Šta je novo?

(Colin McRae) Dirt: Showdown

Jos jedno djubre u najavi :d
Dirt1 je bio ok, pristojna fizika i prihvatljiv br. stejdzeva, solidan gameplay. Dirt2 je bio mtv skejt rednek ken blok djubre, Dirt3 ajde da kazem jedva prihvatljiv ali sa ekstremno malo stejdzeva koji su 3x kraci i 10x laksi nego u wrc 2011 npr.
A sada ovaj showdown na osnovu 5 sekundi otkriva novo djubre.

Upalis, testiras graficku i divis se malo grafici, shift/delete.

Nemoj tako, ostaće ti repovi u registry-u :/

A morao si da stavis Colin Mcrae u nazivu? :D De, da se covek prevrne u grobu...

Inace ovo nije nastavak Dirt-a vec vise spin off. Mislim kao i da je generalno bitno kada je fransiza vec postala Blokovska, a bolje da se bace na Grid 2 ili sta vec rade za next generation...

Pa da znaju ljudi o cemu se radi :D kontam da niko ne bi usao u topik da pise samo dirt: showdown :) realno

Ma i koji ce da ulaze... ovako ce da se samo smore kad procitaju CMR u nazivu a ovamo vide zeleno-crno-belu fijesticu. :D

Nije problem to sto igra vise nema veze sa wrc/rally igrom i sto je fizika toliko arkadna, problem je sto je sve to lose i za arkadu. I da prihvati sve te bljuvotine ja ne znam kome je to zanimljivo da slusa pRonicarke iz suv-ova kako te ''prozivaju'' ili ga.y urban mtv camugu kako se zali sto si ga izgurao sa staze, a da je igra monotona u pm [dirt2] ili da igra ajde kao i lici na nesto a najduzi stejdz ima 2km i 1ipo tesku krivinu :d To bi bio stejdz za hodace na rukama recimo, ne za ''rally'' igru.
Ja stvarno nemam protiv da opustim mozak uz neku laganu arkadu [posebno sada kada sam dobio prihvatljivu rally igru, (fizika) sa odlicnim i zahtevnim stejdzevima- wrc 2011] ali da ta igra ima smisla, da je zanimljiva i da te bar namuci malo. U dirt3 je ai stvarno solidno odradjen pa sam se mucio na 5/6 tezini ali sta to vredi kada igra ima 10 stejdzeva ukupno, prosecne duzine 2km :d, koji su smesno laki i neinspirativni.

pa nisu svi hard core gejmeri sto zele simulacije... kad hocu simulaciju, sednem u kola, sipam za crvenu i gas u patos ^^ a za razbibrigu mi sasvim odgovara dirt :)

^ Svakako, svakako... a ovde u Srbiji tek sto su putevi i vozni park za racing simuliranje, mis'm, boli glava. :d

Po ko zna koji put, ne pricam o simulaciji.
Igrao sam ja najvece arkadcine sa uzivanjem, evo npr NFS igre, od underground do carbona i mislim da su ok iako su arkade.
Ovde se radi o vredjanju inteligencije od strane codemastersa, ok Dirt je arkada, izbacili su CMR i sada mogu da rade sta hoce, nikakav problem. Ali je veliki problem kada krenes da igras arkadu sa bljutavim, monotonim, lakim i kratkim stejdzevima, gde se sve ponavlja i posle 30% igre mozes slobodno da je obrises. To je problem. A da ne pricam o bombardovanju sa gymkhana sranyima. Najbolja stvar kod Dirt2 i 3 je grafika, tu nema sta da se prica.

Nije mi jasno zasto ne mogu da naprave zanimljivu arkadnu voznju sa ultra-zanimljivim gameplay-om, igru koja ce da te drzi zakucanim za komp.
Nego sklepaju nesto na brzinu.

