Šta je novo?

Cooler Master Hyper 212 EVO ili Cooler Master Hyper 412S?

Andrija11

Slavan
Učlanjen(a)
09.11.2009
Poena
309
Koji kuler je bolji sto se tice stvaranja manje buke? Kao i odnos buke i hladjenja izmedju ova dva modela?

I da li Cooler Master Hyper 412S je kompatibilan sa mojim procesorom AMD x2 atlon 240 ?

Bio bih vam zahvalan ako bi ste mi pomogli.

Što ti je jači cooler, to više mogu da se smanje obrtaji ventilatora pa će biti tiši. Ako se original vrti na recimo 5000 obrtaja maximum na 212 će verovatno da se vrti na pola od njegovog maximuma a 412 na još nižem procentu pa će naravno biti tiši i sa istim ventilatorima. Taj Athlon se malo greje čak i dobro klokovan pa će i 212 da vrti ventilator mnogo sporije nego na nekom Phenomu. 412 češ moći još više da usporiš itd. itd. Trebalo bi obadva da mogu da se nakače na bilo koju ploču, dolaze sa raznim kačenjima.

Hyper 412s - nesto bolje hladi, a po pitanju buke je dosta bolji. Imao sam oba...

Hvala puno na odgovorima.Da li znate da li ova dva kulera staju u kuciste codegen briza 6099-CA.Pitao sam na sajtu WW, ali oni nisu sigurni da li staje ili mozda ne znaju?

Uzmi lenjir i izmeri da li imas 162mm od procesora do bocne strane. Ako to nije situcaija, imao bi opciju da kupis vece kuciste, manji hladnjak ( nesto kao Cooler Master TX3) ili da iseces rupu na bocnoj strani, kao sto sam ja uradio sa jednim mojim straim kuciste. Krajnje jednostavno sa ubodnom testerom i busilicom :D

Hvala puno na odgovorima.Da li znate da li ova dva kulera staju u kuciste codegen briza 6099-CA.Pitao sam na sajtu WW, ali oni nisu sigurni da li staje ili mozda ne znaju?

CM 412S je bolji od 212-ica i od 412slim, bolje hladi i skroz je tih ~1300rpm i stace perfektno u codegen 6099..

Da ne otvaram drugu temu...
Koji je kuler bolji od CM 212 Evo...?
Da je te klase a da bolji hladi provereno od njega ?

Ja imam pozitivno iskustvo sa tt nic f3 kulerom, jos sam zamenio njegov originalni 1225 vent prvo sa ac f12pwm pa sad sa Coolink SWiF2 ventom i zaista radi posao a hladi fx6300 oc na 4ghz..

Nazad
Vrh Dno