Šta je novo?

Cooler Master 212 EVO

gvlada

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2006
Poena
605
За Cooler Master 212 EVO (стари) постоји ли могућност негде данас набавити шта треба за монтирање на АМ4 и АМ5 платформу? Хвала.

U inostranstvu da, kod nas teško. Montirao sam skoro jedan na neku staru konfiguraciju, jer nije mogao da se montira kod burazera na AM4. Tražio sam set i nisam ništa našao kod nas, a nije mi se isplatilo da uzimam preko Amazona i sl. zbog skupe dostave i ko zna još kojih troškova.
Uvek možeš da probaš da nešto da zbudžiš.🧑‍🔧
Do skoro sam koristio Raijintek Ereboss (poprilično mator kuler) na AM5 ploči, sa modifikovanim Intel kačenjem. Za burazera me mrzelo da se cimam.🤣

Ако имате линк за иностранство, Немачка и сл. није проблем. Бићу захвалан. :)
Нисам ни знао за СМ подршку овде....

Oznaka seta je RR-AM4B-H212-S1, a ima ga na zvaničnoj stranici ili recimo na eBay-u. Kontakta na forumu se uopšte nisam setio ni kad je meni trebalo.🙂

Хвала за инфо!
Постоји ли и АМ5 додатак за овај модел?

Колико видим СМ налог се није логовао на бенч форум од децембра.

Нигде код нас не налазим, а АМ5 је и на СМ сајту распродато. Имаш ли предлог шта је пристојан кулер за АМ4/5?

Ne znam šta bi ti preporučio, pa računam da će iskusnija ekipa da uleti sa predlozima.🙂
Uglavnom stavljam LC Power LC-CC-120, ako je slabiji procesor ili nešto od vodenih varijanti za jače modele. Između ima svašta, ali to ne gledam mnogo.

Требао би да буде 5700х, ваљда... или 7700х ако се иде на АМ5. Ту је 9700х близу па ајд сад...

Ne isplati se cicijašenje i budženje sa kulerom jer posle uvek kukanje na temperaturu i buku i više potrošiš na sređivanje, dodavanje ventilatora itd. Tu baš ispod 5 soma u našim radnjama i možda nešto manje na KP imaš perfektne kulere kao Arctic freezer 64, Thermaltake itd. 120-140mm sa 4 do 6 cevki i miran si za dugo vreme i jače processore.

Ne isplati se cicijašenje i budženje sa kulerom jer posle uvek kukanje na temperaturu i buku i više potrošiš na sređivanje, dodavanje ventilatora itd. Tu baš ispod 5 soma u našim radnjama i možda nešto manje na KP imaš perfektne kulere kao Arctic freezer 64, Thermaltake itd. 120-140mm sa 4 do 6 cevki i miran si za dugo vreme i jače processore.

Ne slažem se sa ovim. Meni je Noctua poslala besplatno iz Austrije mounting kint (AM4) za moj prastari NH-C12P SE14. Nisam morao da prilažem ni račun, samo sliku kulera kao dokaz da ga posedujem. Ovim su se pokazali kao premium firma, tako da što se tiče ventilatora i tela hladnjaka, kupujem samo njh. I CM je imao dobru podršku kod nas. Poslao mi je isto neke ventilatore besplatno, kao dokaz račun da je kupljen kod nas. Tako da kontakitaraš podršku. Ako nisu aktivni ovde na forumu, ona idi na zvaničan sajt.

Kakve to veze ima sa onim što sam napisao, odnosi se na CM212evo koji sam za sebe nije baš neki, taj NH-C12P SE14 je druga klasa, bliža CM 612 i duplo jači i skuplji, tu se već isplati mounting kit ili budženje. I mani je CM izašao u susret i poslao besplatno kit za CM Nepton 140XL na am4 i zamenio isto besplatno skoro 5 godina stare ventilatore zato što je jedan prolupao. Customer support im je odličan ali ako više nemaju kit, šta da se radi ?

Ako nemaju kit to je u redu, ali ako imaju, Cooler Master 212 EVO je solidan hladnjak. Ja ga ne bih otpisivao.

Ок, да контактирам СМ и на сајту не могу да изаберем Србију али има Југославија... хах...

Kontaktiraj ih ovde na forumu, to što ih nema aktivno, ne zanči da su odustali. Meni su tako pomogli mada je to bilo pre nekoliko godina, čak i više nego što sam tražio.
@vladat1 Jeste bio je jedan od najboljih ali ni vazdušni hladnjaci ne traju većito. Tečnost za vapor chamber i cevi se hemijski razgrađuje a sunđeraste naslage u njima suše i krune i a kuleri bivaju prevaziđeni. CM ima naslednika sa novijom tehnologijom.

СМ Еуро одговорио да немају више тих додатака. Видећемо да ли ће се "наш" СМ јавити на форуму, послао им поруку.

Наш СМ се не јавља. Нашао на СМ еу сајту неки 212 ево кит али из гер да се донесе испада 27е а да стигне 32е. Не исплати се. Погледаћу неке нове кулере за АМ4 и АМ5.
Онај Арктик 36 ми делује исти 212 ево само са другим вент. Овамо сам користио Scythe.

Мишљење, Arctic 36 duo или Deepcool AK620 или нешто треће?

Imas i AC Freezer 34 za 2500rsd. Radice posao savrseno.

Стигао АК620 "Црна Зорица". Делује пристојно. Видео пост од члана "Пушача" и линк ка домаћој продавници где цена као на КП а гратис поштарина. Хвала Жексони70. Заузврат, dolby vision са компа можеш послати и добити на тв уз помоћ најновијег PowerDVD.

Nazad
Vrh Dno