Šta je novo?

Compiz poludeo

• Začetnik teme Deleted member 9456
  • Datum pokretanja
Poslednja izmena od urednika:
Idi u prvi servis ostavi im ličnu kartu i uzmi neki polovan prašnjavi gf4mx pa probaj.
:)

Idi u prvi servis ostavi im ličnu kartu i uzmi neki polovan prašnjavi gf4mx pa probaj.
:)
Ovo je cudo, imao sam na P-3 NVidiu AGP4 sa 64MB memorije (200DM je bila placena), sad ispada da takva kartica samo AGP8 bolje radi od AGP8 ATI 9600 sa 256MB memorije. Znas kako da menjam karticu samo zbog linuxa a kartica leti u XP nije mi moranje, imam bolje resenje. Kad mi treba nesto sto mora bez compiza, ne podignem compiz ili odem u XP. Mozda ce jednog dana napisati drajvere koji ce pokriti sve varijante, ne moze se svet okretati samo oko jedne graficke kartice. Ocito cim dosad nisu napisani koretni drajveri za ATI (AMD) nemaju previse interesovanja prema tom segmentu tzista tj. linuxa. :wave:
Najveca ironija je sto neki programi koji su pisani za linux i na njemu stucaju ili ne rade portovani za windows rade ko svajcarski sat.:)
Zadovoljio sam se, radi compiz, emerald, kiba-doc, sminka radi, sad mogu da sedim i cekam da dobijem na lutriji i kupim monstruma od masine i provedem ostatak zivota na Windowsu i cekam da napisu drajvere za linux za taj novi hardware.
Pozdrav dosta sam smarao, resenja nema, kupovina druge kartice za mene nije resenje.:wave::type::)

Tek je bila prva revizija drivera sa podrškom za AIGLX, tako da ne možeš odmah očekivati čuda :). Što se tiče ATIa na linuxu, imao sam dvije kartice (zadnju prije par godina): Radeon 9000Pro i 9700Pro i obje su radile ko zmaj na linuxu. Ut2003, Ut2004, Quake3, UT, Rune ... sve što sam probao je na 9700Pro išlo prilično dobro ;). I to na Slacku :-devil-: ... tad sam imao još živaca i vremena za hardcore linuxarenje.

Poslednja izmena:
@Ace Rimmer,

Gledam sad kad sam poceo da pitam nesto u vezi Compiza, pre ravno 7 dana. Poceo sam sa pitanjem oko 3D efekta u compizu na Ubuntu 7.04. Mislim da sam stracio silno vreme uzalud a nijedan problem nije resen. Ironija je da je 3D plugin radio i onda je presta da radi. Posle sam pokusao da namestim rezoluciju login ekrana na Ubuntu 7.10 i to nisam resio. Pregooglati sve zivo, probati navodno resenja koja rade... Posle na Ubuntu 7.10 Compiz vs. Google earth i jos neki ni to nema resenja. Zadnje sto sam probao je "predebilisanje" originalnih drajvera po uputstvima sa nekog spanskog ili portugalskog wikija. Sad kad pogledam gde sam bio sta sam uradio ispadne jedno veliko nista. Za sve se na Google nadje resenje ali za ove po meni najobicnije stvari nema, koliko sam samo uputstava procita, stampao, ipak je to previse izgubljenog vremena a nijedan problem nije resen. :type:

Poslednja izmena od urednika:
Uzmi nVidiju i reci moderatorima da zaključaju ovu temu jer ništa više nećeš morati da pitaš. Nebitno koji proizvođač je bolji, nVidia ima bolje drajvere za Linux i to je tako.

Uzmi nVidiju i reci moderatorima da zaključaju ovu temu jer ništa više nećeš morati da pitaš. Nebitno koji proizvođač je bolji, nVidia ima bolje drajvere za Linux i to je tako.
Ako je to resenje onda mi i ne treba Ubuntu-linux, to da nece biti problema ako stavim NVidiju cisto sumljam, procitao sam mnogo, mnogo postova ima problema i sa NVidijama muce muku ljudi kao i ja. :wave:

Evo mozda nekom zatreba za ATI setovanje rezolucije login screen (xorg.conf)
Section "Monitor"
Identifier "SyncMaster"
Option "DPMS"
HorizSync 30-85
VertRefresh 50-160
Option "PreferredMode" "1152x864" <---- ovo sam dodao
EndSection

Sad imam normalan login screen a ne u nekoj bezveznoj rezoluciji, usput i danas sam lutao po netu, nesto nisam video po forumima da se ljudi sa NVidao karticama manje pate od ostalih koji imaju ATI, ista pitanja isti problemi.
:):type::wave:

Vrh Dno