Šta je novo?

ComTrade laptopovi...?

implant

Čuven
Učlanjen(a)
26.11.2003
Poena
619
Videh na TV...na njihovom sajtu nista...

jel ima neko informacije, koje su konfiguracije u pitanju i koje su cene ti njihovi laptopovi...???

izvor : b92
Beograd -- Kompanija "Komtrejd" predstavila je četiri modela notebook (prenosivog) računara iz "serije CT".

Oni su najavljeni kao "prvi srpski prenosivi računari" čija prodaja će početi za 10 do 15 dana. Vlasnik "Komtrejda" Veselin Jevrosimović rekao je novinarima da se prenosivi kompjuteri srpske robne marke "CT" pojavljuju zbog sve većeg interesovanja za takve modele računara i dodao da je prvi put za šet meseci ove godine u SAD prodato više prenosivih nego stonih računara.

Prema rečima Jevrosimovića, domaći računari biće za 20 odsto jeftiniji od modela stranih proizvođača, a cene modela su od 850 do 1.100 evra, uz mogućnost instaliranja operativnog sistema Windows XP u kućnoj ili profesionalnoj varijanti čije je cena oko 70 evra.

U okviru saradnje Komtrejada sa poslovnim bankama kupcima će moći u prodavnicama te kompanije da dobiju kredite sa rokom otplate od 12 do 24 meseca. Kupci će preko Komtrejdove interenet stranice moći da sami odaberu i naruče konfiguraciju koja im najviše odgorava.

Zainteresovanima su ponuđeni modeli u koje su ugrađeni Intelovi procesori poslednje generacije, optički DVD-CDRW uređaji, 256 megabajta radne memorije, hard disk od 40 giga bajta, ekran od 15 inča, uz ponudu i "širokog" ekrana od 15,4 inča, a teški su od 2,7 do 3,4 kilograma.

Koji je to prevarant pa to je strashno nesto...

Pitam se zaista...da li je iko ikada video a kamoli kupio neki njihov desktop racunar od ljudi sa foruma. Za "srpske" laptopove verujem da necu nikada ni da postavim ovakvo pitanje ;)

Pazite, mislim da u celoj prici ima pozitivnih stvari - pozitivno je to sto kod nas neko hoce da ide korak dalje od proste prodaje uvezenog, da radi na sopstvenom lokalnom brandu i da za njega ponudi nize cene i povoljne nacine kupovine na kredit.

Negativan je pristup marketingu u svemu tome, posto se prica prenaduvava ili pogresno opisuje i zbog toga seku tu novu granu na kojoj sede. Neka pored tog domaceg brenda porade na kvalitetu usluge i podrsci kupcima, ono sto rade IBM, HP i ostali napolju svojim kupcima. Dakle, neka pored prodaje sopstvenog brenda porade na podrsci za njega (telefon, internet, pickup service, itd) i pruze tako uslugu koju strani OEMi jos uvek ne daju na pravi nacin. I time neka popune rupe u svom marketingu - mislim da bi time imali mnogo bolji odjek od prostog busanja u prsa "prvi srpski lunarni modul sleteo na livadu podno Avale".
Svakako svima koji se imalo razumeju u te stvari kod nas ce biti smesno to sa "prvi srpski..."; ko da je 19 vek, a mi uvodimo prvu zelenicu kod nas, 300 godina posle svih ostalih u okruzenju. To isticanje "prvi srpski" ima vise negativnu nego pozitivnu kontaciju, jer pokazuje koliko smo generalno nesposobni i koliko kasnimo, da tek sada u 21. veku imamo prvi srpski brend (pitanje je i da li ga uopste imamo i u kolikoj meri). Da su iole pametni, u slucaju da zele da istaknu domacu stranu tog proizvoda, to _srpsko_, ne bi ga pisali tako preko svega, nego bi recimo smislili novi brend koji bi svojim imenom odmah asocirao na tu domacu, srpsku prirodu i krenuli na njegovu izgradnju (pisuci ono stranjsko "comtrade" negde u cosku sitnim slovima). Moze da se smisli neki naziv koji je domaci, a opet jednostavan, univerzalan i dopadljiv, lupam sad primer - "Tara" recimo. Ne znam, nisu mi jasni - znam da imaju x lepo obucenih komercijalista i marketing strucnjaka u odelima i cipelicama poznatih marki, ali ponasaju se kao da prodaju pekmez ili ugalj - valjda je od njih neko i naucio nesto iz tog marketinga na fakultetu.

