Šta je novo?

Commodore CDTV konacno stigao u Srbiju

link2rage

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2004
Poena
620
Evo posle godinu ipo dana od kupovine konacno sam dovukao moj nov Commodore CDTV. Doduse ladno mi lik nije poslao flopy drajv uz njega, ali dobro snadji cu se nekako za njega. Kutija bas nije u najboljem stanju ali ostalo sve jeste. Doduse uplasio sam se jednog trenutnka da ne radi laser jer nije hteo da ucita nijedan disk. Uz par vadjenja onog flopija za cd sada radi. Trenutno malo slusam neku muziku na njemu. da mu razradim motor. Ipak to nije radilo preko 20 godina. A posle cu da odigram jednu partiju Lemmingsa. Ko ima viska vremena moze i da skoci do mene da zajedno isprobamo to cudo. Secam se kad sam citao davno u svetu kompjutera njegov opis, koja je to masina bila. Steta sto je propao bila je dobra ideja na papiru, ubiga Philips CDI. Okacicu posle slike, posto moram da isprobam i sonijev NET YAROZE (crni playstation 1). Neznam da li jos neko u Srbiji ima CDTV. Verovatno je to neko kupio u amiga centru ili gde vec pocetkom 90-tih.
PS. tezak je kao tucak.

Aj baci koju sliku. Lozio sam se nekad na tu laser Amigu.

Eh to je bio pravi HTPC.

ja sam kupio jedan 2006-e: http://www.amiga.org/gallery/index.php?n=1498
iznenadio sam se sto je tad bilo jos onih daljinskih za njega, novih (NOS). nazalost tastaturu je jako tesko naci jer su mnogi imali 'ideju' o crnoj A1200.

evo slika, bice jossve.jpgcdtv.jpg

ovo levo je NET YAROZE nije playstation. Kutija od cdtv je videla i bolje dane, mada generalno govoreci cini mi se da svi Commodore racunari su imali bas losu kutiju od obicnog kartona, koja vremeno bas propadne. Sega mega cd 2, i super nintendo. Sve radi vratio nazad u kutije.

Poslednja izmena:
moja je dosla bez originalne kutije, i bez nekog plasticnog poklopca na card slotu (valjda pcmcia).
iirc, i ja sam prvo probao Lemingse, ali brzo odustao bez misa, joysticka i tastature. onaj daljinski joypad bas nije pogodan za igrice, vise za 'multimedijalne' cd-ove.
planirao sam da prosirim hdd, ram-om i slicno, ali nista od toga zasad. uglavnom mi je sluzila kao ukras ili sat. :)

ja sam dobio neki mali adapter gde mogu da prikacim mis i joystick, koji se gura iza u onaj extension slot. nabudzicu je i ja polako. A jeste nezgodan lemmings bez misa. Treba da napravim neku policu za tako te uredjaje tipa cdi, cdtv ,betamax i vhs rekorderi itd

Drugar ima jedan još otkad je bio aktuelan na tržištu... Jedino čega se sećam je trekbol koji je bio zakon :).

Mislim da neki lik prodaje na KP Philips CDI za 50 eura. Čisto ako nekog interesuje.

Vrh Dno