Cooler master case 5:

rade_pg

Flash Drive
Učlanjen(a)
11.02.2017
Poruke
126
Poena
0
Cao ekipo,

Zna li neko mozda gde se mogu kupovati modularni dodaci za oav model kucista u CG ?
 

Arthur Morgan

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
07.10.2007
Poruke
1,581
Poena
48
Ne nadaj se. Ono najbitnije nećeš naći nigde, čak ni na njihovoj prodavnici na sajtu.

Kada sam pre dve godine kupovao kompjuter, ovaj koncept "modularnih" kućišta mi je bio jako zanimljiv, pogotovo što je Coolermaster imao neke modele koji su mi se svideli, te sam tako pazario Mastercase Maker 5. Puno otvorenog prostora za dobro provetravanje, mogućnost sklapanja/rasklapanja i vizuelne različitosti, itd. Izgledalo mi je zanimljivo, jer jedino što može da se pokvari (osim ako nešto fizički ne polomiš) jeste onaj osnovni modul na kom se nalazi dugme za uključivanje, reset, USB konektori i kontoler za ventilatore. I tako sam koristio jedno par meseci dok nisam poželeo da uzmem taj rezervni kontrolni modul, koji i nije preterano skup, sudeći po CM prodavnici na internetu i košta neki 25€. Naravno, kod nas to nije bilo ni teoretske šanse da se nađe, jedino sam nalazio na američkom sajtu CM-a, ali kad bi poželeo da kupim, sajt bi me prebacivao na evropsku prodavnicu, ali tamo je bilo "OUT OF STOCK" pa sam rešio da sačekam da se pojavi na lageru CM. Štaviše, nikakvih problema sa slanjem za Srbiju nema.
To je bilo pre dve godine i od tada bar dva puta mesečno proveravam evropsku CM prodavnicu i ne samo da je već 2 godine OUT OF STOCK nego ne prodaju taj modul ni za noviju verziju koja nosi oznaku Mastercase MC500M. I onda se pitam čemu taj pojam "modularnosti" ako nemaš rezervne delove za JEDINI deo koji može da se pokvari. Možda to namerno rade kako bi ljudi češće kupovali njihova kućišta, ali znam da SVAKO ko je dao ne male pare za njihova "modularna" kućišta i ne može da kupi jedini deo koji može da se pokvari više nikada neće ni pomisliti na CoolerMaster. Bar ja sam takav, kao i ogromna većina. Jeste kućište odlično, ali ste me zavrnuli za "modularnost" i zbog toga više nikada CoolerMaster. A reči se internetom šire veoma lako.
Bar kad mi crkne dugme za uključivanje (koje je kvalitetno kao da ga je pravio gubavac nogama) ima STVARČICA zbog koje sad ne bi dao ni dinara za prokleti modul.
A CoolerMaster više nikada ništa.
 

rade_pg

Flash Drive
Učlanjen(a)
11.02.2017
Poruke
126
Poena
0
Evo sto su mi odgovorili.
Bice, ali za 2-3 mjeseca.
Ali poslije ovoga sto si podijelio sa nama, sumnjam da ce i tad biti.

*mjau**mjau**mjau*, ni ja onda ne kapiram taj model modularnih kucista ako poslije 2-3 godine vise nema djelova nego moraa kupovati novo kuciste.
a1b622bbc8d91256532db283071d0c4a.jpg


Sent from my SM-G950F using Tapatalk
 

Arthur Morgan

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
07.10.2007
Poruke
1,581
Poena
48
Eto, ipak sam uspeo da nađem taj I/O panel u CM prodavnici , štaviše, 30€ nije nešto strašno, ALI... Uvek postoji ono ALI. Kad sam hteo da naručim uvideo sam da je dostava 40€, plus što će lopurde ovde da lupe PDV od najmanje 15€ tako da mi se ni najmanje ne isplati da to naručim.
Tako da mi sad ostaje da vidim ko ovde u ovoj rupi od države švercuje Phanteks ili LianLi kućišta...
 
Vrh Dno