Pa pazi oni su marketin prilagodili nasem trzistu. Evo prvi primer je moj otac koji ne zna bas previse o kompovima (bavi se drugim stvarima) odmah mi je dosao i reko eto mi napravili nas lap-top. Hmmm odmah sam znao da od toga nema nista ali ljudi volje da cuju to srpski ne znam zasto... Pa su onda jos i lansirali tu pricu o 20% u koju veoma sumnjam. A ovo 3.4 Kg necu ni da komentarisem..

Danas sam trebao da odem na prezentaciju, ali je to propalo jer sam kasno obavesten, a i bio sam u trenerci.

Znajuci Vesu, kupio je neki kineski lap, nalepio CT i proglasio ga za svojeg.

Stator je napisao(la):
Pa pazi oni su marketin prilagodili nasem trzistu. Evo prvi primer je moj otac koji ne zna bas previse o kompovima (bavi se drugim stvarima) odmah mi je dosao i reko eto mi napravili nas lap-top.

Hm, da, samo sto to nije marketing proizvoda, nego marketing prodaje sharene laze. Po obicaju se nudi prazna prica, super "ambalaza", a unutra radioaktivni sok od borovnice :d
Uobicajena srpska aktivnost prodaje magle; oni tu na prodaju nude "prvi" i "srpski", a ne "dobar ('domaci' ) laptop", barem sudeci prema orijentaciji te marketinske kampanje. Nekome ko nije svakodnevno izlozen domacem shvatanju biznisa (evo npr ja :) ) ovako iz daljine sve to izgleda smesno, a ponekad i zalosno - mada pre svega primitivno. Sve to nekako anulira one pozitivne aspekte koje sam nabrojao. Da, znam, neko ce reci da je takvo nase trziste, sporo, tromo, neobrazovano, itd. Ali takvo je upravo zato sto ga takvim nistavnim promoteri i smatraju; ako je vec prosecni kupac neobavesten (i legalista :d), onda imas moc da ga profilises, da ga obrazujes, da ga naviknes na nesto, jer si ti taj koji forsira stvari - ti si taj koji vrsi selekciju proizvoda, nacin koriscenja, promocije, itd. Ako stoka pljuje u bioskopu, nemoj da postavljas pljuvacnice ("zato sto su stoka"), nego zabrani pljuvanje pa ce se odvici nakon nekog vremena. Ako u restoran ne pustas u patikama i bez kravate (a izreklamirao si restoran kao dobar), potrudice se da ne dodju u patikama i bez kravate. Oni su glupi, ti si pametan - pa pokazi im onda kako treba. Ne zato da bi ispao frajer, nego da bi sutra lakse radio svoj posao, a i ziveo u normalnijem okruzenju. Ovako ispada "uzmi pare od budala i bezi".

Poslednja izmena:
srbima je potrebno ponovno pisanje kernela :) nazalost, morace da prodje dosta godina dok se mi ne promenimo na bolje. I dzabe da se jedna struktura ljudi izmeni a druga ne. Sve to mora odjednom. Ista je fora sa ovim laptop-om kao sa PC Magazinom za srbiju i NL Pro , mom caletu se svidjaju. Verovatno ce sutra da mi kaze za ovaj laptop. Isti slucaj kao i kod Strator-a.

npetar je napisao(la):
Pitam se zaista...da li je iko ikada video a kamoli kupio neki njihov desktop racunar od ljudi sa foruma. Za "srpske" laptopove verujem da necu nikada ni da postavim ovakvo pitanje ;)

Imao sam zadovovoljstvo da se bakćem njihovom CT seriijom. Komšiliuk kod mene je poprilično naložen na to "domaći" pa kupuje. Sve u svemu ništa posebno, kao što neko reče, samo nalepnica i posebno štampana kutija za kućište, sve to sa prigodnom cenom. Naravno, ako nećeš da kupiš licencni Windows, onda sledi reinstalacija ili jurenje aktivacionog broja.

