Šta je novo?

Comp crash

BodyRemover

Čuven
Učlanjen(a)
29.08.2001
Poena
619
Ovako:
Pre dva tri dana sam probao podici magistralu na burazovom kompu(Axia 1.2, Abit kt7, 384MB Kingston) na 110. Posle operacije komp se nije upalio. Vratio sam setovanje na 12*100, komp se upalio ali Win(XP) nije hteo da se digne. Setovanja u BIOSu(koja su radila sa 12*100 stabilno oko 5 dana) : 4 way interleave, AGP 4X, Fast write suported, enhance chipset performance, mamorija na fast, ponavljam da je sa ovim setovanjima i 12*100 komp stabilno radio 5 dana.
Elem, pustio sam kompo da se "odmori" oko sat vremena- Win se podigao. Odmah sam ga sam ga pocastio🙂 burnin` testom. Zaledio se za 2,3 sec. Restart. Ista situacija kao sa pocetka price- komp se upali ali Win nece(ona crta trci levo desno🙂 ali se posle nekog vremena zamrzne).
Nakon sto sam ga ostavio iskljucenog desetak minuta win se podigao ali ekstremno nestabilan(posle 10 sec divx filma zamrzava se, bilo kakav test, igra... ga srusi).
Temp proca je svo vreem oko 27C??? prema VIA hardware monitoru, a u BIOSu oko 35C. Qler je Spire 5E34B3-HH(~5000 rpm, bakarna baza), pasta Arctic Silver.
Opet ovo ponavljam(bitno je🙂) masina je sa 12*100 radila 5 dana pre ovoga bez ikakvih problema.

Pomagajte molim vas, burazer je poceo da tripuje da sam mu pokvario komp 🙂

pozdrav!

Pa vrati ga na 12x100 .
Ako nece opet da radi kako treba , onda ti se najverovatnije skrsio XP prilikom overclockovanja.

BodyRemover je napisao(la):
Pomagajte molim vas, burazer je poceo da tripuje da sam mu pokvario komp 🙂

pozdrav!

Cmos clear sa jumperom, pa u biosu lupis default setings, pa formatiras hard disk, instaliras Win ponovo i radice k'o grom. Ako i posle toga nesto ne bude radilo kako treba, onda je hardware-ski, ali bi morao detaljno da opises komponente koje imas, pa.........

cmos clear uradio, nemogu da formatiram hard jer ima nesto vredno🙂 tamo. A pada pri pokusaju da naprzim bekap...
Sinoc je malo rado sa OOOgromnim sistemskim qlerom prikacenim na northbridge(cenim da se ona pasta tamo s*ebala pa se mnogo greje), cim ga bolje oladim dobija na stabilnosti.
Sada je problem sto na mogu da svucem taj mali fan, bojim se da ga ne iskidam.. neki predlog?

BodyRemover je napisao(la):
cmos clear uradio, nemogu da formatiram hard jer ima nesto vredno🙂 tamo. A pada pri pokusaju da naprzim bekap...
Sinoc je malo rado sa OOOgromnim sistemskim qlerom prikacenim na northbridge(cenim da se ona pasta tamo s*ebala pa se mnogo greje), cim ga bolje oladim dobija na stabilnosti.
Sada je problem sto na mogu da svucem taj mali fan, bojim se da ga ne iskidam.. neki predlog?

Odnesi HDD kod ljudi koji rade backup-ove i uradi, ako moze, ili neka ti iscupaju nekako, pa onda probaj sve sto sam pre napisao. Ne moze drugacije. Stalno ce da te zeza.

To za zezanje... hiper si u pravu 🙂
Media plejer se pali pun svakojakih sarenih jaja🙂 razbacanih po prozoru, bez dugmica i menija 🙂

Nazad
Vrh Dno