Šta je novo?

Conexant Hasbani 4port ruter

morke

Čuven
Učlanjen(a)
02.10.2003
Poena
609
Da li je neko naterao ovo čudo da se ne "zaguši" kada se koristi P2P? Posle nekog vreme jednostavno web, telnet, sve postaje neupotrebljivo. Kada preko web strane rutera resetujem isti, radi sasvim normalno, ali onda pada u vodu ideja P2P (makar eMule) jer opet idem na kraj queue. Preporučili su mi da uzmem kršten ruter, a ovaj prebacim u bridge režim, a meni se ne kupuje ruter koji mi ne treba ni za šta drugo, ako se može drugačije rešiti problem. P2P sam sa sebe radi solidno.

Da li je to ruter koji si uzeo kod Sezam-a?
Moze navodno da se firmware upgrade-ju preko interneta. E sad da li to radi i da li bi to pomoglo ne znam, kod mog Conexanta nista nije uprade-ovao.
Ja vec duze vreme razmisljam da uzmem neki malo normalniji ruter, koji izgleda ni tebi ne gine. :-(
Ovaj thread je dobar na tu temu:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=102247

samo idi u sezam i trazi da ti zamene uredjaj, ali ne za isti !
Insistiraj da dobijes SpeadStream !!!
i bice sve u redu...
pricam ti iz licnog iskustva

...pa ne koristite P2P hehehe...
Ja imam isti router...ali imam drugi problem...kako da recimo 1 lan konekciji ukunem pristup internetu ???
...posto ocu da ubacim komsiju u lan...ali da nema net..posto on vec ima svoj ADSL...???

Matthias je napisao(la):
Da li je to ruter koji si uzeo kod Sezam-a?
Moze navodno da se firmware upgrade-ju preko interneta.
Naravno da je kod :) Kada smo kod alternativnog firmware-a, korisna adresa je www.origo-repair.org.uk, a dobitni firmware JMK, ali bih izbegao to ako je ikako moguće.

Matthias je napisao(la):
Ja vec duze vreme razmisljam da uzmem neki malo normalniji ruter, koji izgleda ni tebi ne gine. :-(Ovaj thread je dobar na tu temu:http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=102247
Ja bih pre išao na to da kupim običan (danas naravno WiFi) ruter, a ovaj Hasbani ;) ADSL prebacim u bridge režim, jer je cena ADSL ruter i "običnog" tu negde, a ovaj kasnije može za nešto drugo da se iskoristi ako zatreba...

Matthias je napisao(la):
SpeadStream !!!
10Mbit LAN mi ne odgovara, ali dobra je vest da imaju više rutera u ponudi. Negde sam pročitao da je neko dobio Conexant Vulcano, zna li neko kakav je on?

nastyjoe je napisao(la):
Ne koristim P2P jer smo već apsolvirali da je news zakon, ali hoću da mi sve radi kako treba, ne zna se kada će eventualno zatrebati :)

nastyjoe je napisao(la):
Ja imam isti router...ali imam drugi problem...kako da recimo 1 lan konekciji ukunem pristup internetu ???
...posto ocu da ubacim komsiju u lan...ali da nema net..posto on vec ima svoj ADSL...???

s tim "ruterom" - nikako :crash:

morke je napisao(la):
10Mbit LAN mi ne odgovara...

pa, ubodes i njega i client-e u switch...kao sto sam ja uradio

emaniac je napisao(la):
pa, ubodes i njega i client-e u switch...kao sto sam ja uradio
Može li preporuka za switch (model i gde pazariti) i red veličine cene?

posto vec duze vreme nema 100mb, a 1gb su dosta skupi, najbolje ti je u oglasima. a mozes da vidis i u netiks.co.yu, mozda su dobili.

Da li je vec neko kupio "normalan" ADSL modem-ruter? Koji biste preporucili? Posle 6 meseci muke sa tim djubretom sto Sezam deli, mislim da mi je najjednostavnije resenje kupovina dobrog rutera koji ce me sluziti i prilikom eventualne promene provajdera.