Nesto slicno bi se moglo reci i za Jugodatu, s tim sto je IMO Comtrade "pouzdanija" firma. Potpuno razumem da ce covek koji se ne razume u racunare, a hoce da kupi "proveren" :) racunar, otici u CT i uzeti taj racunar iza kog stoji, za naseg kupca, jak brand. Jos kad cuje na TV-u lepu pricu za CT...

Nazalost, vecina ljudi u ovoj zemlji malo koristi internet, tako da ih je lako zavarati sa pricama o prvom srpskom lapropu.

Btw, ne mogu a da se ne setim onih "EI Nis" televizora od pre 15 god, koji su u stvari bili kineski/koreanski, ali imali su nalepnicu EI :)

Poslednja izmena:
Ma bice to kao i sa desktop modelima "prvi srpski brend, najkvalitetnije ANS kuciste...., monitore smo rasturali da bi im stampali logo......". Ma ljudi rade posao shodno nasem mentalitetu, kao i NLpro. I ne treba nama pisanje novog kernela, nego jedan veliki hardverski reset pa sve ispocetka. Moje misljenje je da bi po pitanju takvih firmi-pojedinaca, trebali biti mnogo radikalniji, na sred terazija sredis njih desetak pa da vidimo ko ce posle da radi tako nesto. Mozda ovo zvuci nedemokratski i protivno ljudskim pravima ali mislim da nema drugog nacina. :)

Pozdrav

Poslednja izmena:
Pa dobro imajte razumevanja, covek mora ponekad i posle toliko vremena da smisli neki poslovni potez obzirom da se sada mnogo teza fingiraju tenderi za ministarstva/institucije gde su zarade po konfi 100%, jer ko te pita ionako je iz budzeta tj sta zna poreski obveznik da li je za visoko integrisanu masinu mnogo 700eura... :mad:

silverglider je napisao(la):
....Moze da se smisli neki naziv koji je domaci, a opet jednostavan, univerzalan i dopadljiv, lupam sad primer - "Tara" recimo. ....

Poznajuci nase ljude pre bi bilo "Zlatibor"...onako zvucno ili ipak neko mesto u kome nema previse naseg sveta. Smor.

CT racuanre nisam video, Jugodata jesam i pored cene, zbunjuje me neprestano drljanje HDD-a na sveze instaliranom OS-u...

Voleo bih da pogledam te notebooke pre nego sto ih u potpunosti otpisem...

U ponudi ce biti 4 laptopa sa Centrino i P4 projama, a jedan od njih ce imati i wide-screen ekran. Najavljena je mogucnost da se preko Neta konfigurise laptop po sopstvenim potrebama (memorija, hard...)
U prodaji od 1.oktobra.
Kad se pojavi, videcemo u cemu je stvar....

Naravno da cemo videti - ali stvar nije u samom hardveru; to moze da izabere i sklopi svaka radnjica u toj Srbijici. Stvar je u marketingu i usluzi - ako je to vec predstavljeno kao "neko novo, zanimljivo i paznje vredno dostignuce", kao novi, domaci brend, onda to znaci nesto sasvim drugo. Nesto vise od puke prodaje konfiguracije (mobilne ili stone, svejedno). A upravo je to ono na sta nasi ljudi nisu navikli, a ovi to satro reklamiraju, jer reklamiraju to kao brend.

Edit: u suprotnom, prva firma koja je u Srbiji sklopila racunar od komponenti pre petnaest godina je predstavljala prvi domaci brend i ta masina je bila "prvi srpski racunar". Ovi imaju sanse da izguraju to sa brendom, ako ispune i sve ostalo sto ulazi u opis brenda.

