taj UC ali za TX znam da je skoro necujan.

Inace CFM moze cesto da zavara, nije sve u tome (mada ima i u tome dosta)

Meni Hyper TX hladi E6600 overklokovan na 3.2ghz, moze da hladi i na 3.4ghz bez problema.
Temperatura je u idle-u na 3200 ~35'c a pri loadu je 58-59, sto je za mene hladno s obzirom da C2D normalno rade i do 70'c (nije preporucljivo ali pri loadu mogu da rade i sa vise)

Ako je tah Hyper UC bolji od TX-a (hladniji) onda ne treba da brine nista osim kinte koju si dao.

Cekaj, koci, ubedacices coveka skroz😀

Poslednja izmena:
video sam test i nisam se izbedacio jer mars je 1000 dinara skuplji a razlika je 3 stepena a eklips je 1100 dinara skublji ali 7 stepeni je razlika ali u svakom slucaju ne kajem se jer kupio sam ga i kraj hvala vam

a shto sam stawio dve teme to je slucajno jer nisam video prvo sam postavio tamo pa onda ovde. A kako da obrishem temu ( ako moze )

Prilozi

• total.webp
    total.webp
    50.8 KB · Pregleda: 82
obavezno stavi i pastu

Hyper TX ima veoma losu zavrsnu obradu bakarne baze i ako se dodatno ispolira eto ti jos koji stepen nize. Ne znam kako je sa UC ali ako vidi neravnine (treba da je ko ogledalo) slobodno udji u prvu farbaru i trazi smirgle "0" ili sto sitnije vodene smirgle. Nakvasis ih i trljas u jednom smeru blago dok potpuno ne izravnas sloj, na karju uzmes neko polirajuce sredstvo, ako nemas nista moze i neki abraziv (CIF, VIM) pa dodatno istrljas time.

Kazem poenta je da baza bude kao ogledalo.
Sto se paste tice neka dobra pasta moze da skine jos 1-2-3 sepena u odnosu na obicnu pastu..

imas ovde na formu dosta price o tim stvarima...potrazi ako te zanima jos

na uc je bakarna baza ravna i nishta mu ne fali baza je kao ogledalo a pastu sam dobio uz kuler mali spric mada snjim sam promenio pastu na procesoru 2 puta(jer sam prvi put stavio kuler naopachke) jednom na Nb i na sb i kod ortaka na nb i mislim da ima josh malo

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno