Šta je novo?

Compaq evo n1015v - Interesantan problem?

pavlex

Slavan
Učlanjen(a)
24.10.2004
Poena
319
Pozdrav svima!
Dobio sam gore navedeni laptop pre neki dan sa pokvarenim HDDom. Stavio sam u njega HDD is Dell-ovog laptopa, 30Gb velik. Sve radi, lepo prepozna HDD, ali kad treba da krene instalacija WinXP pro, kako kliknem da se bootuje, ispise ono Setup is inspecting your hardware configuration - ono na samom pocetku, krene to i samo odjednom prestane da vrti CD i tako stane i posle nekog vremena se restartuje! Ne kontam!? A Linux Ubuntu je prosao sa instalacijom, doduse PcLinuxOS isto nije prosao, nadje neku gresku u toku instalacije, mislim da je nesto oko drivera. Ne znam u cemu je fora? Trazio sam po netu, al slabo nesto ima problema sa njim, na jednom mestu sam nasao da je mozda Compaq zastitio lap, na neki nacin, od instaliranja bilo kod drugog XPa osim onog sa recovery CDa (kojeg ja naravno nemam)? Da li je to moguce? Sta sve moze biti uzrok?

Inace konfiguracija je:
AMD Athlon 1700+ Mobile
256Mb PC 266 ddram
128Mb PC 166 ddram (probao sam da izvadim ovaj manji ram,nije nista pomoglo)
Hitachi 30Gb ata HDD

Stvarno mi je bitno da stavim Windows na taj komp, sa Ubuntom ne mogu pola programa da koristim koji mi trebaju.
Da li neko ima iskustva sa ovakvim stvarima?
Pozdrav i hvala unapred :wave:

OK... uspeo sam XP instalirati, morala je OEM verzija ipak :)
Radi sve dobro, neg sam se strecao kad sam video da je radni takt na 530Mhz! Al sam iscackao na netu da je to normalno, jer ima neku "novu" tehnologiju da cuva struju i onda smanji multiplier kad ne radim nista zahtevno...

Nego,sad me muchi neshto drugo :) Nece da mi radi 4 way scroll... ne znam kako da ga nateram da radi! Aj jel neko bar ovo zna da resi? pliiiz ^^

Moras da instaliras Touchpad drajvere koji su sa hp sajta predvidjeni za taj model laptop-a...
Samo tako ce raditi jer po default-u ne radi (isto kao i sa mnogim misevima -logitech pa cak i microsoft misevi zahtevaju da skines utility, ne bi li radili svi dugmici kao sto treba)....

e fala :)
Namucio sam se dok nisam nashao driver, al nashao sam ga... nije ga bilo medju driverima za ovaj laptop, neg sam malo gledao kako se zove taj program za ostale compaq laptope pa sam ga samo maznuo sa stranice za neki drugi laptop :d
Zove se Synaptic software, tako neshto...
super radi sada! hvala! ^^

Nazad
Vrh Dno