Šta je novo?

Cooler Master Hyper 6

Black RIder

Čuven
Učlanjen(a)
28.06.2002
Poena
619
Juce sam s drugom montirao ovaj cooler na njegov comp i mogu samo reci da je fenomenalan i da nije neki preteran cim sto je onako masivan, posto se lako da ucvrstiti. Hladi savrseno. Na pr. on ima P4 2.4B i clock-ovan na cini mi se oko 3.2GHz ne prelazi na max opterecenju 45C. Pored svega ovoga je skoro potpuno necujan cak i na max brzini ventilatora. Ovo sam napisao cisto da odagnam neke predrasude ako postoje kod nekih zbog njegove tezine i velicine.

Pozdrav,
Ratko

Poslednja izmena:
Care si, hvala ti na ovom postu. Ja se zadnjih mesec dana dvoumim da li da ga kupim ili ne. Samo reci gde si ga kupio i za koliko.

Da se razumemo... Jel ima 8-icu na sebi?
Ako ima onda i nisu te cifre bas neke. Meni 2500+@2200MHz&1.6v 36.4c idle i 43 full load sa Tt11+ na 2900Rpm (na danasnjoj vrucini) Od onolike mase bakra sam ocekivao vise :trust: Ne kapiram nista... Mora da to moze bolje! Mene si sad pokolebao, imao sam nameru da ga budzim ali ne vise. Nista bez vodenog. Kolika mu je cena? Samo jos to ne znam a zanima me

[SAJ]ber Kurajber je napisao(la):
Ako ima onda i nisu te cifre bas neke. Meni 2500+@2200MHz&1.6v 36.4c idle i 43 full load sa Tt11+ na 2900Rpm (na danasnjoj vrucini) Od onolike mase bakra sam ocekivao vise :trust: Ne kapiram nista... Mora da to moze bolje! Mene si sad pokolebao, imao sam nameru da ga budzim ali ne vise. Nista bez vodenog. Kolika mu je cena? Samo jos to ne znam a zanima me

To je super temperatura za taj klok u svakom slucaju. Ako je sa osmicom onda je prilicno dobro, a ako je bez, onda je fantasticno. Trebao bi da ima da se kupi u Imtelu za nekih 40 evrica. Bas me zanima jel sa ventilatorom. :wave:

Pa jedte sa ventilatorom cim kaze da je necujan cak i na maximumu obrtaja;)

poz

poredis babe i zabe...

U shta bash sumnjam...Naravno, poimanje tishine se razlikuje od individue do individue...Za nekoga je to recimo tishina, a neko bi pobio porodicu zbog buke koju taj traktor ispushta na max-u

Vide li ti da je ono sto sam ja naveo Pentium 4 ,) koji mu je inace bio namesten ranije na malo manjem clock-u (posto pre nije ni mogao da ide na toliko na koliko ide sad). Sada mu je bio max oko 3.33-3.4GHz ali nestabilno, a ranije oko 3.15GHz sa box cooler-om. Box cooler mu je na high-u na manjoj frekvenciji nego sada isao na 67C, a Hyper ne prelazi 49C (to je bio max cini mi se). Naravno da ima 80mm ventilator (sve dolazi u kutiji) i stvarno, ali stvarno nije bucan. Imao sam dosta cooler-a tako da znam sta je buka, a sta nije. Na low se vise cuju ventilatori u kucistu nego on!

P.S. Kupljen je u Imtel-u za 36.5 eura + 20% porez(ovo je porez na dilersku, a da li je i inace ista cena nisam siguran).

Pozdrav :,,:

Samo da dodam da je u sobi bilo vrlo toplo. Nemam klimu u sobi, bio je topao dan i otvoren prozor (slobodna procena oko 28-31C).

u imtelu je dilerska samo preko racuna, nikako drugacije ;) ta cena koju si dao je MP cena

Meni ponekad izadju u susret, ali u ovom sl. sam platio porez. Inace ima nekoliko komponenti koje mogu da se uzmu za kes (dilerski) bez poreza.

Pozdrav

Black RIder je napisao(la):
Vide li ti da je ono sto sam ja naveo Pentium 4 ,)

Verovao ili ne, nisam video :d xa xa Ne mogu da verujem. Ja kao da sam citao ko zna sta a na ovo odgovarao :S: Sad mi sve ima smisla! Super su cifre, ok je i cena.
Jel on bese za Intele i 64? A A XP? Nisam ga video u Imtelu kad sam bio zanji put inace bih ga uzeo odmah. Tamo kad udjem, obavezno kupim nesto.

Ne moze koliko ja znam za Athlon XP. U specifikacijama pise da je kao sto si naveo samo za A64 i Intel bilo koji ako se ne varam.

Pozdrav

E da cisto ako nekog zanima zbog merenja temperature ploca je bila Asus P4C800E-Deluxe i morace ko god ima ovu plocu da isece dva dodatka za A64 na onome dodatnom postolju koje je od tvrdje plastike nego originalno. Bonsek i turpija u ruke i 5 minuta posla u vrh glave!

Vrh Dno