Koliko ima igra koje mi se ne svidjaju i ne igram ih pa su u sustini dobre i teme na forumima su zive. A pogledajte dirt2 i 3 temu, bile su aktivne dok ljudi nisu probali. Valjda i to nesto govori.
Ovaj novi bi trebao da ima sve stejdzeve [malo produzene i kompleksnije] iz dirt2 + ove iz dirt3 i npr fiziku iz dirt1, to bi bila dobitna kombinacija, vrhunska grafika, oko 30h igranja, zanimljivi i raznovrsni stejdzevi a arkada, ma nikakav problem. A ni 1/3 od toga nisu u stanju da urade.

Poslednja izmena:
Evo nabavio sam G25 volan pre 7-8 i prvo što sam probao je naravno Dirt 1 i Shift 2 (*** nisam imao Shift 1 pri ruci). Prva "prašina" u odnosu na dva nastavka je za mene zakon i dalje. Prosto mi se stomak okreće kada probam vožnju "hoverkrafta" u drugom i trećem delu.

Ako bi za neku igru stvarno otvorio novčanik to bi bila fina, prava, samo reli vožnja, sa pristojnom grafikom i onim pravim osećajem. Hoću da osetim svaku rupu, neravninu, razliku u prijanjanju svakog točka, na različitim podlogama, a ne da vozim oko čunjeva i skačem kroz vatrene obruče kao u cirkusu.

pa moraju ljudi da isprate na neki nacin gymkhana ludnicu i da reklamiraju ken block-a...msm sta covek sve radi samo za marketing...a koliko samo njegovih fanova ima sirom sveta...tako da je ovo nesto ocekivano...a pretpostavljam da americka decurlija ne voli teske arkade, tako da je svaka dalja diskusija besmislena :p

Evo nabavio sam G25 volan pre 7-8 i prvo što sam probao je naravno Dirt 1 i Shift 2 (*** nisam imao Shift 1 pri ruci). Prva "prašina" u odnosu na dva nastavka je za mene zakon i dalje. Prosto mi se stomak okreće kada probam vožnju "hoverkrafta" u drugom i trećem delu.

Ako bi za neku igru stvarno otvorio novčanik to bi bila fina, prava, samo reli vožnja, sa pristojnom grafikom i onim pravim osećajem. Hoću da osetim svaku rupu, neravninu, razliku u prijanjanju svakog točka, na različitim podlogama, a ne da vozim oko čunjeva i skačem kroz vatrene obruče kao u cirkusu.

Vidim imas volan.. pa bih te zamolio da probas wrc 2011 sa volanom.
Znam da mi mnogi ne veruju ali igra je sasvim ok. Evo ja kao veliki hejter dirt 2 i malo manji hejter dirt3 kazem da je wrc 2011 najbolja rally igra jos od kraja cmr ere. Dirt1 je ok ali samo delimicno. U dirt1 je najbolje ponasanje na asfaltu dok je na makadamu itd nazadovalo u odnosu na cmr serijal.

WRC 2011 je jako cudna niskobudzetna igra, zvuk je uzas, grafika prihvatljiva ali ne moze da se poredi sa dirt dx11 a ni dirt1 dx9. Fizika je nedovrsena-neka vozila se uzasno ponasaju [fiesta wrc academy i jos par, honda civic] i prosto sam progledao kada sam zavrsio sa tim delom karijere i presao samo na 4wd s2000 p-wrc i wrc automobile. A da ne pricam za group B i safari. Fizika je bolja od dirt serijala ali opet iza cmr2 i 4 npr [sa rbr nije realno porediti]. Fazon je sto kroz podesavanja automobila [koja su detaljna] i upotrebu rucne kocnice ovu igru mozes da ucinis jako zanimljivom, [ko je jos od vas video ovako detaljna podesavanja u nekoj rally igri skoro, probajte, cak i jacina rucne je prisutna]. Sada sam na 85% karijere [skoro 20h igranja] i mogu da kazem da je od 40% igra odlicna[ok i pre toga ali ima davljenja sa losim vozilima]. Stejdzevi su dugi i jako zahtevni, ostecenja realna, ponasanje na asfaltu je malo gore u odnosu na dirt1 [i to je najveca mana, uopste su asfaltni stejdzevi dosadniji] ali zato sve ostale podloge.. milina. Ne mozete da verujete koje je uzivanje voziti u Grckoj, GB, Meksiku, Argentini, Australiji, Italiji, Portugalu itd. I opet kazem sve je to ispod cmr2 i 4 ali bolje od dirt1 [osim asfalta]. Uploadovacu par videa uskoro.

