Šta je novo?

Comtrade & Medvedja

E ta logika kolike ce im biti plate je bas do jaja. Sto tako nesto ne pitaju Kinezi? Naravno, da se ne prave pametni kao likovi kod nas koji uzmu 500 din od caleta i keve, koji zajedno rade za 500e mesecno, i piju ceo dan dva soka u stahinjica bana sedeci u trenerkama i patikama. To je bedno, a ne neko ko hoce da radi i neko ko siri posao. Srbija nazalost tek sada jedva hvata prikljucak sa IT firmama u okruzenju kada su ovde vec dosli i Rumuni i Rusi i Hrvati da rade posao koji mi ocigledno nismo znali, jer smo naravno najpametniji. Ustvari smo bolidi koji samo prave neke probleme i koji zive u proslosti bez perspektive da se okrenemo buducnosti.

Nas je problem sto smo mi postali najgrdji u Evropi i sto nas je preshishala svaka ekonomija u okruzenju...

Nije kriv CT sto ce plate biti 100-200e vec sistem koji je generisao takvo ekonomsko stanje u kome su plate tolike kolike su. Sasvim je i logicno da ce otvoriti facility dole u Medvedji kada ovde u Beogradu niko vise nece da radi za 300e, nego ce pre da sedi kuci i gleda Velikog Brata na TV-u.

U svakom slucaju, kada god se otvara nesto sto ce da zaposli ljude je super stvar i od toga samo moze biti koristi, a CT se u poslednjih godinu dana afirmise u sve ozbiljniju firmu. Iako je ljudski faktor kao i u svakoj firmi najveci problem, neke stvari, kao sto je npr. taj PR deo rade na vrhunskom nivou. Koliko puta mi se desilo da odem na neku press konferenciju koju organizuje CT, dok sam se vratio do ofisa vec su mi u inboxu slike sa dogadjaja, pisano saopstenje... Magacin im izgleda kao apoteka, sve je besprekorsno sredjeno i cisto, a pri tome je magacin ogroman, a momci koji rade tamo extra ljubazni. Da ne spominjem koliko su samo programa poslednjih godinu dana dobili... CT je bez dileme lider na domacem IT trzistu i jedina je firma koja ce u perspektivi mocu da parira firmama iz okruzenja koje _izuzetno_ agresivno nastupaju na domacem trzistu.

Poslednja izmena:
BTW: kada se kaze proizvodnja i distribucija ne misli se da ce neko da proizvodi racunare i prodaje ih samo u Medvedji...

Ne razumem, cemu takvi odbojni komentari? Da li je cudno sto se otvara to u Medvedji? Pa mora nesto da se otvori i na "periferiji", a ne samo u centrali. Kako kazu, nova fabrika ce zaposliti sto ljudi dakle stotinu porodica ce moci da zivi iole bolje. E sad plata je plata, verujem da tim ljudima dole u tim opstinama koje spadaju u red najsiromasnijih svaki dinar znaci puno. A uvek moze da se poveca plata kako posao napreduje. LM, mislim da se Vesa sprema da sklapa onih 30k racunara za skole. Iako je tender ponisten, mislim da ima velike sanse da pobedi. Na stranu to sto sam primetio da su svi racunari recimo na ETF upravo CT. Dakle institucije veruju i ne strahuju za kvalitet, a to je najvaznije. I ne razumem cemu to "pranje para i maskiranje necega"? Mislim ako je i tacno, ko danas ne krade? Neko krade na veliko i sve zadrzi za sebe, a neko moze da krade i zaposli od toga 100 ljudi. Opet kazem, ako je to tacno, ali bez dokaza, mozete to macku o rep...

Poslednja izmena:
Šampioni smo kada treba da se pljuje, H8je, razvlače teorije zavere itd. ali zato na ovu vest niko nema nekakav komentar...

Ne razumem, cemu takvi odbojni komentari? Da li je cudno sto se otvara to u Medvedji?
Ma jok nije problem GDE se otvara, problem je u tome što se nešto uopšte i otvara...

Ko misli da spamuje/zrachi, neka procita Delimirov post prvo i neka malo razmisli o tome.
U potpunosti se slazem s njim.

