Šta je novo?

Compaq Armada E500 - problem sa funkcijskim tasterima

Perlez

Čuven
Učlanjen(a)
02.04.2002
Poena
619
Ne znam kako da ovaj notebook nateram da rade funkcijski tasteri. Sve lepo radi ko sat ali one funkcije gore (F1 do F10 + Fn taster) za podesavanje svetline ekrana, jacine tona itd. ni da beknu. Ne znam dali su ranije radile ili ne. Ni taster kod CD drivea za pojacavanje/smanjivanje tona takodje ne radi pa sumnjam na drivere. Probao sam da skinem neke i da instaliram, ukljucujuci i komplet drivera za E500 ali nista. Dali neko zna kako se uopste zovu tacno ti tasteri, tj. sta uopste i da trazim. :trust:

Koji OS koristis?
Ja isto imam Armadu E500 sa W2K.
Rade mi Fn + F4 (Display switch), F5 (Volume), F6 (Lock), F7 i F8 (Power option properties) i F10 (Brightness). Za F9 mislim da nikad nije radio.

Inace da bi kombinacija Fn + Fx radila, treba da instaliras Hot Key Support Software.

Takodje mi rade i tasteri za Volume Up/Down iznad optickog uredjaja. Za njih mislim da treba da instaliras drajvere za zvucnu karticu. Sve to mozes da nadjes na HP sajtu (http://h20000.www2.hp.com/bizsuppor...sId=96231&submit.y=0&submit.x=0&lang=en&cc=us)

Pozdrav

Da, resio sam to jos pre a posle tvog posta i instalacijom rivera za zvucnu i ta 2 tastera rade. Fala lepo!

Dali znas koliko E500 ima slotova za ram i koji se max procesor moze staviti? Ja imam na 600 mhz (a u winxp prof. prijavljuje 495 mhz :) ) pa bi hteo da stavim neki jaci. Koji socke odgovara?

Fala jos jedared !

Za proveru socketa i verzije procesora koristi CPU-Z recimo,a obicno,tj uvek iz mog iskustva,laptopovi imaju 2 slota za memoriju,tako da ako ti nisu obe popunjene dokupi jos i ubaci,imas slot odozdo!
Pozdrav ,)

Dali znas koliko E500 ima slotova za ram i koji se max procesor moze staviti? Ja imam na 600 mhz (a u winxp prof. prijavljuje 495 mhz :) ) pa bi hteo da stavim neki jaci. Koji socke odgovara?

Fala jos jedared !

E500 ima dva slota za memoriju (kao sto je i Lomnica pretpostavio).
Mislim da je najbrzi procesor koji podrzava na 1GHz .

Preporucujem ti da skines servisna i druga uputstva sa http://h20000.www2.hp.com/bizsuppor...skId=101&prodTypeId=321957&prodSeriesId=96231 .

Pozdrav

Hvala lepo!

Dali je to neki poseban procesor ili pasu inteli iz desktopa? Sorry, banalno, znam, ali stvarno nemam pojma o ovome.

Pozdrav !

Na Armadi E500 je P3 450MHz zalemljen na plocu....

p.s. ne pase iz desktopa...

Poslednja izmena:
Zalemljen na plocu? Uf.... Ja imam e500 na 600mhz i neki mi ljudi rekli da ga zamenem sa jacim.... Nisam znao da je fixiran...

e500

Ja imam armadu E500 koju prodajem (detalji na krstarici-forum-oglasi-procena-vasiljko), na 700MHz .Slot za memoriju (ima dva) je ispod tastature (moras da otsrafis sraf sa donje strane kucista (srafciger torus kao za mobilne telefone samo t-8).
Pozdrav
Dragan

Ako je identican model a samo razlicit procesor onda mozda i ploca odgovara "na sraf", samo ne znam koliko se isplati cimanje :( IBM T22 npr ima zalemljen procesor na plocicu koja leze u socket.... (znam da ti ne pomaze ta informacija, ali eto da znas) :)

Fala svima. Nista od zamene procesora :) Iskreno, za net i office i ne treba, samo da zveknem jos 256mb memorije i slus. ,)
Iskreno, nemam para za neki kvalitetniji lap a razni amiloi i asusi me nerviraju (sve niskobudzetno) jer im je tastatura od ove armade losija nekoliko puta a meni baterija traje 3 sata na 4 god. starom kompu za razliku od "1h 15 min" na ovim sklopocijama :)

E to jeste :( nagledao sam se novih laptopa (MSI, Leshnovo, Asus, FSC, pa cak i T60) i to jednostavno nije to :( aj javi ako nadjes negde 256MB sdramova, posto bih i ja t22 da ponovim ... imam 2x128

Vazi. Nasao sam na pcberzi tip trazi 2800/3000 din za 512 sdram sodimm , cini mi se da je pc133... Meni ne pase jer je max memorije 512 i to pc100. Ako i odgovara searchni na pcb...

Pozdrav!

Zato i kazem ako nadjes :) ... posto sam ih bas slabo vidjao u poslednje vreme. Bio je ranije neki lik sto je imao gomilu delova za nbook.... ali ne vidjam njegove oglase u poslednje vreme :(

Nazad
Vrh Dno