Šta je novo?

Command line parametri za lame i ogg

• Začetnik teme Začetnik teme Bokaco
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Bokaco

Čuven
Učlanjen(a)
31.10.2003
Poena
649
imam oggdropxp i lame 3.96.
Ne kapiram sta znace redom oni parametri, i koji se najcesce koriste, tj daju najbolje rezultate. Zna li neko ovo kako valja da mi malo objasni ako nije frka?

Bokaco je napisao(la):
imam oggdropxp i lame 3.96.
Ne kapiram sta znace redom oni parametri, i koji se najcesce koriste, tj daju najbolje rezultate. Zna li neko ovo kako valja da mi malo objasni ako nije frka?

Za lame koristi:
--alt-preset medium
--alt-preset standard
--alt-preset extreme
po rastucem su bitrate-u. Ako slusas na mini liniji ili losim slusalicama medium je dovoljan. Standard je ok za 90% ljudi/90% muzike i daje skoro transparenciju.
Eksperimentisi sa uredjajima koje imas pa vidi da li TI cujes razliku.

Ok, to znam, to je osnovno, ja koristim vbr 160-224, ali ima jos stvari koje ne kapiram u komandnoj liniji. Hvala ipak. Poz.

Za oggenc je još lakše, ide oggenc -q N.NN imefajla.wav, gde je N.N kvalitet od -1.00 do 10.00... 5.00 je oko 160kbps, do toga radi kao joint stereo, preko kao stereo...

Bokaco je napisao(la):
Ok, to znam, to je osnovno, ja koristim vbr 160-224, ali ima jos stvari koje ne kapiram u komandnoj liniji. Hvala ipak. Poz.

Autori Lame Codeca kažu da ne treba puno čačkati po komandnoj liniji, jer rezultat može biti lošiji nego što treba :d

Treba koristiti gotove presets, koji ima dovoljno, i koji su optimizovani.

Najnovija preporuka je Lame 3.97b1 sa -V 2 --vbr-new presetom, ja ga koristim već neko vreme i jako sam zadovoljan kvalitetom i brzinom. :smoke:

Lame.exe 3.97b1 download

Accuphase je napisao(la):
Autori Lame Codeca kažu da ne treba puno čačkati po komandnoj liniji, jer rezultat može biti lošiji nego što treba :d

Treba koristiti gotove presets, koji ima dovoljno, i koji su optimizovani.

Najnovija preporuka je Lame 3.97b1 sa -V 2 --vbr-new presetom, ja ga koristim već neko vreme i jako sam zadovoljan kvalitetom i brzinom. :smoke:

Lame.exe 3.97b1 download

Taj preset je isto sto i --alt-preset standard, ok je on, dalje cu njega da koristim i da se dzabe ne mucim.

Nazad
Vrh Dno