Šta je novo?

Compaq Evo N600C - problem

mikele

Čuven
Učlanjen(a)
09.02.2002
Poena
620
U toku sam kupovine ovog polovnog notebooka pa mi je isti dat na probu pre kupovine. U pitanju je malo budzena verzija, sa 512mb rama i 40GB diska, mislim da su delovi sa N610c, moguce je da hard nije.
Laptop radi super i stvarno sam se primio ali sam otkrio par problema,
prvo nije radio i gasio se bez baterije a na punjacu.
Dalje, uzeta nova baterija, i laptop sada radi bez greske ali samo na punjacu, kada ga prebacim na bateriju, gasi se za par minuta u idle-u a za par sekundi u punom opterecenju.
Da li neko ima ideju sta bi mogao da bude problem, s obzirom da me je notebook stvarno odusevio pa sam rad i da neko to od servisera pogleda i eventualno popravi pre kupovine. E, sad, saveti, preporuke, na sta to lici, sta bi bilo pametno....
Svak pomoc je dobrodosla.

Dalje, uzeta nova baterija, i laptop sada radi bez greske ali samo na punjacu, kada ga prebacim na bateriju, gasi se za par minuta u idle-u a za par sekundi u punom opterecenju.

Morao sam ovo da kvotujem jer si srocio apsolutno genijalno:D
Pa kako bre radi bez greske a ne radi na bateriju??? Pa ono sto laptop cini laptopom je verovao ili ne: baterija!;)
To sto se gasi tako smrdi na maticnu sta god konkretno bilo. Moze da bud ei ventilator koji se smorio pa ne hladi kako treba i laptop ode preko treshold i ugasi se. Moze da bude 100 stvari ali jedno je sigurno- ne kupuj taj laptop ako sebi zelis miran san i pouzdan racunar za rad.

Zaobiđi to u širokom luku!

Očigledno je da je laptop je defektan i bolje nađi, ako hoćeš baš polovan, neki drugi.

Morao sam ovo da kvotujem jer si srocio apsolutno genijalno:D
Pa kako bre radi bez greske a ne radi na bateriju??? Pa ono sto laptop cini laptopom je verovao ili ne: baterija!;)
To sto se gasi tako smrdi na maticnu sta god konkretno bilo. Moze da bud ei ventilator koji se smorio pa ne hladi kako treba i laptop ode preko treshold i ugasi se. Moze da bude 100 stvari ali jedno je sigurno- nkupuj taj laptop ako sebi zelis miran san i pouzdan racunar za rad.

Pa, dobro, ajde sad, mislio sam na rad racunara kao racunara, kad nesto przis u Prime-u 95 24 sata, ostavis preko noci pa se vratis posle posla, jos po ovim vrucinama, racunar na tepihu sa otezanom ventilacijom i zateknes ga u stanju u kom si ga ostavio, tesko da ne mozes biti impresioniran. A na stranu to sto je slika na monitoru perfektna, racunar vrlo brz, i ima stvari koje mnogi laptopovi nemaju u kompletu ,sem mozda Thinkpad serije. Iskreno, ne ostavlja mi se lako, ali cu mozda i morati.
A to za bateriju se slazem, dzaba se to zove notebook ako nema mobilnosti.

Mozda pokusam da vidim moze li to da se resi u servisu, naravno pre nego sto ga uzmem, ako ga uopste uzmem.

Poslednja izmena:
...ostavis preko noci pa se vratis posle posla, jos po ovim vrucinama, racunar na tepihu sa otezanom ventilacijom i zateknes ga u stanju u kom si ga ostavio, tesko da ne mozes biti impresioniran. QUOTE]

A sta je cudno da uopste bilo koji uredjaj radi posao za koji je namenjen neprekidno 24 sata? Zasto bi to trebalo da impresionira? Zar to nije normalno? Zar ti od svega ocekujes da se pokvari? Krenes kolima na more i mislis da ce cim izadjes na autoput da stane a ako se to ne desi onda si odusevljen?

E baš to

...ostavis preko noci pa se vratis posle posla, jos po ovim vrucinama, racunar na tepihu sa otezanom ventilacijom i zateknes ga u stanju u kom si ga ostavio, tesko da ne mozes biti impresioniran. QUOTE]

A sta je cudno da uopste bilo koji uredjaj radi posao za koji je namenjen neprekidno 24 sata? Zasto bi to trebalo da impresionira? Zar to nije normalno? Zar ti od svega ocekujes da se pokvari? Krenes kolima na more i mislis da ce cim izadjes na autoput da stane a ako se to ne desi onda si odusevljen?

Čitaš moje misli. Na defaultu mora da radi (naročito lap top, ajde da razumem da je neka krš konfa od komponenti tipa ECS+JNC+Elixir+Remerkirani procesor), inače kanta!! Pogledaj šta piše u moja mašina, sempi dignut sa 1600 na 2700 MHz, prolazi Prime sve testove (3 dana, mislim da je dosta:D ), memorija nategnuta itd. Nema tu šta da se bude impresioniran, ili radi ili ne radi kako treba, i kraj.
Nego lepo ti vrati to i ne lomi glavu.:smash: :wave:

Poslednja izmena:
Pa, dobro, ajde sad, mislio sam na rad racunara kao racunara, kad nesto przis u Prime-u 95 24 sata, ostavis preko noci pa se vratis posle posla, jos po ovim vrucinama, racunar na tepihu sa otezanom ventilacijom i zateknes ga u stanju u kom si ga ostavio, tesko da ne mozes biti impresioniran. A na stranu to sto je slika na monitoru perfektna, racunar vrlo brz, i ima stvari koje mnogi laptopovi nemaju u kompletu ,sem mozda Thinkpad serije. Iskreno, ne ostavlja mi se lako, ali cu mozda i morati.
A to za bateriju se slazem, dzaba se to zove notebook ako nema mobilnosti.

Mozda pokusam da vidim moze li to da se resi u servisu, naravno pre nego sto ga uzmem, ako ga uopste uzmem.

Nije ti to bas ispravan laptop,nesto kod njegove elektronike nije u redu,ili ste vi ljudi sami zeznuli nesto ako je baterija reparirana (nove celije ali recimo nije resetovana elektronika) i sad zato izdrzava po nekoliko minuta iako je"nova"!?
A kakve veze ima to sto radi 24 sata na struji?Ja sam znao da ostavim laptop u Nisu nakacen na ADSL i torrente i odem kuci na vikend,posle 2 dana se vratim i on radi najnormalnije na stolu,to nije nikakav pokazatelj!?
Pozdrav ,)

All right, easy, evo, odustajem od kupovine...... samo nemojte dalje ljudi, mislim, Srbi... :angel:

Primljeno k znanju.

Mi to sve za tvoje dobro i onako dobronamerno...:)

Kako bese ona pesma od Nede Ukraden - Ljubomora :d

:D

Sala naravno, odustani lepo, ne nabijaj sebi bedu na vrat...
Zamisli da si profi vozac i da oces da kupis auto kome samo nesto malo skrguce u motoru, a treba da vozis BG - Frankfurt i slicno :)

Da li ce to stici tamo gde si krenuo?

OK, hvala na porukama ako su sve bile dobronamerne.
Narucen IBM Thinkpad T22, resen problem.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno