Šta je novo?

cool n quiet DA ili NE??

cimi

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2010
Poena
225
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7800X3D & Arctic Liquid Freezer III 360 RGB
Matična ploča
X870 AORUS ELITE WIFI7 ICE
RAM
G.SKILL 32GB Trident Z5 RGB DDR5 6000MHz CL30
GPU
Asrock Radeon RX 9070XT Steel Legend
Storage
1TB SSD Samsung 990 Pro & 500gb SSD Samsung 980 & 500gb SSD Samsung 970 EVO
Zvuk
Microlab FC330 2.1 & HyperX Cloud 3 Wireless
PSU
Corsair RM1000x Shift 1000W ATX 3.1
Kućište
NZXT H7 Flow RGB white
Monitor
AOC Q27G3XMN/BK 27"
Miš & tastatura
HyperX Alloy Orgins & Logitech PRO X Superlight
Mobilni telefon
Galaxy Z Flip6
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Juce sam iskljucio cool n quiet u biosu i primetio da mi komp radi osetno brze..E sad temperatura mi se podigla sa 33-36 na 45-46c...Da li je i ta druga tem ok..tj da li da drzim cool n quiet on ili off??:trust:

Kao prvo, nisi trebao ovde da postujes takvu temu al' dobro, tu su admini. :D
Temperatura je ok, kompjuter ti radi brze jer sa iskljucenim CnQ maticna ti ne obara voltazu CPU-a i ne smanjuje mu brzinu, zbog toga se i greje malo vise.
Pretpostavljam da imas box kuler, s obzirom da je stiglo hladnije vreme, slobodno mozes da drzis CnQ ugasenim.

Kolika je ambijentalna temperatura?
Da li su to idle temperature ili temperature pod punim opterećenjem?
Da li je procesor na defaultu ili je OC (ako jeste koliki je OC)?

U principu ne bi trebalo da bude (primetno) brže sa isključenim C&Q... Sa uključenim C&Q, CPU u reda veličine milisekundi poveća klok i napon kada zatreba "snage", a smanji (i štedi struju) kada nije potrebno, tj. kada je idle...

Ne to je idle temp..A procesor je na default...Ma cisto pitam jer ako mi nije nesto potreban c&q ja bi da ga drzim iskljucenim...Primetio sam u obicnom radu na racunaru da mi radi brze....npr.glupo poredjenje kad stisnem refresh sa ukljucenim c&q ikonice blicnu,sa iskljucenim se to refresh ni ne primeti,sve mi otvara mnogo brzi...itd

Bolje kad je iskljuchen baca verci skor u ventidzu za gpu, alien vs predator i u dirt3 lichno sam testirao

Do koje temp.Da tolerisem grejanje proc..??idle i sa poterecenjem

To su po meni previsoke temperature za procesor na defaultu u idle režimu,pogotovo u ovim vremenskim uslovima, šta će tek biti pod opterećenjem i kad otopli.
Prouzvođač je ipak deklarisao Tmax na 62 stepena.
Bolje ponovo uključi c&q i/ili nabavi neki aftermarket cooler.
EDIT:
Nisi naveo da li imaš dodatne ventilatore u kućištu i kako su postavljeni, i to itekako ima uticaja na stepen u kome se CPU greje,kao uostalom i samo kućište.

Poslednja izmena:
Planiram za koji dan da kupim 2 kulera sa bocne strane 1 da ubacuje vazduh na procesor,jedan da izvlaci...Valjda je to ok...Trenutno imam ovaj sto sam dobio uz proc..

+1 za hyper 212+ bolje njega da uzmesh nego te ventove

Ma i ja bi to..Ali problem je sto sam pre koji dan puko 40000din+...Pa sam malo kratak sa lovom..A 212+ je 25e+Pasta(valjda treba:d)..A dva kulera bi uzeo za 1000din....A kad budem pri lovi i taj 212+

Ma i ja bi to..Ali problem je sto sam pre koji dan puko 40000din+...Pa sam malo kratak sa lovom..A 212+ je 25e+Pasta(valjda treba:d)..A dva kulera bi uzeo za 1000din....A kad budem pri lovi i taj 212+

Pasta ti stize uz njega. ;) Nije nista posebno ali vrsice posao.
Za tih 1000 din, gledaj da uzmes dva Arctic Cooling-a, oko 450 din su valjda. Mislim da za taj novac bolje ventove neces naci.

Jel ovaj moze sa strane..Posto vidim da svi stavljaju napred i pozadi??I jel moze da se namesti da jedan ubacuje drugi izbacuje??

Ide tuba paste uz 212+ tako da ne moras posebno kupovati.
edit: Bobi4ever ninja

Jel ovaj moze sa strane..Posto vidim da svi stavljaju napred i pozadi??I jel moze da se namesti da jedan ubacuje drugi izbacuje??

Svi stavljaju jedan napred a drugi pozadi, taj napred ubacuje vazduh, a ovaj pozadi ga izvlaci iz kucista.
Mozes da ga stavis sa strane, ako imas predvidjeno mesto za to.
@morando
Bolje nindza nego mindza heheheh. :p

Izmeni redosled kupovine, sakupi najpre za 212+, a ventilatore za kućište kad potom uzmogneš.
Imaš fore, ionako kreću hladniji dani, ništa ne gori.

Nazad
Vrh Dno