Poslednja izmena:
Pošto vidim da se (po običaju) priča napamet, deder da kažem koju. Na početku da se zna da nisam zaposlen u CT-u, nisam na njihovom platnom spisku, a o njihovim dosadašnjim proizvodima mislim i tvrdim sledeće: http://www.pcpress.co.yu/arhiva/tekst.asp?broj=97&tekstID=4823. Koga budu interesovale dodatne informacije o meni ili CT računarima, neka kaže - dakle, bez nagađanja.

Elem, ja sam juče bio na prezentaciji CT notebook računara, gde se odvijala uobičajena priča o "uspehu srpskog biznismena, koji je proizveo prvi domaći računar" i slična naklapanja. Pošto me marketing i prodavanje magle ne interesuju, ja sam se skoncentrisao na tehnički deo. Na prvi, ali i na drugi pogled, računari spadaju u solidnu nižu (znači ne i najnižu) klasu, a za neke od njih bi mogao da se zakunem da sam video identične Asus/FSC modele, sa čijim jeftinijim A/Amilo modelima mogu da se porede po hardveru i okvirnom kvalitetu završne obrade. Pošto su na stolu bila i dva rasklopljena modela, odvojio sam malo vremena da proučim i njihovu unutrašnjost. Izrada matične ploče je sasvim solidna i ne odudara od one koju bi videli kod stonih retail modela MSI-ja ili X serije Asus-a. O ponašanju ovih računara ne mogu da govorim, jer ih još niko nije ozbiljno testirao - kada bude bilo nekih nalaza, obavestiću auditorijum.
Ono što je vrlo ozbiljno kada su u pitanju ovi, kao i stoni CT računari, je dvogodišnja garancija, što je u momentu kada se na 6-9 meseci menjaju cele generacije uređaja vrlo hrabar potez. Comtrade-ovih dilera ima na svakom ćošku širom zemlje, dok se npr. za IBM-ov notebook morate prilično pomučiti dok ga nađete u maloprodaji. Najavljen je i konfigurator na sajtu, kojim će se lako ispraviti jedna od osnovnih mana - 256 MB RAM-a. Ako se tome doda i najavljeni rang cena od 850 do 1100 evra uz najavljene brze kredite od 12 do 24 meseca, ljudi će za 45.83 evra mesečno dobiti korektan Centrino notebook sa wide ekranom. Malo li je? Dobro, znam, teži je za oko 800 grama od 50 % skupljeg HP-a - mali downside u odnosu na prednosti notebook-a. Da ne govorim o firmama, koje će prihvatiti svetski trend kupovine notebook računara zaposlenima, pa će prestati da kupuju integruše sa JNC kućištima. Naglašavam još jednom, ovi računari ne izgledaju nekvalitetnije ili ružnije od bilo kog jeftinog Asus-a, a tu su negde sa kod nas vrlo popularnim Gericom-ima. Imaće dobru marketinšku i logističku podršku, i to je sasvim dovoljno.

Seriju CT možemo nazvati brand name računarima jer su pouzdani, testirani posebnim uređajima i sastavljeni od najkvalitetnijih proverenih komponenti. Još i više, CT računari stižu u posebnom pakovanju, sa uputstvom i CD diskom na srpskom jeziku i legalnim Microsoft Windwos XP Home Edition operativnim sistemom. Za razliku od njih, takozvani "žuti" računari sklapaju se od komponenti koje nisu proverene, najčešće su sumnjivog porekla i ne postoji nikakva kontrola sklopljenog računara.

Eto, bas procitah sta je definicija brend racunara. Ko da mi je objasnio Zika Obretkovic, majke mi. Mada, mozda bi Zikino objasnjenje bilo jednako tacno, ma sta izjavio po tom pitanju.
Kad smo kod zutih racunara sklopljenih od neproverenih komponenti sumnjivog porekla, bas me interesuje da li u to ulazi i kontigent komponenti koje CT dalje prodaje manjim sklapackim firmama? Ili, ako te komponente koje oni prodaju nisu sumnjive i neproverene, onda su i ti drugi krajnji prodavci takodje prvi srpski brendovi, jer zadovoljavaju iste uslove (prema njihovoj definiciji)? Smeh, smeh...

