Šta je novo?

Combat arms - zagrevanje graficke??

vylota

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
660
Moja oprema  
CPU & Cooler
RYZEN 5 5600X, WRAITH
Matična ploča
GA B450 DS3H
RAM
2X8 GB DDR4 3200
GPU
ASUS GTX 1660
Storage
M2 SAMSUNG 980 EVO PRO 512, WD GREEN SATA II 1TB
Zvuk
INTEGRISAN
PSU
LC POWER 600W 2.31
Kućište
COOLER MASTER
Monitor
SAMSUNG TV/MONITOR T27D390EW
Instalirao sam Combat arms, i graficka mi dodje i predje 90C ?! Imam 4850, ventilator podesen na 50%, u drugim igrama ne prelazi 80C. Doduse grafika je 1920x1080, sve na max. Da li bi pomoglo da smanjim detalje i rezoluciju na npr 1440x1080?
Kolika je uopste max dozvoljena temperatura graficke a da ne crkne ili ne ode u ...m
pozdrav

Kol'ko je meni poznato, može ona da radi na mnogo većim temperaturama, sve dok ne pravi neke druge probleme. RoHS compliant proizvodi mogu da izdrže i do 260 °C. Ne verujem da će smanjivanje detalja značajno uticati na temperaturu, a i nisi valjda kupio 4850 da bi igrao na minimalnim podešavanjima. U krajnjem slučaju, verovatno imaš garanciju. Da se ATi plašio da će im se karte istopiti, malo bi više razmislili o ref kuleru.

Moja 4850 ternutno idluje na 86c (40% automatski fan iz drajvera), ide do 100 bez problema u loadu :) . Razlika je u tome što meni stvarno pravi probleme ta temperatura. Desi se da se komp restartuje u toku igranja neke igre :wall:

jedino da nabacis neke kulere na stranicu kucista i da duvaju u graficku,tako bi trebalo da opadne malo temperatura...ili da napravis takozvani vazdusni tunel,jedan kuler na prednju stranicu kucista da uvlaci,drugi na zadnju stranicu da izvlaci...ne znam sta drugo...ili da sam menjas kuler na kartici,ali onda time gubis garanciju :(

Vrh Dno