Šta je novo?

Cooler Master Cosmos 1000

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Nakon zapaženog uspeha koji je postigao sa Stacker serijom kućišta, Cooler Master je pripremio novu Cosmos liniju, čijeg prvog predstavnika imamo na testu ovom prilikom...

Više o tome...

brooka kuciste za 200€

mlogo skupo :) za 20-30e vise ima tt kandalf/armour lcs sa sve vodenim i slicnim dimenzijama

Meni se sve svidja osim cene i nepostojanja bocne providne stranice, mada verujem da ima uz doplatu. Sve je podredjeno funkciji, zavrsna obrada je sigurno na visokom nivou tako da ga samo malcice cena kolje.

Ma ovo kutiste je tenk znaci zbog konstrukcije ima tolku silnu tezinu i verovatno 2mm ALU ... ali stvarno je extra... jedino CM kutiste koje mi se svidja xD ali stavarno.

Poslednja izmena:
Samo da nema one dve metalne šipke gore... Ovako je nekako "rogato". :(
I dalje mi je Stacker 830 favorit što se izgleda tiče.

Te šipke su izuzetno korisne za premeštanje i podizanje kućišta.

Aa, nista lose po meni, kuciste je prvenstveno podredjeno funkciji, bacili su dizajn na drugo mesto. To ne znaci da je zapostavljen vec samo da je funkconalnost na prvom mestu.
Nego meni je malo neverovatno da ce one mrezice na dnu spreciti prasinu da udje. trebali su neki gusci filter da stave.

Na filterima se posle tri dana vec nakupilo nesto, kuciste nije postavljeno na pod vec je odignuto nekih 10cm na drvenom postolju. Sto se mene tice, Cosmos ispunjava sve one kriterijume koje sam od kucista trazio (pre ovog sam imao Chieftec MX): 1. Prostrano unutra, 2. cable management, 3. napajanje na dnu (otvor na dole je jos jedan plus), 4. zvucna izolacija (mislim da zaista radi), 5. filteri na usisima, 6. i za mene bitno, USB konetori sa gornje strane i to 4 komada. E sad, ako su ove tacke ispunjene, prihvatio bih i kuciste koje nema ovako inovativan dizajn kao Cosmos, ali to je vise stvar ukusa. Kvalitet izrade je visokom nivou. Jedina zamerka koju bih mogao da smislim je sto CM nije preinstalirao jos jedan ventilator od 120mm iznad HDD kaveza (kad su vec montirali 4 komda, sto nisu i taj peti). A sto se tice cene, iako sam apsolutno svestan koliko sam para dao za ovo kuciste, ne zalim ni dinara. Jednostavno, kada sam ga prvi put video u nekom predstavljanju na Netu, znao sam da cu skupljati pare samo kako bih ga posedovao. Ono sto me je iznenadilo je velicina. Za 10-ak sm je duze i vise od Chiefteca DX,GX,MX i sl. klase.

Ovo je neverovatno da proizvodjaci ne stavljaju kao standard ... mislim kupis kuciste tesko 20 i vise kg-a i onda moras da ga nosis kao kokosku :d

p.s. ugradite rucke !!!

Nazad
Vrh Dno