Šta je novo?

Contabo vs Hetzner iskustva

zholinho

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2010
Poena
275
Da li je neko imao priliku da koristi ozbiljnije VPS od ova dva provajdera iz naslova, da podeli iskustva?

Ja trenutno koristim Hetzner, zgodan mi je za neke stvari posto imaju onu varijantu za 2.5e, sto mi je odlicno za neka testiranja i sl.
Ali contabo nudi zaista puno za male iznose.

Svakako ono sto je zgodno npr kod hetznera, sto se naplacuje po satu, pa mogu da kreiram 10 komada danas i da ih obrisem, platicu na sat. Dok kod Contaba vec imas i setup fee ako uzimas na manje od godinu dana, pa se to ne isplati. Rrkao bih da oba imaju svoju namenu.

Hetzner koristim vec godinama, i imao sam prilike da koristim (ili da znam ljude koji su koristili) VPS pakete do CPX31. Apsolutno nikakve probleme nisam imao, niti planiram da ga menjam.

Beži od Contaba kao đavo od krsta. Kvalitet usluge je jako loš, podrška je katastrofa, kvalitet infrastrukture takođe. Prosto nemoj da trošiš vreme i novac na njih.

Ja sam pre davno hostovao nesto kod njih i to je bilo prilično lose. Međutim drugar je pricao sa nekim klijentom pre neki dan i ovaj mu se kune u contabo. Pa rekoh da se nije nesto promenilo.

@kUdtiHaEX jel imas neko mišljenje o hetzneru?

Pozitivno, sa njima sarađujemo više od 10 godina.

Takodje preporuka za Hetzner, odlicna iskustva vec godinama...

Ja ga koristim vec neko vreme, ali to je sve jos uvek na nivou hobija, ali mi je super sto dosta ljudi potvrđuje da su dobri.
Hvala na komentarima😀

Da li ste koristili njihove tj. Hetzner storage share usluge? Nekako mi deluju da su ok a nisu "skupi".

Ja sam sa Contabom imao skroz ok iskustva. Pogotovo kada se uzme cena u obzir.

Contabo jako varira 95% je na preopterecenim serverima, ja sam uzeo 6-7 VPS, samo je jedan radio ok, druge sam ugasio i nisam mogao dobiti nikakav refund pa su nekako dali 40% nazad za 2-3 dana koriscenja........

Da li ste koristili njihove tj. Hetzner storage share usluge? Nekako mi deluju da su ok a nisu "skupi".
Ja koristim StorageShare već duže vreme i zadovoljan sam. Razlog niske cene je to što ne prave bekap, pa ako nešto krene naopako, ostaješ bez svega. I pored toga, jedan su od retkih provajdera koji nude Admin pristup. I jedini koji to nude po niskoj ceni, pa sad treba videti šta se kome isplati

Contabo VPS sam korstio kratko vreme (2-3 meseca) pre par godina, kada sam nešto pokušavao. S njihove strane nije bilo problema i podrška im je bila ok, tako da nemam šta da im zamerim.

Vrh Dno