Za hardver je danas manje-vise lako - stvarno treba da budes poseban konj pa da pored tako dobre ponude ploca, grafickih, itd. (koji ce raditi "na defaultu") izaberes najgori krsh teran porivom da po svaku cenu iscedis i poslednji pfenig iz transakcije.
Marketinska kampanja u dosadasnjoj fazi vec govori dovoljno sama za sebe. A logisticku cemo podrsku da vidimo kroz praxu (ponavljam, brend nije samo prodaja i postovanje garancije - to mora da ispuni svaka sklapacka firmica). U krajnjem slucaju, nekako deluje normalno da se prvo zavrse sve pripreme (obecani call centar, deo na sajtu za podrsku, itd), pa onda sinhronizovano sa time izbaci proizvod i prateca kampanja.

Licni utisak:
hardver - cekamo da vidimo detalje; ocekuje se nesto solidno i realno je da se ispuni
usluga - tabula raza, za sada 'nedovrseno'
marketing - kilavo

Nekome ko nije svakodnevno izlozen domacem shvatanju biznisa (evo npr ja ) ovako iz daljine sve to izgleda smesno, a ponekad i zalosno - mada pre svega primitivno.
Jes, lepo si ovo konstatovao, ali nažalost to je tako u zemlji Srbiji do daljnjeg. :( :( :(

Za pojedine stvari koje su u Srbiji normalne, svakodnevne, napolju se placaju velike kazne/odstete ili ide u zatvor. Pogledaj recimo ono sto sam stavio u quote - to je tekst koji se ponavlja na sajtu doticne firme vise puta. Podvlacim, na zvanicnom sajtu firme koja tvrdi da je izgradila (ili gradi) brend?!? U prvi mah ti padne na pamet da je tako nesto mogao da napise samo retard, a ne vojska "inzenjera, marketing strucnjaka" i kako sve nije na sajtu opisan tamosnji kadar. A onda shvatis da je to laz na racun konkurencije, fakticki svesna obmana potencijalnih kupaca. Za takve stvari se napolju odgovara, a kod nas nemas ni osnovni zakon o zastiti potrosaca. Svoj proizvod mozes da nahvalis i prenaduvas koliko hoces, sve dok to nije na konto nedokazanog blacenja konkurencije. Koliko se strane firme medjusobno takmice (pogledaj stereotipe kao sto su amd i intel, nv i ati), pa vrlo pazljivo biraju reci kada pricaju o konkurenciji. Inace bi dobili poziv za rochiste u drugom opstinskom. U celoj toj situaciji daleko vise iritira to sto se takvi postupci tolerisu uz odmahivanje ruke, nego sto je to neko tako uradio. Pa da se nadju dva konkurenta i posalju advokata da poprica sa njihovim advokatom - "cekaj bato, kako to mislis da su nase komponente sumnjivog porekla?".

supernova je napisao(la):
Pošto vidim da se (po običaju) priča napamet, deder da kažem koju. Na početku da se zna da nisam zaposlen u CT-u, nisam na njihovom platnom spisku, a o njihovim dosadašnjim proizvodima mislim i tvrdim sledeće: http://www.pcpress.co.yu/arhiva/tekst.asp?broj=97&tekstID=4823. Koga budu interesovale dodatne informacije o meni ili CT računarima, neka kaže - dakle, bez nagađanja.