Mislim da smo raspravu oko toga sta je zapravo brend i da li se CT uklapa u tu pricu imali ovde na forumu i to na par vrlo vrucih strana.

Mozda ova vest nije nista narocito - poveca hala u kojoj ce se sklapati konfiguracije ali njen znacaj je veci zbog toga sto moze da posluzi kao pokazatelj drugima da ovde postoji tendencija za razvojem i sto vecim koriscenjem IT tehnologija.
Uostalo, Delimir je to bas lepo uoblicio i rekao, sto za h8ting koji ovde neki prosipaju sto za slabe plate u najavi.

Postovane kolege forumasi: posto sam poreklom iz Medvedje cesto idem dole i gledam kako omladina dole zivi/ne zivi. Verujte mi na rec, niko iz BG-a ili NS-a ili Nisa odakle sam ja, ne bi dole sastavio duze od 20 dana a da ne zapadne u maksimalnu frku sam sa sobom... Dole je beda, jad i sirotinja. Ljudi su zaboravljeni od svih, BG ih u svom sjaju ne vidi i ovo sto ce da se desi je extra stvar. Mladi ljudi ce dobiti mesto da rade, platu, redovniji zivot pun obaveza i sklonice misli sa rakije i gorih stvari. Potez je veoma dobar i trebalo bi sto vise ovakvih primera da bude...

my 2 cents

Ja se nadam da ce ispasti dobro, zbog tih ljudi tamo.Pozdrav

delimire svaka cast na realnom sagledanju stvari. Super si objasnjenje dao i maximalno delim tvoje misljenje!

Ma ne kapiram kako vam nije jasno da za visinu plate nije kriv ”exploatatorski CT”, nego stanje u drzavi... Sta se sve nama izdesavalo, sto krzo istoriju, sto u poslednjih 15 godina dobro je da uopste Srbija i postoji.

kao sto sam obecao, svako pominjanje plata ce biti sankcionisano brisanjem posta.

Medveđa, Kuršumlija -- Predsednik stranke G17 plus Mlađan Dinkić u okviru predizborne kampanje posetio je Medveđu na jugu Srbije.

Po meni je ovo u okviru predizborne kampanje sasvim dovoljno da se ceo tread obrishe kad vec ne mozemo da se *****avamo sa temom, a politicari mogu sa nama.

Što bi priča o ciframa bila zabranjena !?!

PS
Nisam nigde spomenuo inkriminisanu reč!

nemam ja nista protiv CT-a ali zna se zasto se fabrika pravi u medvedji a ne severnije "cist ekonomski faktor" a sto je i napiso zormanic treba zakljucati/obrisati ovaj thread

Postovane kolege forumasi: posto sam poreklom iz Medvedje cesto idem dole i gledam kako omladina dole zivi/ne zivi. Verujte mi na rec, niko iz BG-a ili NS-a ili Nisa odakle sam ja, ne bi dole sastavio duze od 20 dana a da ne zapadne u maksimalnu frku sam sa sobom... Dole je beda, jad i sirotinja. Ljudi su zaboravljeni od svih, BG ih u svom sjaju ne vidi i ovo sto ce da se desi je extra stvar. Mladi ljudi ce dobiti mesto da rade, platu, redovniji zivot pun obaveza i sklonice misli sa rakije i gorih stvari. Potez je veoma dobar i trebalo bi sto vise ovakvih primera da bude...

my 2 cents

Da, treba nešto bar da se desi, pa ako krene lako će ljudi da se udruže i izbore za bolje uslove. Nadajmo se da ovo nije samo predizborni trik i da će ljudi koji bi radili tamo dati sve od sebe tj. ozbiljno prići poslu jer samo tako stvar može da uspe, a što se tiče onih plata, pa CT je ipak ozbilna firma i ne verujem da će one ostati tolicke ljudima koji zavrede nešto (dokažu se) i koji postanu iole bitan faktor u procesu proizvodnje nečega itd.
Dakle podržimo ovakve stvari, pa kud puklo da puklo jer to je jedini način da se uspe (ipak se CT tamo kocka sa nekom lovom), a ne da kukamo i pričamo priče.

Vrh Dno