Šta je novo?

(Cooler) Kontakt Heatpipe - Baza

SuperStarr

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
25.07.2002
Poena
1,105
Moja oprema  
CPU & Cooler
Xeon 5650 (6c/12t) @ 3,7Ghz
Matična ploča
MSI X58
RAM
48Gb HyperX DDR3 @ 1666Mhz
GPU
Gigabyte 1060 6Gb
Storage
256Gb 850Pro + couple of AliExpress SSD's
Zvuk
Creative
PSU
Zalman ZM600-HP (Heat-Pipe :) )
Kućište
Alexander Weiss (glass front + glass side)
Monitor
AOC 32" IPS
Miš & tastatura
G602 & Drevo 87 key (Red Switch)
Ostale periferije
MX Master 2 & K380
Mobilni telefon
Moto G9 Plus
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Vidim da neki (strendžeri) dobijaju po par stepeni stavljanjem vrhunskih pasti umesto fabričkih između HP-ova i baze na kulerima.
Jel ima neko da mi potvrdi pozitivno iskustvo?

Pitaj mad_skillz-a on je svojevremeno na HyperTX zamenio onu pastu izmedju baze i hpajpa sa AS5 i dobio par stepeni.A mislim da je to radio i Misko.

Poslednja izmena:
Baza na TX2 je prilicno losha, pa bolje paste teshko dolaze do izrazaja. Poliranje i dobra pasta sigurno obaraju temp za nekoliko stepeni.:)

Baza na TX2 je prilicno losha, pa bolje paste teshko dolaze do izrazaja. Poliranje i dobra pasta sigurno obaraju temp za nekoliko stepeni.:)

Doveo sam bazu TXa do ogledala. Napravio sam i test konkavnosti/konveksnosti CPUa na staklu. Sasvim je ravan.
U pravu si, dobio sam možda koji stepen niže. Ali kako je ovo zatoplilo temperature su se toliko povećale da je OC E4300 na 3.0GHz zakucavao mašinu. Smanjio sam OC na 2.4, snizio temp na 68C. Juče izmjenim pastu i dobijem -2C (OC na 2.4).
Znači, "svježa" AS Ceramique VS 6 mjeseci stara AS Ceramique = -2C. Hoću reći, pukim osvježavanjem paste dobiješ ta 2 stepena.
Ima li potrebe kupovati neke ultra skupe? Btw. Ceramique sam platio 2.5€ što je po meni jeftino.

Ja bih rekao da nije do "sveže paste" već kad si menjao pastu skinuo si i prašinu, drugi put si je bolje naneo, bolje stegao cooler i sl.

Ja bih rekao da nije do "sveže paste" već kad si menjao pastu skinuo si i prašinu, drugi put si je bolje naneo, bolje stegao cooler i sl.

Moguće, moguće... "Okupao" sam cooler, očistio ventilator. Možda je i do toga. Napominjem da nije bilo toliko prašine jer makar jednom mjesečno usisam kućište.
Valjalo bi kad bi još neko iznio mišljenje :)

Ima li potrebe kupovati neke ultra skupe? Btw. Ceramique sam platio 2.5€ što je po meni jeftino.
AC Ceramique spada u kvalitetnije paste, u rangu AS5, a 2.5e je bash super cena.:) Ima par boljih pasti (AC MX2, OCZ Freezer), ali bi dobici bili vrlo mali.

Poslednja izmena:
Vidim da neki (strendžeri) dobijaju po par stepeni stavljanjem vrhunskih pasti umesto fabričkih između HP-ova i baze na kulerima.
Jel ima neko da mi potvrdi pozitivno iskustvo?

Mislim da se ne isplati juriti posebnu pastu, polirati i slicno ako nemas nameru da obaras neke rekorde u OC-u. Ako ti se CPU greje vise nego sto bi trebalo smanji malo klok i/ili napon i ocisti kuler. Razliku u performansama verovatno necjes ni osetiti a ustedecjes sebi para :d

Ljudi, sad sam saznao da TR lemi HP za bazu, kakav je kalaj kao termo provodnik?

Nazad
Vrh Dno