Šta je novo?

Compact Flash - ima li leka?

djuk

Čuven
Učlanjen(a)
02.02.2002
Poena
630
pre neki dan posto sam uslikao nekoliko slika,jedan malo duzi film i iskljucio aparat (Olympus 5050c), kada sam ga upalio posle par minuta, dobio sam poruku da mogu samo ili da formatiram karticu ili da ugasim aparat. Naravno da sam prvo ugasio aparat, medjutim u drugom pokusaju pojavila se ista poruka. Kada sam krenuo da formatizujem karticu (u pitanju je kartica od 256MB), pojavio se ekran za formatizovanje sa znakom "busy" ali samo na kratko, vrlo brzo se opet pojavio ekran gde mi nudi da ili ugasim aparat ili da formatizujem karticu, sto ustvari ne moze da se uradi. Aparat je u redu, druga kartica radi OK, a ova se slicno ponas i u jedno Epsonu. Ima li leka?

Ne znam sta da ti kazem... Juce mi je ortak doneo jednu SM 128MB PQI (znam da nije za oly-ja), i racunar nije hteo da je procita uopste. Posle povracaja podataka sa nje (delimicnog, ali bolje ista nego nista) kada sam je ubacio u mog Canona A40 (bila je u Ixus-u prethodno) davao mi je da je kartica puna. Posle formatiranja iste, davao mi je kapacitet 0.0 MB, ali je regularno pisao po njoj... Verovatno je da je uleteo los primerak :(

Jel ima garanciju? Zameni ako ima!
Jel ste probali da se zezate sa nekim card readerom?

probao sam da je procitam sa nekim citacem (oni za vise vrsta kartica) ali on se ponasao kao da kartica nije u njemu iako ga je PC video kao dodatni drajv. Kartica mi sigurno nije ispadala, nisam je ni vadio od kako sam je stavio u aparat pre 6 meseci. Sve se ovo dogodilo posle regularnog snimanja a posle normalnog gasenja aparata. Do ponovnog paljenja je proslo par minuta jedino mi se cini da sam mozda prerano - dok se aparat jos nije potpuno upalio, sto inace traje 4 sec - okrenuo dugme za biranje programa. Da li je u garanciji ne znam. Dobio sam je uz aparat iz USA, malo bi bilo nezgodno da je vracam tamo radi reklamacije. Kako i cime da pokusam da procitam podatke sa nje kada se ne vidi na PCu?

znaci, SAMO 1 program ce ti to procitati a probao sam ih zilion, ukljucujuci pop/pick Ontrack i slicno
Znaci Get Data Back FAT32 je jedini koji je uspeo da mu pristupi iako ga ni iz citaca nije video wincmd/explorer. Ovo mi je drugi put da me "vadi" iz problema, i definitivno cu da pogledam kolika mu je cena i da ga pazarim... ali stvarno :)

Nazad
Vrh Dno