Šta je novo?

Compaq Armada 1750 i novi hard disk

nex999

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
20.10.2004
Poena
985
Moja oprema  
CPU & Cooler
Core i9 14900KF*Noctua NH-D15
Matična ploča
MSI MAG Z790 Tomahawk WiFi
RAM
Corsair Vengeance DDR5 64GB 6400MHz
GPU
Asus TUF RTX4090
Storage
2x 2TB Samsung 990 PRO NVMe M.2
PSU
Corsair HX1500i
Kućište
NZXT H7 Flow
Monitor
LG Ultragear 27GS95QE-B, LG CX
Dakle ovako: Treba da mi stigne lap iz naslova, a koliko sam saznao u njemu se nalazi vremesni ATA HDD od 4.3 GB.Hteo bih da ga zamenim, naravno, sa nekim vecim.Nasao sam da se moze ubaciti hard do 40 GB.Na ovom sajtu sam nasao neko uputstvo za zamenu http://wireball.com/cms/armada_1750_repair#hdd_upgrade pa me interesuje jesam li na dobrom tragu :) , posto sa lapovima bas nemam iskustva.
Takodje, zanima me da li je jednostavno naci HDD za njega? Koliko sam uspeo da se informisem, u njega ide 9,5mm HDD, a moze i 12.5mm, uz malo budzenje.Gde bih to mogao da nadjem?(znam da postoji tred za ovo, cisto da ne razdvajam temu, za pocetak)
Hvala :)

Pa najbolje bi bilo kada dobijes HDD da ga izvadis i da ga prvo pogleda :)

Trebao bi da bude u pitanju standardni 2,5" HDD, koji se inace lako menja u laptop-ovime jer su uglavnom u posebnim "odajama" ispod laptop-a, koje samo odsrafis i izvadis....mislim nemoras da rasklapas pola laptop-a da bi dosao do HDD-a...isto je i sa memorijama....

Ta dva dela se uglavnom i menjaju u laptop-ovima...

Jedino sto je meni cudno je da dolazi sa 4,3GB HDD-om, i da ce da prepozna 40GB HDD :S:

U svakom slucaju vredi probati, jer sa tih 4,3 mozes da se slikas :)

Kad ga uzmes, videces da nije tesko, ispod znaci imas poklopac i samo njega odsrafis i tu je HDD.....

aha, probacu...sutra-prekosutra stize, pa cu da vidim...jedino sto mi ne pada na pamet jeste gde da nadjem taj novi hdd za njega...(posto pretpostavljam da novi hdd-ovi tesko mogu da se nadju a da su manji od 60GB...)
Thx, Johanna :p

Mogu da se nadju novi od 40GB,ali mislim da ti se to ne isplati,jer sudeci po starom taj komp ne vredi vise od 100-tinak eura,zasto bi davao oko 60-65 eura za nov HD?Ima dosta polovnih,jedan tip na krstarici prodaje od 20GB (izmedju ostalih),jedan drugi je prodavao 40GB... za 30-40 eura maksimum mozes naci dovoljno veliki HD da ga komp SIGURNO prepozna a da mozes da koristis komp za neke normalne stvari,i vozas recimo Win98 ili Win2000 na njemu ako hardver dozvoljava!?
Pozdrav ,)

pa da...kapiram ja to naravno...imam par ponuda za hdd, pa cu videti vec...
Inace stari HDD mu je otisao u vecna lovista (cak i zvecka kad se protrese :p ) pa cu svakako da mu potrazim nesto polovno...
Thx

Pazi samo posto svaki 2,5" HDD "zvecka" kad se "mucka"......ja ih imam jedno 3-4 (ispravna) u aktivnoj upotrebi i svi normalno zveckaju...

Nemoj bas mnogo da ih drmusas i da proveravas da li su po zveckanju ispravni ili ne :)

:wave:

Tako je,imam u HD rack-u Hitachi Travelstar od 40GB koji sam izvadio iz starog laptopa i on oduvek zvecka pomalo,tako da je bolje da ne preterujes u zveckanju,a iskreno i nije neka steta,ionako je premali za bilo sta,mada da je ziv ne bi ti skodio za bekapovanje ili kao prenosna memorija u HD rack-u kao meni moj stari HD ali sta da radis!
Pozdrav ,)

LoL :D e svasta se nauci...enivej, u francuskoj mu je i postavljena dijagnoza da mu je riknuo HDD...sto je najbolje, jedan moj drugar je danas fore radi otvorio HDD, iz koga je ispalo NESTO :D...sklopio ga i vratio nazad i sistem se umalo bootovao :D, tj, pokazao je veeeeliki napredak u odnosu na prethodno stanje :p ....

Moguce je i da je samo Windows riknuo,pa zato ne butuje!?Ili ima MBR problem,pa ne moze da razazna particije,itd... uglavnom mozes da probas da ga osposobis,i ako radi nabaci ga u neki 2.5"HD rack i voziiiii!!A nisi trebao bas iz Francuske da narucujes,i meni burazeri od strica donose odatle stvari i laptopovi im imaju njihove tastature,odnosno Esc je Eshap,Delete se pise skroz nekako levo... onda tastatura nije QWERTY nego AZERTY (mada je to svega nekoliko tastera u drugacijem rasporedu ali...) i malo teze ide posle preprodaja kad ti dosadi ili zastari za tvoje potrebe,nas narod malo tripuje od takvih stvari i to verovatno zato sto vecina kuca gledajuci u tastere pa ih zbunjuje i YU i bilo koji drugi raspored! :d
Pozdrav ,)

Nazad
Vrh Dno