Šta je novo?

Compaq v5000 - nemam Recovery CD ali imam Recovery particiju!

TEP3A

Čuven
Učlanjen(a)
07.02.2002
Poena
765
Daklem, sredjujem tetki laptop koji je dovukla iz Amerike i na kome je winXP totalno prso. Vidim da postoji Recovery particija ali mi tetka kaze da nije dobila nikakav CD/DVD uz laptop. Ajde da joj verujem.

Kako da uradim recovery sa te Recovery particije? Nemam nikakve diskove vezane za taj laptop, a kad boot-ujem masinu samo mi f10 ulazi u BIOS a ESC mi poziva boot meni. Nikako ne mogu da udjem u recovery proces...

Da li neko ima ideju?

Ako vec nemas pri boot-u poruku da stisnes F-nesto da udjes u recovery mod, onda vidi na internet-u dali ima neki recovery manager za compaq v5000, pa onda preko njega da startujes recovery....

...i udji jos jednom u BIOS i pregledaj opcije za vreme prikaza poruka po ekranu prilikom boot-a....mozda je stavljeno na 0...

Precesljao BIOS, i nema nicega, nijedno f ne ulazi u recovery mod, a na netu nisam uspeo nista da nadjem...

Pomoc?!?!?!?!

Probaj da prilikom dizanja sistema pritiskas istovremeno alt i F10

Probaj F11.Moj HP 8710w (koji je u stvari compaq 8710w) ima recovery particiju. Na pocetku, pre bootovanja windowsa mi stoji "Press F11 for recovery..." oko 5 sec. Ako kod tebe toga nema pokusaj sledece...
Nadji negde Hirens BootCD ili neki slicni na kome imas Partition Magic ili opet neki slicni prog za rad sa particijama. Bootoj sistem sa tog diska i startuj PM. Pogledaj koje sve particije postoje i ako nadjes jednu primarnu particiju na kraju diska (velicine 2-8GB) postavi je da bude aktiva (tj. bootabilna). Restartuj sistem i trebalo bi da se pojavi to pitanje za Recovery. Ako ga nema onda nema sansi da odradis recovery.

Poslednja izmena:
alt+F10 nece. udje u bios, kao sa f10.

odmah mi je sinula ideja da postavim recovery particiju kao butabilnu(primary, active) ali nista, uvek dobijem cuveno "NTLDR is missing.."

Znachi nema mi pomoci? Da li moze negde da se skine recovery CD???
Na HP/Compaq sajtu samo nude mogucnost da se naruce diskovi...

Ne mogu da veruem kakava glupost, pojedu ti 20% diska a onda ne mozes to da iskoristis ako nisi napravio recovery CD.

a da se obratis mailom teh. podrsci?

Koliko je taj XP prso? Ako moze da se podigne, makar u safe modu skini mu serijski broj (sa RockXP). Zatim instaliraj neki OEM XP i upisi taj serijski broj. Drivere mozes da skines sa HP sajta.

***.. i ja mrzim ovaj HP bloatware.

- tehnicka podrska je u USA, i ne verujem da ovde moze neko da mi pomogne.
- imam serijski za XP Media Center zalepljen pozadi, poskidao drivere pa pravac u avanturu. Barem cu tetki da dam 11GB!!! (od 60GB HDD-a) vise prostora na HDD-u, koliko je zauzela ova glupost od recovery particije.

Ljudi, hvala puno na pomoci! cheers

Uff.. pazi samo da li je taj broj ispravan... meni je zalepljena nalepnica sa generickim OEM brojem ali je pravi broj drugaciji. Zato sam ti rekao da pogledas pravi broj... ili barem bekapuj wpa.dbl file.

Nazad
Vrh Dno