Šta je novo?

Cooler Master 590 HDD rack, neznanje

pedjamusic

Slavan
Učlanjen(a)
15.10.2007
Poena
304
Pozdrav,

pre koji dan sam kupio Cooler Master Centurion 590. Dolazi sa HDD rack-om koji ima gumice za smanjivanje vibracija i samim tim i buke.

Problem je sledeci:
imam (trenutno) 2 Maxtor PATA hard diska i prostor HDD rack-a je presirok za hard diskove. Srafove koje imam iz drugog kucista (valjda najobicniji/najstandardniji) su prekratki da bih obe strane HDD-a zasrafio. Glava sarafa je precnika kao i rupa gde je gumica, pa posle par zavrtaja pocinje da kida gumice, jer saraf prolazi kroz rupu gde je gumica zakacena. Kada malo zasrafim jednu stranu HDD-a, na drugoj strani ostaje 4-5mm i nema sanse da zasrafim i s druge strane.
Nekako sam namestio: jednu stranu sam blago zasrafio (kroz gumicu), a na drugu sam kroz gumice progurao 3 cackalice i nabio ih u saraf-rupu.

Iz samog izlaganje se namece pitanje. Sta radim pogresno i/ili sta mi fali od materijala?

Hvala unazad,
Pedja

EDIT:
hm... valjda ova poruka moze i u "hard diskovi" i u "kucista", pa nek' se prebaci gde vise odgovara (sad kontam da sam mozda trebao u forum "Kućišta, napajanja i UPS-ovi") :/

Poslednja izmena:
Jesi dobio uz kuciste te duze srafove i koliko?

Jesi dobio uz kuciste te duze srafove i koliko?

Nisam dobio. Skidao sam sa starog kucista.
Bio sam u 2 gvozdjare, gledali me belo kad sam ih pitao za ove male sarafe, samo da budu malo duzi.

Kuciste sam kupio preko oglasa, ovde na Benchu.

A znaci idu duzi? Meni je to jedino bilo logicno, ali nisam bio siguran, jer mi je ovo 3 kuciste u zivotu, a prvo da "nije standardno", tj. da ima HDD rack s gumicama.

Poslednja izmena:
Idu, malo su drugaciji od obicnih srafova,duzi su, imaju drugacije glave i nemaju navoje do kraja.

Idu, malo su drugaciji od obicnih srafova,duzi su, imaju drugacije glave i nemaju navoje do kraja.

Znas li mozda gde ima da se kupe takvi? I mozda, ako znas da negde ima slika takvih, da znam sta da trazim.

Hvala ;)

Poslednja izmena:
Nemam pojma,mislim da mozes da koristis neke slicne samo da su malo duzi,slikacu kasnije pa cu da okacim.

Edit,evo slika,malo se lose vidi,nisam mogao bolje da uradim sa mobilnim:

Poslednja izmena:
Hvala ti puno.

Taman da odstampam, pa da idem po gvozdjarama. Valjda cu naci nesto. Ne znam do kada ce trajati cackalice.

Vrh Dno