Elem, ja sam juče bio na prezentaciji CT notebook računara, gde se odvijala uobičajena priča o "uspehu srpskog biznismena, koji je proizveo prvi domaći računar" i slična naklapanja. Pošto me marketing i prodavanje magle ne interesuju, ja sam se skoncentrisao na tehnički deo. Na prvi, ali i na drugi pogled, računari spadaju u solidnu nižu (znači ne i najnižu) klasu, a za neke od njih bi mogao da se zakunem da sam video identične Asus/FSC modele, sa čijim jeftinijim A/Amilo modelima mogu da se porede po hardveru i okvirnom kvalitetu završne obrade. Pošto su na stolu bila i dva rasklopljena modela, odvojio sam malo vremena da proučim i njihovu unutrašnjost. Izrada matične ploče je sasvim solidna i ne odudara od one koju bi videli kod stonih retail modela MSI-ja ili X serije Asus-a. O ponašanju ovih računara ne mogu da govorim, jer ih još niko nije ozbiljno testirao - kada bude bilo nekih nalaza, obavestiću auditorijum.
Ono što je vrlo ozbiljno kada su u pitanju ovi, kao i stoni CT računari, je dvogodišnja garancija, što je u momentu kada se na 6-9 meseci menjaju cele generacije uređaja vrlo hrabar potez. Comtrade-ovih dilera ima na svakom ćošku širom zemlje, dok se npr. za IBM-ov notebook morate prilično pomučiti dok ga nađete u maloprodaji. Najavljen je i konfigurator na sajtu, kojim će se lako ispraviti jedna od osnovnih mana - 256 MB RAM-a. Ako se tome doda i najavljeni rang cena od 850 do 1100 evra uz najavljene brze kredite od 12 do 24 meseca, ljudi će za 45.83 evra mesečno dobiti korektan Centrino notebook sa wide ekranom. Malo li je? Dobro, znam, teži je za oko 800 grama od 50 % skupljeg HP-a - mali downside u odnosu na prednosti notebook-a. Da ne govorim o firmama, koje će prihvatiti svetski trend kupovine notebook računara zaposlenima, pa će prestati da kupuju integruše sa JNC kućištima. Naglašavam još jednom, ovi računari ne izgledaju nekvalitetnije ili ružnije od bilo kog jeftinog Asus-a, a tu su negde sa kod nas vrlo popularnim Gericom-ima. Imaće dobru marketinšku i logističku podršku, i to je sasvim dovoljno.

E ajde nemoj vise molim te. Ti si uspeo da u isti post cak i istu recenicu stavis IBM i CT?! Pa mislim stvarno je besmisleno ovo sto si napisao.
Kakva zemlja takvi i brendovi, treba biti lud pa kupiti ovu izmisljotinu mada samo cekam da vidim koja ce ih firma/e prve "podrzati" i kupiti na vagon te laptopove...

ne vidim zasto bi se izvodio bilo kakav zakljucak o kvalitetu a sudeci po marketingu za debile. lenor, domestos, CT, isto baljezganje, da bi se prodalo...kome to nije jasno...

dajte ljudima sansu, tek kada useru pljujte i ne budite toliko zlobni unapred.

citam sve ovo i ko da su se svi rodili sa IBM laptopom u krilu, sve veci snob od veceg snoba...

Ma vazno da je tebi sve jasno:)

majka je napisao(la):
ne vidim zasto bi se izvodio bilo kakav zakljucak o kvalitetu a sudeci po marketingu za debile. lenor, domestos, CT, isto baljezganje, da bi se prodalo...kome to nije jasno...

dajte ljudima sansu, tek kada useru pljujte i ne budite toliko zlobni unapred.

citam sve ovo i ko da su se svi rodili sa IBM laptopom u krilu, sve veci snob od veceg snoba...

Vazno da si ti zadovoljan minimumom. Ne razumem kada ce sinuti u glavama da kupovinom kompjutera u ovakvoj ponudi ne kupujes samo hardver ko krompir na pijaci. Kvalitet hardvera jos niko nije iskritikovao, nego nesto sto se zove 'usluga brenda', a o cemu izgleda ni pomenuti "brend" nema jasnu sliku sta bi to trebalo da predstavlja.

Osim toga, oni vec jesu usrali - kako drugacije da protumaciti ono napisano na sajtu (a citirano ovde)? Ko da imas apoteku i napises u reklami da samo tvoji lekovi lece, a lekovi u drugim apotekama proizvode samo kontraindikacije i verovatno dovode do smrtnog slucaja. I takva firma smatra sebe za ozbiljnu kompaniju? Halo?

