E ta logika kolike ce im biti plate je bas do jaja. Sto tako nesto ne pitaju Kinezi? Naravno, da se ne prave pametni kao likovi kod nas koji uzmu 500 din od caleta i keve, koji zajedno rade za 500e mesecno, i piju ceo dan dva soka u stahinjica bana sedeci u trenerkama i patikama. To je bedno, a ne neko ko hoce da radi i neko ko siri posao. Srbija nazalost tek sada jedva hvata prikljucak sa IT firmama u okruzenju kada su ovde vec dosli i Rumuni i Rusi i Hrvati da rade posao koji mi ocigledno nismo znali, jer smo naravno najpametniji. Ustvari smo bolidi koji samo prave neke probleme i koji zive u proslosti bez perspektive da se okrenemo buducnosti.
Nas je problem sto smo mi postali najgrdji u Evropi i sto nas je preshishala svaka ekonomija u okruzenju...
Nije kriv CT sto ce plate biti 100-200e vec sistem koji je generisao takvo ekonomsko stanje u kome su plate tolike kolike su. Sasvim je i logicno da ce otvoriti facility dole u Medvedji kada ovde u Beogradu niko vise nece da radi za 300e, nego ce pre da sedi kuci i gleda Velikog Brata na TV-u.
U svakom slucaju, kada god se otvara nesto sto ce da zaposli ljude je super stvar i od toga samo moze biti koristi, a CT se u poslednjih godinu dana afirmise u sve ozbiljniju firmu. Iako je ljudski faktor kao i u svakoj firmi najveci problem, neke stvari, kao sto je npr. taj PR deo rade na vrhunskom nivou. Koliko puta mi se desilo da odem na neku press konferenciju koju organizuje CT, dok sam se vratio do ofisa vec su mi u inboxu slike sa dogadjaja, pisano saopstenje... Magacin im izgleda kao apoteka, sve je besprekorsno sredjeno i cisto, a pri tome je magacin ogroman, a momci koji rade tamo extra ljubazni. Da ne spominjem koliko su samo programa poslednjih godinu dana dobili... CT je bez dileme lider na domacem IT trzistu i jedina je firma koja ce u perspektivi mocu da parira firmama iz okruzenja koje _izuzetno_ agresivno nastupaju na domacem trzistu.