Šta je novo?

Cooler Master Hyper 212 vs. OCZ Vendett 2

Lonley Max

Slavan
Učlanjen(a)
20.11.2008
Poena
301
Posto sam zeljan dobrog kloka za 24/7 treba mi neki dobar cpu kuler za ne bas dubok dzep...

Dvoumim se izmedju dva gore navedena... pa vas molim da iznesete iskustva sa nekim od ova dva kulera...

Kod CM Hyper 212 mi se dopada sto ima 8 pajpova sa baze, Push-Pull, dobro ispoliranu bazu i odmah uz njega dobijam jedan od najboljih ventova kod nas na trzistu CM L2R (500 dinara 19dB buke, 70 CFM protok vazuha i pritisak 2.94 mmH2O)

Dok kod OCZ Vendetta 2 mi se dopada sto se odmah dobija jedna od najboljih pasta OCZ Freeze i veca povrsina hladjenja (za razliku od 212-ice koja je iz dve razdvojene "kule" Vendetta 2 ima mnogo vecu povrsinu, ali treba napomenuti da OCZ ima 3 pajpa, sa obe strane po jedan pajp manje od 212-ice).

Na sve ovo dolazi misao da Vendetta 2 moze da se ispolira (212-ica vec kad se kupi je dosta dobro ispolirana) i onda sam razmisljao da pribegnem nekom Pull resenju kao sto je kod TRUE, znaci da metalnim zicama na prvi vent nakacim i drugi koji bi sluzio sa druge strane kao Pull...

Sada vase misljenje i hvala u napred!!! :)

Poslednja izmena:
I ja se razmisljam koji da kupim neznam po meni je vendeta2 bolja zbog tisine u performansama su tu negde pa nebi pogresio ni da uzmes Hyper 212.
Sto se tice kacenja dva venta na oba coolera se mogu ugraditi dva venta ali nema nekog velikog dobitka oko 2c nista vise.

I ja se razmisljam koji da kupim neznam po meni je vendeta2 bolja zbog tisine u performansama su tu negde pa nebi pogresio ni da uzmes Hyper 212.
Sto se tice kacenja dva venta na oba coolera se mogu ugraditi dva venta ali nema nekog velikog dobitka oko 2c nista vise.

Pa dva po dva... :)

Nego mozes li mi reci kako si ti mislio na Vendetta 2 da nakacis dva venta? ,)

Slicno kao ja ili nesto drugo... ali pazi kod V2 ces jos dobiti koji stepen na poliranje, a 212 je vec ispoliran skoro max!!!

Nije preporucljivo polirati Vendettu. Ima neka slika na forumu gde je probijen heatpipe. Mozda moze ali samo malo.

Specifikacija za fan na 212 nema veze sa zivotom.

Na forumu ima razocaranih vlasnika 212ice, na vendettu se retko ko zali :)

Imas negde temu, mislim da je "najbolji kuler za septembar", Tamo imas dosta relevantnih informacija :wave:

Nije preporucljivo polirati Vendettu. Ima neka slika na forumu gde je probijen heatpipe. Mozda moze ali samo malo.

Specifikacija za fan na 212 nema veze sa zivotom.

Na forumu ima razocaranih vlasnika 212ice, na vendettu se retko ko zali :)

Imas negde temu, mislim da je "najbolji kuler za septembar", Tamo imas dosta relevantnih informacija :wave:

Hvala ;)

Vendetta 2, vec raspravljno dosta o tome, ima i testova, Vendetta 2 je u svakom slucaju bolji hladnjak.

I ja mislim da je vendeta2 bolja barem je tisa nego Hyper 212 posto se ljudi zale na buku a gledo sam testove gde Hyper 212 pravi buku od 45decibela ona njihova specifikacija za fan nema veze sa mozgom.

Moj glas za V2. Što se poliranja tiče, uradio sam i to. Ne treba ti mnogo, jedno 10-tak minuta sa 1000-kom i 15-tak minuta sa 2000-kom... Kao što je napomenuto, imaj u vidu da poliraš sam heat-pipe kome zidovi nisu mnogo debeli!

Eh, da, jako bitna stvar je da pravilno (baš za HDT) naneseš pastu...

Meni evo za 24/7, Q9650 radi na 4GHz, pod load-om jezgra su 50-55C, zavisno od "težine" load-a i temperature u sobi...

Ajde ljudi ko ima vendetu2 dajte neke testove da vidimo kako se ponasa u overcloku ako neko ima Hyper 212 kacite slike da vidimo koji je bolji.

Nazad
Vrh Dno