Šta je novo?

Combo... LG ili Liteon?

Geek_master

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
17.03.2001
Poena
679
Treba mi za caleta.
Koji je po vasem misljenju bolji kombo? Prvenstveno me zanima citanje cda/dvda. Rezanje ce biti samo nesto malo i to na 16x.
Jel probavao neko ove nove komboe, jel valjaju nesto, kako citaju losije diskove?

Liteon, bez ikakve dalje price... imam jednog lg-a na poslu, pa samo razmisljam kako kroz prozor da ga izbacim...

ali cuj imas za malo vise para dvd rezac, pa razmisli o tome, ipak su daleko kvalitetniji (pre ng liteon 12x 55e)

Liteon definitivno. Mada LG daje dve godine ipak uzmi liteon-a.

Hm... da pojasnim malo.
Znam ja kakav je koji uredjaj, ali da li neko bas ima iskustva sa NOVIM uredjajima kupljenim pre 15 - 30 dana... Cisto pitam da mi ne uleti neki krsh.

Razmisli o dvd pisacu :d

moj lg ima oko 2 meseca...i krs je
ko sto rekoh uzmi dvd rezac...

Pa u svakom slucaju je bolje uzeti dvd rezac ako imas pare.

Kao sto vidis ne gine ti rezac :d

Ja i moj ortak sa LG-om combo nemamo nikakvih
problema vec jedno 15 meseci :)

Kao prvo, filipe nosi se :)

Kao drugo, da vas pitam ljudi, umete li vi da citate? Napisao sam combo. Nisam napisao dvd rezac.

Napisao sam da mi treba za caleta. Ja vec imam pioneer 108, a caletu treba rezanje da bi narezao cd sa crtezima, i to 15 mega svakih nekoliko dana. Dvd citanje mu treba da bi jednom u dva meseca pogledao jedan dvd film ili divx narezan na dvdu. Ili jos bolje da bi meni bilo lakse ako mu nesto instaliram, jer mi je nova arhiva na dvdu. Dao mi je 50€ da mu kupim kombo, i niti cu mu kupovati dvd rezac koji mu _ne_ treba, niti cu mu kupovati nesto polovno...

Daniel, hvala na info-u :) Jedinom korisnom :)

Inace, sve i svasta mi je proslo i kroz masinu i kroz ruku, samo me zanimaju nove serije ako su krsh ili ako su dobre, da mu kupim pravi uredjaj.

slicna situacija, u firmi je zamenjen LG za LiteOn SOHC 5232K 52x 32x 52x /DVD 16x i tu je nesto vise od 7 meseci, svakog meseca reze 15-18 diskova, i ponekad se slusa muzika, doduse ne gledaju se filmovi (u radno vreme). Za sad zadovoljni

Pa ja sam ti sve rekao preko fona, imas Liteone i eventualno ako bi se iscimao Toshibe. Nema mnogo mudrovanja, to je to sto postoji na nasem trzistu a da valja.
U svakom slucaju ako nista ne uzmes cenim da ce 50€ biti vise nego dovoljno za mog polovnog NEC dvdrwa koga bih ti jos jednom preporucio, narocito za te pare :d

Geek, konkretne modele combo-a nisam isprobao, tako da samo mogu da ti ponudim uopšten savet, kao i ostali.
Do sada sam u životu imao dva LG optička uređaja, CD-ROM i DVD-ROM i sa oba sam zadovoljan. Bilo mi je žao da prodam stari CD-ROM, tako da sam ga časno penzionisao i sada mi stoji u uglu sobe.
Sa druge strane, još uvek imam LiteON CD-RW koji je krš neviđeni i koji je gotovo sasvim otkazao iako sam ga sasvim malo upotrebljavao, a u mašini ga još uvek držim samo dok ne nabavim DVD pisač. Ruku na srce, dok je radio, radio je zaista dobro, ali ja nisam mislio da će me služiti svega godinu i po dana. Pored toga, sveukupni dizajn, buka u radu i pri otvaranju vratanaca... loš kao blato.
Dakle, osveti me! Ne uzimaj LiteON.

Mnogo razmisljanja oko minornih razlika ( naravno uzimam u obzir namenu istog koju si naveo), uzmi za te pare Benq ili Plextor

Uzeo liteon, nisam ga jos probao, izgleda isto kao jedan kombo koji sam vec imao i koji je radio super.
Probacu pa cu javiti.

Vrh Dno