Šta je novo?

Cool viva ili ATI Silencer 5 ???

Dark Angel

Čuven
Učlanjen(a)
19.01.2002
Poena
735
Moja oprema  
CPU & Cooler
XEON E5440 mod 775
Matična ploča
ASUS P5B
RAM
6 Gb
GPU
GIGABYTE 1050 TI
Storage
SSD Biostar 240Gb + HDD...
Zvuk
XONAR D 2
PSU
CORSAIR
Monitor
SAMSUNG 32" TV
Miš & tastatura
LOGITECH MX MASTER x2
Ostale periferije
LOGITECH Z-5500
Laptop
ASUS VIVOBOOK OLED 1513, MACBOOK PRO 5.2 + 7.1 + ...
Tablet
ASUS TRANSFORMER
Pristup internetu
  1. Optički internet
Koje je bolje hladjenje za 9800Pro s obzirom na odnos performanse / cena ?

ATI Silencer - bolji & tisi

Silencer je u svakom pogledu bolji izbor...

Ne moze da se poredi...

Razmisli i o Zalman-u VF700/900 posto njega mozes da zadrzis i za sledecu kartu...

cool viva je krsh nad krshevima(bar iz mog iskustva s njom)
+lepo rece borab viva je komplikovana za istalaciju ima da se otelis dok je montiras
uz jednu osmicu sa strane moze da poboljsha svoje performance ali opet to nije ni blizu silenceru tako da kao sto su ostali rekli....Cool viva ili ATI Silencer 5 definitivno

Poslednja izmena:
Delija je napisao(la):
Ne moze da se poredi...

Razmisli i o Zalman-u VF700/900 posto njega mozes da zadrzis i za sledecu kartu...

Slazem se 1000 % ,izmedju CM Coolvive i AC Ati silencer nema poredjenja.
Zalman VF700,odlicna kupovina ako se uzme u obzir velika kompatibilnost.

djolez je napisao(la):
Slazem se 1000 % ,izmedju CM Coolvive i AC Ati silencer nema poredjenja.
Zalman VF700,odlicna kupovina ako se uzme u obzir velika kompatibilnost.

Gde ima da se pazari i za koju cenu ?

Nazalost, mislim samo u oglasima, a traze nekih 35 evrica...

Moze covek i da doda te pare za bolju grafiku...
Ali izmedju ova dva ponudjena definitivno Silencer mada bi trebalo uzeti u obzir Zalmana bas zbog moguceg koriscenja na svim grafikama.
Jel ti frka za cooler Dark?

Poslednja izmena:
Nije mi frka ( radi 9800Pro lepo i sa originalnim coolerom ),
ne klokujem ga, ali bih u ovim letnjim mesecima ipak nesto nabacio da ga bolje hladi, jer sam cuo da 9800-ke lako crkavaju ukoliko se pregreju.

Nesto sam se razmisljao da uzmem sebi 900-ku a prodam ovaj VF700... Ali samo ako budem imao para da zamenim i grafiku odjednom. Zato sam pitao. Nema veze. Ne zanm koliko cesto menjas grafike ali preporucujem ti Zalmana

Menjati Zalman VF700 Cu za VF900 Cu se niposto ne isplati.Govorim iz licnog iskustva jer sam sam to uradio.Ako vec imas Zalmana u kucistu uzivaj u tisini i ne bacaj pare na novi hladnjak,trebace ti za jacu grafiku.

Poslednja izmena:
djolez je napisao(la):
Menjati Zalman VF700 Cu za VF900 Cu se niposto ne isplati.Govorim iz licnog iskustva jer sam sam to uradio.Ako vec imas Zalmana u kucistu uzivaj u tisini i ne bacaj pare na novi hladnjak,trebace ti za jacu grafiku.

Slazem se, ispravno razmisljanje.

Razlika od 10 e izmedju VF700 Cu i VF900 Cu nije zanemarljiva.VF700 Cu je sasvim dovoljno resenje za vecinu naroda.Koliko usera samo ovde na Forumu koristi Zalman VF700 Cu govori mnogo.

Da li moze ??

Da li moze da se stavi (Zalman VF700) na asusov 6600 gt agp ??

hvala posto mi se sad greje do 109 C :mad:

Uuuuuuuuuu... :trust: To bas nije lepo....

Verovatno ti hladnjak ne lezi dobro na GPU-u.

ako ima pasivno hladjenje onda nije ni cudo i meni je na 6600gt PCI-E verziji grejao do 105+C

Delija je napisao(la):
Uuuuuuuuuu... :trust: To bas nije lepo....

Verovatno ti hladnjak ne lezi dobro na GPU-u.

Fabricki hladnjak da ne lezi dobro je malo nemoguce,pretpostavljam da nije nista dirano,pre ce biti da ima pasivno hladjenje na grafici i lose hladjenje u kucistu.Zalman ce da resi problem,na 6600 GT AGP moze VF700 ali ne moze VF900.

Da si ti meni zivko i zdravko, cega sam se sve nagledao... :)

Fabricki hladnjak nije nista dirano. 2 meseca staro.Stvarno je malo vruce ali i meni je.Graficka pokazuje ambijent temperaturu (40c) uvek vecu za 10c od maticne (30c). Ima ventilator :S: Obicno stoji (sad kad je vruce ) na 55c a u igri ide na 109c :wall:

Vrh Dno