Poslednja izmena:
Mogu da probam, ali tek kada dođe na red za skidanje :) za jedno 4-5 dana. Što se tiče asfaltnih deonica u Dirt kecu, mogu da se samo složim sa tobom. Sa dobrim volanom, tačno može da se oseti kako auto drži u kojoj krivini i koliko još možeš da ga stisneš pre izletanja.

Upravo tako, mada sam ja preko tastature igrao :D
Ne ocekuj cuda od wrc 2011 i nemoj odmah da se razocaras, tj savetujem ti da uzmes neki 4wd, staru imprezu npr [safari klasa], neki group b ili Citroen DS3 WRC wrc. I probaj Grcku, Italiju, Argentinu, Meksiko, Australiju po 1 stejdz npr Dakle ne kreci odmah karijer ujer te tu cekaju kontejneri od fieste wrc academy i civic-a. A mozes i neki asfaltni, Spanija ili Nemacka, bas me interesuje osecaj sa volanom. Naravno podesi malo automobil jer je onda ponasanje dosta bolje. Mozda sam ja malo vise odusevljen duzinom stejdzeva kao i cinjenicom da su tehnicki jako zahtevni ali..

I WRC 2011 opet? :D Evo predjoh i ja pola igre i misljenje mi se nije maklo od onog pocetnog. Ja ne znam sta te impresionira u toj igri sem mozda wrc licence i to sto nije skejter fazon, ali sama voznja sto je najbitnije u igri je ocajna. Kako na asfaltu, 4wd, 2wd, 1wd :D tako i na ostalim podlogama. Dirt ima mnogo mocniji fizicki engine koji je namerno dosta uproscen, ali sa onim grip modom je nebo i zemlja u odnosu na ovaj wrc. Ovde se kola ponasaju ocajno i vidi se da se fizika u igri sastoji od svega par parametara, a ponasanje automobila, suspenzije i ostalo mozda od jos manje. Kad se na to doda jos los zvuk, grafika, ostane samo ona wrc licenca i nista vise.

A sto si presao onda pola igre?
Nije tacno da je fizika toliko ocajna, sve je to pod utiskom onda 2-3 uzasna automobila, loseg zvuka i lose grafike. Nisi mi jasan, u stanju si da predjes dirt2 a da kukas na igru sa full wrc licencom, realnijom fizikom i zahtevnijim stejdzevima? Ovo nikako nije simulacija ali nije ni najgora akrada kao dirt2. Dakle prihvatis kao arkadu i uzivas, bar su svi ti stejdzevi teski i ne prastaju gresku, ja igram na 8 ili 9/10 tezini, stvarno je dosta teska igra.

I daj ne lupaj, probao sam i ja dirt3 sa grip modom, da li si svestan koliko je to mizerna stvar, grip samo? Sta moze neki tshi od 700 kb da promeni? I meni je bilo zanimljivije sa tim grip modom ali nista spec, u sustini je bezveze fizika a da ne pominjem to sto igra ne zasluzuje prelaznu ocenu ni kao arkada koliko malo stejdzeva ima.

I da, podesavaj vozila u wrc 2011 i koristi cesce rucnu, to je lek sa vecinu nedostataka. Uostalom aploudovacu par klipova pa ces da vidis kako sve to ok izgleda.
Za asfalt se slazem da nije bas bolja od dirt1 ali za ostale podloge ne, ponasanje na zemljanim podlogama, prasina, kamenje, blato itd.. meni je ok. najjaci fazon je sto se promena podloge stvarno oseca, npr u argentini kada uletis na onau rastresitu podlogu koja te uspori u pm ili blato u GB, pa onda promena podloge u grckoj.. meni je to odlicno.