Da se razumemo, da se radi samo o sklapanju racunara i prodaji istih - kao sto radi stotine drugih firmi u Srbiji - niko ne bi ni rec rekao. Kakav hardver izaberu, takav ce kvalitet i cenu imati. Ovde se medjutim prica o proizvodnji brenda, sto bi trebalo da prestavlja nesto vise od toga sta rade ostali. TAJ deo se kritikuje, pristup tom procesu, ne kvalitet hardvera. Kupac je taj koji treba da trazi vise - ako vec placa to ime brenda (da, ono kosta, kao i ti dodatni licencni OS, itd), onda kao kupac hocu da to bude kako treba, zaokruzeni brend proizvod. Ne znam sta je toliko lose u tom zahtevu?
Ko nece takve stvari, ne trebaju mu ili vise veruje u svoj srafciger - taj ce i otici kod svog omiljenog dilera komponenti i zavrsiti posao uobicajenim putem i gotova prica.

Steta sto i notebook racuanre ne mozemo da sklapamo od komponenti kupljenih kod lokalnog dilera ;)

To sto stoji na sajtu je samo dokaz da jos uvek nemaju pravu ekipu ljudi ili da kazem "kontrolu kvaliteta"? ;)

Za CT notebook racuanre sam do sada video 2-3 reda u Blicu (rubrika IN/OUT :)) i ovaj topic.
Videcemo kako ce da ponude proizvod i da li ce uspeti da svoje kupce pretvore u reklamu.

Ukoliko naprave dobre masine i ponude stvarno korektnu podrsku, sa dve godine garancije, pristupacna cena....Sto da ne? Neka se "brenduju" koliko hoce ako to meni bude odgovaralo u upotrebi....

Jedan od razloga zasto mi je stalo do podrske je sto trenutno koristim Vaio, ali ne zbog neke varijante addicted to Sony, vec zato sto mi odgovara ekran od 10.6" i ostale dimenzije u skaldu sa tim....a garancija? Mogu da se slikam ako mi nesto rikne....ili da idem u Francusku na servis....a cena? Papricica...kupis auto za te pare...

Broz je napisao(la):
Ma vazno da je tebi sve jasno:)

naravno, pitaj me slobodno ako te nesto zanima :)

sta da ti kazem, cela tvoja prica od pocetka topica diskredituje te kao ozbiljnog sagovornika na temu. pocevsi od potpuno proizvoljnog diskvalifikovanja jedne novosti na trzistu, zatim baljezganja o vladi i tenderima, i `lucidnog` vrhunca koji dolazi na kraju.

2 silver:
mislim da preterujes, to je sve. primecujem da cesto na forumu objasnjavas kako je u srbiji sve obrnuto od logike [sto i sam stalno primecujem] ali ti koji ne zivis ovde ga bas pretera. znam[o] to i bez tebe. [ok je ako se tesis sto si otisao]

ne znam po cemu si ti to zakljucio da se ja zadovoljavam minimumom?
drugo, sigurno mi nece zbog tvoje price nista sinuti u glavi sto vec nije do sada.

kvalitet usluge u normalnim zemljama nije nastao tako sto ga je jednog dana stvorila visa sila vec ga je stvorilo trziste. slobodno, koje kvalitet prezivi a nekvalitet pojede. pre ili kasnije.

kao sto su neki posle milosevica ocekivali zlatne trotoare neki ocekuju da iz budjavih garaza udjemo direktno u super moderne sisteme prodaje, garancije, kvaliteta i ostalog.

ovde se radi o privatnoj firmi koja trosi svoj novac i ulaze u neki projekat. svi do jednog koji ovde pljuju napamet mogu se u najboljem slucaju nazvati dokonima.

lepo je sto ste se vi ovde skupili da bacate kamenje ali je to sve sasvim beskorisno.

najbolje da se ova prica nastavi kada na testu budu najjeftiniji gericom i CT laptop ili nesto slicno. ili kada neko bude imao u rukama CT laptop.

