Šta je novo?

Comp blokira 1. put kad se upali - ASUS A7V400-MX ploca i ...

Perlez

Čuven
Učlanjen(a)
02.04.2002
Poena
619
Uvek kad 1. put startujem racunar jednostavno odmah po podizanju windowsa ili evt. malo kasnije - blokira. Imam sledecu konfiguraciju:

AMD XP 2000+
ASUS A7V400-MX
256 pqi ddr
maxtor 40 Gb HDD
...

Ne znam u cemu je frka ali sumnjam na plocu. Procesor i memoriju sam proverio na drugom kompu i rade bez problema. Napajanje sam zamenio i opet nista. Dali trebam da refreshujem bios na ploci ili sta vec-ne znam. Zna li neko nesto vise o ovome?

Hvala svima unapred!

:wall:

Komšija je imao sličan problem.
Kad sam mu promenio ploču na ASUS a7n8x (ili tako nešto),počelo je da mu zuji kad isključi kompjuter.Nije mogao da spava.Pa kad je izvuko kabel iz kompa,nije mogao sledećeg dana da ga redovno startuje,nego ga je 5-min cimao dok se nije uključio.
Pa mu je onda i blokirao posle par minuta...etc...etc...
Pre nedelju dana smo zamenili napajanje i sve se popravilo .
Ali ne mora da znači da je i kod tebe isti problem !
Možda se ne mirišu ploča i memorija.

Pozdrav

Perlez je napisao(la):
Uvek kad 1. put startujem racunar jednostavno odmah po podizanju windowsa ili evt. malo kasnije - blokira. Imam sledecu konfiguraciju:
Ne znam u cemu je frka ali sumnjam na plocu. Procesor i memoriju sam proverio na drugom kompu i rade bez problema. Napajanje sam zamenio i opet nista.
Jel' ti se to desava samo kada upalis racunar i posle je sve u redu ili konstantno blokira? Ne bi bilo lose da istestiras memoriju (memtest, goldmemory...).
Pozdrav!

Hvala

Istestiracu memoriju mada je u drugom kompu sljakala bez problema. Inace, imam neko shit napajanje i vec sam ga jednom menjao u servisu jer je SKROZ pobenavio comp pa tako nije hteo ni da startuje windows. Imam u bratovom compu Chiefteca pa cu ga probati. Inace obicno samo kad upalim zeza, pa ga onda resetujem pa radi ok. Mada, desava se 1 u 10 dana da se i pored toga posle izvesnog vremena opet zaglupi...

Ma plocha je sigurno. Jednostavno neke od asusovih plocha imaju problema sa periferijama [mish, tastatura]. Znachi upalish mashinu i sve ti radi samo shto su mish i tastatura mrtvi. Ovo sam do sada video na 'edno 30 komada a7v8x-x plocha. I shto je najgore ne postoji pravilo kada cje se to desiti... jednostavno random, i naravno nepostoji reshenje [tj bar ja neznam :)].

Nazad
Vrh Dno