Garantujem da ljudi pljuju wrc 2011 samo zbog lose grafike i zvuka. Ne mislim na hc vozace sa volanima, cenim i postujem to sto zahtevaju rbr fiziku ili bar cmr2 ili 4 fiziku, i ja bih hteo.
Ali evo ti npr, nemoj da se ljutis ali dirt3 sa onim grip modom je tebi ok a ne ova rally voznja sa objektivno realnijom fizikom pa makar i bila smesna u odnosu na rbr, kapiras, igras dirt3 jer je akrada sa super grafikom.

Moramo da se pomirimo da nece da naprave dobru arkadnu simulaciju i sta sad, da po 100x igram cmr2 ili 4 ili da kupujem volan zbog rbr? mada mi je ok onaj rbr sa novim teksturama, tesko mogu da igram stare igre na 22'' ali taj rbr moze da prodje.

Dakle prihvatite ovo i kao arkadu ali je bar teska i ima dosta zahtevnih stejdzeva, kraj price. I da+ free online. Kad smo vec kod toga aj da vozimo malo Gdin_M a ? :D

Poslednja izmena:
Zasto sam presao pola igre? Pa zato sto si mi non stop pricao o igri kako je do yaya i kako je ovo jedino sto valja od offroad voznje a utisak mi ne valja jer sam samo probao na pola sata. A meni se utisak ni makao nije od pocetka igre do pola igre i tu sam odustao, tj. od prethodne igre se gotovo nije maklo po pitanju svega. Uostalom, dirt 2 ili dirt 3 koliko god arkadni ili kakvi bili vidi se da u sebi imaju potencijala ali su parametri fizike namerno preseceni i automobili zakovani za podlogu. U wrc-u se odmah u startu vidi da fizicki engine ne valja i da se sastoji od veoma malo parametara koji su takvi kakvi su, dal zbog budzeta igre (koji je verovatno spiskan na licencu) ili zbog neznanja tima da napravi kako treba.
Codemaster se vuku sa rally voznjama 10-ak godina i ko zna koliko parametara vozila i njihovog ponasanja imaju u bazama podataka i mogu da naprave veoma realisticnu igru ali nece. Zbog marketinskih poteza naravno. BlackBean verovatno i ocigledno ima veoma malo od svega toga i verujem da je njihovo umece mnogo manje zbog manjeg iskustva. Zato i imamo ovakav proizvod i zato odmah u startu kazem po ponasanju vozila u kontaktu sa podlogom da dirt sije wrc na prvi pogled. Grip mod samo jos otkljucava i povecava proklizavanja i inercije vozila i igra odmah deluje interesantnije. U wrc i da se ubaci ovaj mod delovalo bi veoma kruto jer se vidi da dosta toga fali u ponasanju vozila u kontaktu sa podlogom. Najverovatnije kao sto rekoh zbog malog budzeta, neiskustva i verovatno brzog razvoja igre. A sto se tice online igranja, mogao je i prvi deo i igrao sam ga malo, vecito sa nekim bugarima. Ne svidja mi se i da ti pravo kazem mrzi me da igram. :)

Malopre sam odgledao par filmića RBR relija sa svim modovima i ne izgleda baš bljakavo uopšte. Grafika na stranu, fizika u igri deluje do jaja. Kada je ista izašla 2004 probao sam je na tastaturi, ali sam ubrzo odustao zbog težine iste i relativnog kvaliteta tadašnjeg Colin Mcrea serijala. Čini mi se da ću čim stignem kući da skinem istu, napunim je modovima i da probam na pravom volanu kako sada ide.