H_Fusion je napisao(la):
Da li je vec neko kupio "normalan" ADSL modem-ruter? Koji biste preporucili? Posle 6 meseci muke sa tim djubretom sto Sezam deli, mislim da mi je najjednostavnije resenje kupovina dobrog rutera koji ce me sluziti i prilikom eventualne promene provajdera.
Ja bih pre tražio poreporuku za kršten "običan" ruter, ali da bude bez WiFi zbog cene. Jasno mi je da su WRT54GL i Asus WL500 zmajevi i da za ~100e radi sve i svašta, ali meni to NE TREBA (barem za sada :)). Znači 20-30e za kršten ruter, da ovaj prebacim u bridge režim i nadam se živim u veselju...
Možda je moje viđenje pogrešno, ali mi ovo deluje bolje od integrisanog rešenja -ADSL rutera.

morke je napisao(la):
Ja bih pre tražio poreporuku za kršten "običan" ruter, ali da bude bez WiFi zbog cene. Jasno mi je da su WRT54GL i Asus WL500 zmajevi i da za ~100e radi sve i svašta, ali meni to NE TREBA (barem za sada :)). Znači 20-30e za kršten ruter, da ovaj prebacim u bridge režim i nadam se živim u veselju...
Možda je moje viđenje pogrešno, ali mi ovo deluje bolje od integrisanog rešenja -ADSL rutera.

1. Pogresno si citirao, nisam ti ja preporucio Speedstream (bas zbog tih 10Mbit-a, jer sa doplatom za switcher cena je kao 100Mbit-ni ruter). :)

2. Zasto ne preporucujes flashovanje sa tim JMK firmware-om?

3. Moze li objasnjenje sta je razlika izmedju "obicnog" i integrisanog ADSL rutera (ili ovde mislis na ruter sa WiFi funkcijom)?

Evo nekih obicnih i "normalnijih" brandiranih rutera na kojem sam naleteo sa okvirnim cena:

Linksys BEFSR41 59e-67e
Efficient Networks-Siemens SpeedStream 5861 37e
+TP-Link TL-R402M Broadband Firewall ruter 34.5e
Pheenet BIG-304CA Internet ADSL Firewall ruter 68e
+OvisLink ARM-104v2 44e
AusLinx AL-2008P 58e
US Robotics USR848004 Broadband Router 49e
D-Link DSL-504T
Allied Telesyn AT-AR255E/AR256
Asus AM6020BI-T4
Netgear DG834UK ADSL Firewall Router
Asus AAM6020BI
ZyXEL Prestige 660R EE
Planet ADE-4000

Poslednja izmena:
Matthias je napisao(la):
1. Pogresno si citirao, nisam ti ja preporucio Speedstream (bas zbog tih 10Mbit-a, jer sa doplatom za switcher cena je kao 100Mbit-ni ruter). :)
Izvini copy/paste :)

Matthias je napisao(la):
2. Zasto ne preporucujes flashovanje sa tim JMK firmware-om?
Ruter mora da se otvara, neki fajlovi da se zamene u samom iso image-u... Da je ruter moj uradio bih to koliko odmah, ali pošto je iznajmljen... Rečeno mi je da je sam postupak failsafe, ali bih pre ako može rešio problem bez toga.

Matthias je napisao(la):
3. Moze li objasnjenje sta je razlika izmedju "obicnog" i integrisanog ADSL rutera (ili ovde mislis na ruter sa WiFi funkcijom)?
U mreže se slabije razumem, tako da je moguće da sam nešto odvalio. Pod ADSL ruterom smatram ruter koji ima ulaz telefonskim kabl i Ethernet izlaz. Pod običnim ruterom smatra ruter koji barata sa Ethernet ulazima/izlazima. WiFi sam ubacio u priču, jer retko koji noviji ruter to ne podržava, a verujem da povećava cenu samog rutera, a meni WiFi (makar za sada) ne treba.

Matthias je napisao(la):
Evo nekih obicnih i "normalnijih" brandiranih rutera na kojem sam naleteo sa okvirnim cena:
Cene ADSL rutera su svega 20tak niže od "običnih". Da li ADSL ruter ako mu se ne dovede telefonska linija, radi kao "običan"? U startu sam pretpostavio da ne radi, pa zato pitam...

