Šta je novo?

Compaq 17" + Nvidia ???

bakee

Čuven
Učlanjen(a)
11.11.2002
Poena
609
Imam monitor Compaq 17 P75 (sa trinitron ekranom) i mali problem !
Naime probano sa dve tri razlicite kartice (Vanta,GF2 i GF4MX) sa Nvidijinom i javlja se greska kod nekih igrica !!
Znaci u windowsu sve radi OK i kada se pokrene igrica monitor se zacrni
i pojavi poruka SIGNAL IS OUT OF RANGE.
Sa Voodoo3,Ati 9000,i Matroxom radi bez problema !
Jel ima neko resenje ??

Mozda je problem sa osvezavanjem...

Da najverovatnije je do toga ali kako resiti ?
Znaci ne radi Counter i neznam jos dve igre pa posle toga dve igrice rade kako treba .....
Znaci cim pokrenes igru pojavi se crn ekran sa porukom....

Pa jeste problem sa osvezavanjem, i to cini mi se sto graficka salje previse malo KHz za datu rezoluciju, ponekad se i meni to desava sa voodoo 3. Ne znam tacno kako da resis ovo, ali bi trebalo da imas najnovije drajvere za svoju kartu.
Probaj da u display properties tacno stavis da je monitor taj model Compaq-a. U svakom slucaju problem nije do monitora, vec samo do setovanja display properties. Probaj eventualno i da vidis da li na compaqovom sajtu imaju mozda noviji drajver za windows koji koristis (mislim da je u tvom slucaju to winXP)

Btw, ja bih licno, da je moj racunar, otisao u safe mode, pobrisao sve sto je eventualno ostalo od drajvera kartica koje si probavao, i obavezno, skinuo sve monitore koji se pojavljuju, pa onda nakon sledeceg restarta (kada nadje default ili PnP monitor) tada update-ova taj drajver sa Compaq drajverom. A mislim da bi bilo dobro i da se preinstaliraju igrice.
From the scratch.

Koliko se secam bilo je na forumu pomena da pod winxp ima problema da osvezavanje slike pod nekim igricama bude vece od 60Hz, pa su u tom slucaju ljudi koristili neke patcheve da to rese. Ne znam tacno o cemu se radi, ali sam ja za moj voodoo3, pod njegovim drajverom dodao da sve rezolucije prikazuje 85Hz. E sad, nisam siguran da slicnu stvar mozes da uradis i pod tvojom karticom, al` mislim da bi trebalo.

bakee je napisao(la):
Imam monitor Compaq 17 P75 (sa trinitron ekranom) i mali problem !
Naime probano sa dve tri razlicite kartice (Vanta,GF2 i GF4MX) sa Nvidijinom i javlja se greska kod nekih igrica !!
Znaci u windowsu sve radi OK i kada se pokrene igrica monitor se zacrni
i pojavi poruka SIGNAL IS OUT OF RANGE.
Sa Voodoo3,Ati 9000,i Matroxom radi bez problema !
Jel ima neko resenje ??
Stavi odgovarajuce drivere za monitor i "rucno" podesi osvezavanje za svaku rezoluciju (npr 640x480 16 i 32bit u 100Hz; 800x600 16 i 32bit u 100Hz; 1024x768 16 i 32bit u 85Hz itd....) "razvuci sliku od ivice do ivice, podesi geometriju za svaki setup... (monitor ce zapamtiti setup za svaku od kombinacija rez. i osvezavanja)
Tako ce ti prilikom pozivanja bilo koje rez. od strane neke aplikacije sve biti idealno podeseno, nece biti negde uza ili sira slika, pomerena u stranu itd...
Ja tako stalno podesavam i nikada nisam imao nista sem idealne slike u svim rezolucijama.
Tebi je problem zbog toga sto se win nekako "utripuje" i posalje neku nebulozu od osvezavanja, a monitor to ne podrzava...
Na opisani nacin izbegavas sve probleme koje sam naveo. 8)

Nazad
Vrh Dno