WRC 2011 će morati još malo da sačeka :)

Mislim da nisi u pravu. Pricas kako su kao u codemastersu ''zakljucali'' sim rally fiziku :d Ma daj bre, dzaba njima iskustvo kada su izbacili ovakvo djubre. Upravljivost je potencijalni problem wrc 2011 a to moze da se resi podesavanjima. Kakav bre grip mod u dirt3, i meni je kao bilo zanimljivije malo ali ono je smesno, kontra volanom nigde nije potrebna, auto ide kao po nevidljivim sinama.
Ajde molim te odvozaj neki stejdz u dirt3 sa group B automobilom pa onda uzmi stejdz u wrc 2011, ako sastavis 5 krivina.. ;)
Ne kapiras ti mene, a ni ja tebe, to djubre od akrade ti je ok, a ova voznja sa iole realnom fizikom nije.. mislim ne znam sta da mislim :D

Mrzi me da nadjem review od test ekipe koja je naprzena na rbr, sta su napisali za ponasanje i fiziku u wrc 2011 na neasfaltnim stejdzevima. I to da ovde nemas kontakt sa podlogom, apsolutno netacno, ovde te i bara, potok, promena na rastresitiju ili blatnjaviju podlogu realno uspori.. ma kome ja pricam :D

U sustini jedva prihvatljiva igra ali bar ne vredja inteligenciju kao dirt serijal. Normalno da ce neki hc rbr vozak da popljuje mozda ovo sto sam napisao ipak je rbr nesto najbolje u rally pc zanru, ali vi koji se przite na dirt stvarno nemate pravo :d

Sharpshooter, i ja sam se isprimao na rbr sa tim teksturama, igra je definitivno najbolji trip, o zvuku da ne pricam :) ja sam igrao na tastaturi i prilicno se mucio.. a ni sada nemam volan pa me mal osmara pomisao da se rvem sa tastaturom..

Bas probaj wrc 2011, 4Gb igra, zanima me osecaj voznje sa volanom na svim podlogama, to ti je 45 min testiranja, par stejdzeva samo.
Na YT sam vidjao rbr fanove koji su zadovoljni sa wrc 2011, naravno ne i odusevljeni ali niko ne moze da me ubedi da su dirt2 i 3 realniji i bolji :d

I ako probas pisi u wrc 2011 temi, da ne spamujemo ovo djubre od teme [u skladu sa igrom :d] ;)

Poslednja izmena:
OK, kako god, uzivaj niko te ne osporava, samo sam dao my 2 cents sto se tice izrade igre i toga kakav pristup i prezentaciju je BlackBean napravio. Codemasters kao sto rekoh se koliko godina bave voznjama, imaju ko zna koliko parametara vozila i podloga, takodje budzeta i svega ostalog za razliku od ovih koji su dosli sa low budzet razvojem da pokupe deo kolaca iako su vecinu tog budzeta bacili na wrc licencu i to je jedino sto i imaju. Naravno ovi prvi su ogromni i veoma pohlepni i sluze se sto manjim ulaganjem da zarade sto vece pare, dok ovi drugi su veoma sitni i pokusavaju nesto sasvim drugacije a slabo im uspeva. U svakom slucaju, tek nesto interesantnije od Codemastersa ce biti sa novim next-genom i verovatno promocijom novog engine-a a nadam se i povratku Race Driver serijalu. Cak je i Dirt 4 najavljen u ovom clanku gore i nadam se da ce i on za next gen posto od ovog sadasnjeg gen-a vec neku godinu se vise nista i ne ocekuje.

Ma da bre ;) Nego stvarno mislite da ce neko da se vrati simulacijama sa novim konzolama? :D
Ne kapiram, zasto Codemasters ne bi recimo izbacio punokrvnu wrc igru? Posebno danas kada je zarada najbitnija. Pa CMR serijal ima toliko fanova, ok neka ostave Dirt za decu i sarenis, boli me uvo, ali eto zamislite da izbace igru kao cmr2 sa onako dobrom grafikom, i da odrade dobar MP za dobrom zastitom.. Evo ja potpisujem da bih odma' kupio igru :)

Nisam ranije video topic..nek obrise neko isti post u Industrija igara...

Djubre za decicu.
Ali mi ovo uliva nadu da ce mozda da se vrate fazonu kao sto je bio cmr serijal.

Jao bre sta rade sa ovim serijalom :mad:

Nazad
Vrh Dno