Da li je neko naterao ovo čudo da se ne "zaguši" kada se koristi P2P? Posle nekog vreme jednostavno web, telnet, sve postaje neupotrebljivo. Kada preko web strane rutera resetujem isti, radi sasvim normalno, ali onda pada u vodu ideja P2P (makar eMule) jer opet idem na kraj queue. Preporučili su mi da uzmem kršten ruter, a ovaj prebacim u bridge režim, a meni se ne kupuje ruter koji mi ne treba ni za šta drugo, ako se može drugačije rešiti problem. P2P sam sa sebe radi solidno.
Imam iste probleme... U Sezamu su mi rekli da imaju Conexant Glob ruter, sa novim firmware-om. Da li se isplati uzimati taj. By the way fleshovanje sa JMK firmwareom radi samo na Intel i VIA chipsetu.

samo idi u sezam i trazi da ti zamene uredjaj, ali ne za isti !
Insistiraj da dobijes SpeadStream !!!
i bice sve u redu...
pricam ti iz licnog iskustva
Sezam nema vise SpeadStream :D

Linksys BEFSR41 59e-67e
Efficient Networks-Siemens SpeedStream 5861 37e
+TP-Link TL-R402M Broadband Firewall ruter 34.5e
Pheenet BIG-304CA Internet ADSL Firewall ruter 68e
+OvisLink ARM-104v2 44e
AusLinx AL-2008P 58e
US Robotics USR848004 Broadband Router 49e
D-Link DSL-504T
Allied Telesyn AT-AR255E/AR256
Asus AM6020BI-T4
Netgear DG834UK ADSL Firewall Router
Asus AAM6020BI
ZyXEL Prestige 660R EE
Planet ADE-4000
Gde se mogu naci ovi ruteri? Nasao sam neke u SamPro-u, ali kostaju >100 evra...

Djordje K. je napisao(la):
U Sezamu su mi rekli da imaju Conexant Glob ruter, sa novim firmware-om.
Moraću da ih obiđem kada mi bude usput da vidim za taj ruter.

Djordje K. je napisao(la):
fleshovanje sa JMK firmwareom radi samo na Intel i VIA chipsetu.
Da li je to flesovanje pomoglo? Pitam pošto sam se vrnuo s odmora i rekog taman da uradim i taj fleš, a posle tvog posta zaključim da imam samo NForce ploče u kući :(.

morke je napisao(la):
Ako ti net radi normalno kad ne koristis p2p znaci da si lose podesio program za p2p. To nema nikakve veze ni sa ruterm niti sa provajderom. Podesavanja proveri pa vidi. I naravno da kad surfujes i radis download ti je sve sporije, a pogotovo ako u isto vreme radis upload i download. Koristi neki netlimiter pa vidi. Snadji se!

milosh76 je napisao(la):
Ako ti net radi normalno kad ne koristis p2p znaci da si lose podesio program za p2p. To nema nikakve veze ni sa ruterm niti sa provajderom. Podesavanja proveri pa vidi. I naravno da kad surfujes i radis download ti je sve sporije, a pogotovo ako u isto vreme radis upload i download. Koristi neki netlimiter pa vidi. Snadji se!
Verujem da su ti namere bile dobre (osim možda nabijanja brojača poruka ;)), ali bez konkretnog predloga, zvučiš kao "podrška" koja me pita da li mi je istekao paket (u smislu potrošenog broja MBa), na prijavu mog problema da mi ne radi logovanje i da je problem verovatno do centrale (kao što je i bio).

Znaš li ti da OVAJ ruter ima FIFO obradu zahteva, znači kada pustim P2P, on polako preuzima primat zbog broja otvorenih konekcija i posle par sati rada, web NE DA KASNI NEGO NE RADI! Isključim P2P isto se nastavlja, jer je verovatno ruter zagušen zbog svog lošeg firmware-a. Resetujem ruter i sve radi kao po loju. Dakle nije poenta u NetLimiteru/CFOS-u i limitiranju UL stream, već u lošem ruteru. Dok recimo umesto P2P pustim news, web ima sporiji (recimo duplo) odziv, ali uvek RADI!

Hvala :)

Evo oziveh temu staru 2 godine iz razloga sto se i meni to desava, isto kod Sezama Jednostavno sve se zablokira i zabaguje. Htedoh forvardovati portove, no nigde ne nadjoh nikakva uputstva. Koji ruter uzeti umesto toga do 60-70-80 evra.

Evo oziveh temu staru 2 godine iz razloga sto se i meni to desava, isto kod Sezama Jednostavno sve se zablokira i zabaguje. Htedoh forvardovati portove, no nigde ne nadjoh nikakva uputstva. Koji ruter uzeti umesto toga do 60-70-80 evra.

Imas opciju "Virtual server" tu forwardujes portove,probao sam onaj tp-link (zaboravio sam oznaku) najeftiniji tp-link adsl router sa 1 lan portom koji je djubre kao i conexant,isto se zaglupljuje cim naparavi vise konekcija,probacu ovih dana Linksys AG241 (kosta oko 55-60E) pa cu javiti ako valja.

Poslednja izmena:
Vrh Dno