Šta je novo?

Cooler Master CM Media 280/282/283

vodjaaa

Slavan
Učlanjen(a)
16.08.2005
Poena
301
Vise od pola godine trazim ovo kuciste. Tek kada sam se direktno obratio proizvodjacu dobio sam informaciju da ga nece biti na nasem trzistu iako ga u IT-svetu stalno ima u ``ponudi``.
Shvativsi do od nabavke tog kucista nema nista poceo sam da trazim drugo desktop kuciste koje ima slicne osobine ali bez uspeha. Naime, vecina desktop kucista su visine od 10-13 cm, a za smestaj ozbiljnijeg CPU kulera treba bar 17-18. Ako se standardno kuciste obori dobije se odgovarajuca visina ali i problem sa optickim medijima.
Molio bi one koji znaju gde mogu da nabavim desktop kuciste slicnih karakteristika kao CM Media 280/282/283 da mi daju adresu prodavca ili telefon.
Unapred hvala.

http://www.coolermaster.com/products...&cateid=000021

----- Original Message ----
From: Robby <[email protected]>
To: vodja vodja <[email protected]>
Sent: Wednesday, March 26, 2008 2:31:05 PM
Subject: RE: Desktop chassis CM Media 280/282/283

Dear Sir,

Thank you for your inquiry,
Unfortunately this case has not officially been released in Europe , nor will it be, I am afraid that it won’t be available for retail market, If you have any other questions feel free to contact me,

Best regards,
Robby Bottenberg
Coolermaster-Europe B.V.

Prilozi

• CM_Media_280.jpg
    CM_Media_280.jpg
    20.2 KB · Pregleda: 188
Ja sam skoro uzeo Chieftec HT-01. Visoko je 136mm i CM GeminII je stao bez problema (bez ventova). Doduse, skroz je HTPC fazon i nije bas za desktop pa monitor na njega :D Ako ti se uklapa u pricu imas ga u phoenixu u bulevaru za nekih 14.200,00din.
:wave:

Lud si ako das te pare imas Antec nsk2400 sa seasonic napajanjem 380w za 85e

Lud si ako das te pare imas Antec nsk2400 sa seasonic napajanjem 380w za 85e

Chief HT-01 je HTPC kuciste i kad bi video kako sexy izgleda tako mat crno sa aktivnim vfd displejem (narocito eq) ispod crnog lcd-a shvatio bi, sto bi reko nas narod, da merak cenu nema :D
:wave:

el si ti video nsk2400? sta je to ful ATX TOWER? isto je htpc i izgleda vrh a fusion necu ni da pominjem i opet je jeftiniji i ima bolji raspored od tog chifa

Poslednja izmena:
Ja tražim SilverStone GD01, ali mrka kapa da ću ga nađem kod nas.
Ili ovaj TT Mozart :)
Dakle, treba mi za punu ATX ploču, da mogu da stavim standardno napajanje (a ne da se posle ubijem tražeći neka small factor napajanja kad kupim novu grafičku), sa klasičnim postavljanjem PCI-E i PCI kartica, bez onih raiser-card zaebancija, i po mogućstvu dovojno visoko da stane pristojan CPU kuler.

a uz to da bude kompaktno i malo , e pa nema to sam i ja trazio :)

Ma, ne mora da bude tako malo - s tim sam se pomirio čim hoću da nabudžim unutra svu silu PCI kartica i kuler i ... Ova dva modela bi mi odgovarala. U Imtelu sam viđao ranije razna TT kućišta, čak i onaj ogromni Mozart TX, ali ovaj u desktop/htpc varijanti nema :mad:

Ako, neko naleti na nešto slično ...

O tom kavaljeru :p sam razmišljao - navodno prima ATX ploče, ali mi pomalo ružnjikav, a i slabo mi to napajanje uz njega za ono što planiram da ubacim unutra (btw, jel u njega može da stane napajanje standarne veličine - PS2/ATX ?).

Fusion je extra (i cena je extra, al' ajde :S:), ali ne sviđaju mi se mATX ploče - 'em premalo PCI slotova, 'em nema dobrih za Intel ;)

To i mene mucilo i na kraju resio da uzmem ch05 ili cm 690 i fullATX plocu pa nek ide zivot, inace nsk2400 je FUSION samo bez displeja sa navodno slabijim napajanjem koje je u stvari seasonic i vrh je....

Ma ja sam se prosle nedelje ubio trazeci neko desktop kuciste i 99% reklamiranih na IT svetu i sl. nema ni od korova. Hteo sam Antec 2400 i nigde ga nisam nasao, CM 260 mi se nije dopalo i na kraju sam nasao i uzeo coolermaster-a cm media 250 sa VFD-om, daljinskim i iMON software-om za 95 evrica. Mislim da je to dosta dobra cena s obzirom na VFD i daljinski a i kuciste nije lose...

http://www.coolermaster.com/products/product.php?act=detail&id=61

@civi

NSK2400 nije Fusion, da je Fusion tako bi se zvao ;)
NSK unutra ima isti raspored kao Fusion ali za razliku od njega ima plastičnu prednju masku (Fusion ima aluminijumsku) i naravno nema nikakav displej.

BTW, trebao bi uskoro u prodaji da se nađe Fusion MAX koji će moći da primi ploču punog ATX formata i prodavaće se bez napajanja.

Ma nemam pojma, bio je predstavljen na CES-u 2008, malo bajata informacija (februar ove godine) iz Antec-a je da će sa prodajom u Evropi krenuti u aprilu, ali ja ga još nigde ne videh u prodaji :(
Ipak, ne žuri mi se baš toliko pa strpljivo čekam :)

Na primer, neki od low-profile Zalman kulera (CNPS8700 NT, CNPS7500-Cu LED, CNPS8700 LED ...) ili Thernmaltake Blue Orb II.

Ne znam šta si planirao da zbudžiš u tu mašinu, ali vodi računa da ne staju sve grafičke u tako niska kućišta, pogotovo ne one sa pasivnim hlađenjem.

Poslednja izmena:
Hmmm, taj ASUS mislim da je kritičan zbog visine, znam da su se ljudi mučili sa grafama kojima heatpipe-ovi idu preko gornje ivice na zadnju stranu grafičke. Gledao sam varijante gde su likovi gumenom macolom udarali poklopac kućišta iznutra i pravili "budžu" na limu iznad grafičke da bi poklopac kućišta mogao da legne :d
Sa Fusion Max neće biti tih problema jer je kućište višlje za oko 2 cm.

Pa, dobro, gledao bih da uzmem grafiku koja može da stane. Ali, bitnije mi je da može da stane moj stari, dobri Audigy 2ZS, TV-karta, kasnije i SkyStar HD2 :) ...

Nazad
Vrh Dno