Šta je novo?

Compaq Presario 1400 problem

enforcer

Slavan
Učlanjen(a)
27.11.2005
Poena
301
Nedavno sam kupio polovan laptop Compaq Presario 1400 (model 14XL455). Instalirao sam na njega win2000 i iznenadio se kad u Device manageru nisam pronasao mrezni konroler. Laptop ima sa zadnje strane RJ45 konektor. Da li je moguce da se isporucuju laptopovi sa mreznim konektorom a bez mrezne kartice?
Na Compaq-ovim (sada HP-ovim) stranicama nisam uspeo da utvrdim da li uz ovaj model standardno dolazi integrisani LAN.
Interesuje me na koji nacin mogu pouzdano da utvrdim da li ovaj laptop ima mreznu karticu ili ne.

Hvala unapred.

Odes u Device manager,i pogledas da li imas nepoznati hardver,ako imas,a imaces verujem sigurno,onda skini drajver sa proizvodjacevog sajta i instaliraj!!Druga stvar koja bi mogla biti je da je LAN kartica iskljucena u BIOS-u,kod mene to ima i na ovom HP-u a posto sam imao Presario pre ovog cini mi se da je i kod njega moglo da se iskljuci,a kad je to iskljuceno naravno da port ne reaguje,cak ni kad instaliras sve moguce drajvere!?
Pozdrav ,)

Neprepoznatog hardvera nema u Device manageru. BIOS je vrlo jednostavan, ima podesavanja za datum i vreme i uredjaj sa koga se dize OS i to je sve. Kada pokusam da instaliram drajvere za LAN setup se pokrene i posle par sekundi se iskljuci sam od sebe.
Otvorio sam laptop sa donje strane i pronasao MiniTypeIII karticu sa 56k modem stavljenu u maticnu plocu. Na Compaqovim stranicama sam pronasao drajvere odvojeno za modem i combo uredjaj modem/lan. Mozda je kod mene laptop sa samo modemom. Ali, opet zasto onda RJ45 konektor sa zadnje strane?

Nazad
Vrh Dno