`ajmo sada udruzene moderatorske snage, ocekujem Vase gromoglasno medjusobno tapsanje po ramenima.

:wave:

majka je napisao(la):

sta da ti kazem, cela tvoja prica od pocetka topica diskredituje te kao ozbiljnog sagovornika na temu. pocevsi od potpuno proizvoljnog diskvalifikovanja jedne novosti na trzistu, zatim baljezganja o vladi i tenderima, i `lucidnog` vrhunca koji dolazi na kraju.

2 silver:
mislim da preterujes, to je sve. primecujem da cesto na forumu objasnjavas kako je u srbiji sve obrnuto od logike [sto i sam stalno primecujem] ali ti koji ne zivis ovde ga bas pretera. znam[o] to i bez tebe. [ok je ako se tesis sto si otisao]

ne znam po cemu si ti to zakljucio da se ja zadovoljavam minimumom?
drugo, sigurno mi nece zbog tvoje price nista sinuti u glavi sto vec nije do sada.

kvalitet usluge u normalnim zemljama nije nastao tako sto ga je jednog dana stvorila visa sila vec ga je stvorilo trziste. slobodno, koje kvalitet prezivi a nekvalitet pojede. pre ili kasnije.

kao sto su neki posle milosevica ocekivali zlatne trotoare neki ocekuju da iz budjavih garaza udjemo direktno u super moderne sisteme prodaje, garancije, kvaliteta i ostalog.

ovde se radi o privatnoj firmi koja trosi svoj novac i ulaze u neki projekat. svi do jednog koji ovde pljuju napamet mogu se u najboljem slucaju nazvati dokonima.

lepo je sto ste se vi ovde skupili da bacate kamenje ali je to sve sasvim beskorisno.

najbolje da se ova prica nastavi kada na testu budu najjeftiniji gericom i CT laptop ili nesto slicno. ili kada neko bude imao u rukama CT laptop.

`ajmo sada udruzene moderatorske snage, ocekujem Vase gromoglasno medjusobno tapsanje po ramenima.

:wave:

sve to stoji.ovde svi nesto kukaju.pola ljudi na forumu je optecereno nekim glupostima, ne kapiraju da ce mnogima ti racunari zavrsiti posao...

Mnogo krupnije stvari u zemlji Srbiji nisu kako valja (ili kako je sada na zapadu) ali to stanje vani nije palo sa marsa nego se doslo do toga kroz dugogodisnje konzumiranje demokratije i slobodnog trzista. A i ''oni'' su stigli tu gde jesu putem gresaka i ispravljanja. Mi tu mnogo kasnimo i jos hocemo da sve to ekspresno progutamo za par godina. E pa koje jednom bio u Srbiji mogao bi da skonta da to bas tako i nece lako ici.

Pazi, mozda sve to oko ''brenda'' i ne prati zapadne standarde ali je bar neko pomeranje sa nule ili mozda bolje receno iz debelog minusa malo blize nekoj pozitivnoj nuli. Mozda ce neko da se seti da bio i on mogao isto to samo bolje i eto radosti konkurencije.

Ljudi kupuju Jugod*** konfiguracije ili JNC (cisto primer) ali ce valjda skontati tokom godinu dve koriscenja da je to sra** pa ce sledeci put znati sta da trazi. To jeste mnogo tezi nacin ali kada pogledas nase puno predrasuda i poluobrazovano drustvo tesko da ce moci bolje. Tako i ti laptopi, ako ne budu vredeli tih para nece ih biti dugo. A ako se pokazu ok nadam se da ce uspeti i da izvezu jos nekom te racunare (ima u okruzenju i vece boranije od nas) i smanje spoljno-trgovinski deficit bice dobro.

To su sve decije bolesti...

pozdrav :wave:

majka je napisao(la):

sta da ti kazem, cela tvoja prica od pocetka topica diskredituje te kao ozbiljnog sagovornika na temu.
Uuuuuu, lave vidim gadan si igrac sve si mi/nam odbrusio:D:D:D:D
E decko kad bi znao koliko malo znas...

Nazad
Vrh Dno