Šta je novo?

Codename: Panzers Phase One

URGH!

Čuven
Učlanjen(a)
20.07.2003
Poena
619
Ljudi ovo obavezno probajte!!!Igra je fenomenalna,grafika je strava,atmosfera jos bolja,konacno nemacka kampanja pocinje 1.9.1939. a ne '44-te kad im je vec dusa bila u nosu od silnih batina,onda strasno je detaljna(HP,municija,goriva nema),gomila jedinica,sticanje prestiza kojim se kupuju/nadogradjuju jedinice(kao u Panzer General-u),ma nemam reci,obavezno uzmite necete se pokajati!!!

A da,nije ni narocito zahtevna,u 1024x768 se igra opusteno na FX 5600.

cool...kakva je u odnosu na blickrig (koji je me generalno smorio) ili u odnosu na soldiers heroies of ww2

URGH! je napisao(la):
Ljudi ovo obavezno probajte!!!Igra je fenomenalna,grafika je strava,atmosfera jos bolja,konacno nemacka kampanja pocinje 1.9.1939. a ne '44-te kad im je vec dusa bila u nosu od silnih batina,onda strasno je detaljna(HP,municija,goriva nema),gomila jedinica,sticanje prestiza kojim se kupuju/nadogradjuju jedinice(kao u Panzer General-u),ma nemam reci,obavezno uzmite necete se pokajati!!!

A da,nije ni narocito zahtevna,u 1024x768 se igra opusteno na FX 5600.

Ako ti je Engleska verzija interesuje me koja je verzija, mislim na ono 1.04, 1.06, koju imaš. I da li ima bagova.

Poslednja izmena:
Ma ne moze da se poredi sa Blitzkriegom,atmosfera narocito,konacno postoji igra koju jedva cekate da igrate ama bas svaki nivo,onda medium nivo je taman dovoljno tezak ako hoces da se ne smoris(nemojte da se pomamite da vam se u pocetku medium nivo ucini prelak,jer je pocetak u Poljskoj)

U odnosu na Soldiers -pa ima prednosti sto pocinje od 1939,i sto stvano ima veze sta ti je ostalo u proslom scenariju,za razliku od Soldiersa koji su ipak gomila single scenarija,a mane sto nije bas onoliko detaljna oko vozila(ne moze da ti pukne gusenica),a jos jedan plus je sto ne moras da se patis oko instalacije,nego standardna procedura.

Fik je napisao(la):
Ako ti je Engleska verzija interesuje me koja je verzija, mislim na ono 1.04, 1.06, koju imaš. I da li ima bagova.

Verzija je 1.08 a sto se bagova tice,evo presao sam 3 nivoa i jos nista nije bilo

pa u heroes ti ostaje sve iz prethodne misije ali samo ako posle savrshene misije odmah predjesh na sledecu (znachi kad posle completed iz onog menija uzmesh next)

tako sam ja po zavrshetku misija ostajao po mapi da popunim rezerve municije i ostalog pa tek onda kliknem na completed :)

Da ali tamo ako su te olesili,samo izadjes u glavni meni pa se vratis u kampanju i startujes sledeci scenario i dobijes default vohsku za taj nivo a ovde toga nema.

Nego izgleda sam se malo uradio oko izbora tezine,izgleda je bolje da probate na najtezem.

Poslednja izmena od urednika:
Hej, igra je stvarno super!!! Kada sam je prvi put ukljucio pomislio sam da onaj koji je napisao da je igra fenomenalna definitivno lud medjutim posle nekog vremena sam shvatio da mi se igra stvarno svidja! Super je! Ima tri kampanje, Nemacka, Ruska i Britanska (valjda), tako da cenim da je igra mnogo dugacka! Pogotovu mi se svidjaju animacije izmedju i u toku nivoa kojih ima dosta i koje su super!

E jedno razocarenje -zavrsio sam kampanju sa Nemcima,njihova kampanja ide samo do bitke za Staljingrad

Pa sta ? I u istoriji je bilo tako :d :) Da su nastavili misije bi ti bile pobeci sa kraja na kraj mape a da ti prezivi 40% ljudstva :-devil-:

Poslednja izmena:
OptiPlex je napisao(la):
Pa sta ? I u istoriji je bilo tako :d :) Da su nastavili misije bi ti bile pobeci sa kraja na kraj mape a da ti prezivi 40% ljudstva :-devil-:

Pa sta fali tome, ja bas obozavam takve misije. :)

Sto se tice same igre, juce sam je kupio i malo igrao.Bolja je nego Blickrig, mada me nije nesto narocito odusevila, bar do sada.Nije ni nesto narocito teska, presao sam (kao Rus) 4-5 nivoa za par sati igranja.Trenutno sam negde u Madjarskoj (verovatno je to poslednji nivo).Ni izbor naoruzanja nije bas veliki.

Moglo je sve da se odradi mnogo bolje.

OptiPlex je napisao(la):

Ma nemoj,a bitka kod Kurska,Ofanziva u Ardenima,kontranapad Nemaca u Madjarskoj,oslobadjanje Musolinija?

Sve uzaludni pokusaji prdnutog u cabar :d

Presao sam nemacku kampanju. Bilo mi je zanimljivo. Mozda je jedino igra previse laka na Normal nivou tezine. Ali i Rusku sam poceo na Normal. Ne bih preterano da se cimam, zelim da predjem sve tri kampanje. I Beograd se pominje u jednom briefingu a jedna od misija se odvija u Jugoslaviji gde je zadatak "eliminisati srpske gerilce i uhvatiti njihovog vodju Vuka" . :D

Da li je potezna strategija kao panzer generalsu ili je rts?

RTS je, samo bez gradjevina. Znaci, imas vojsku (ljude + tenkove/topove/vozila) i odradjujes misije. Vojsku mozes da "kupujes" posle skoro svake misije uz pomoc odredjenih poena koje dobijes kada zavrsis misiju (u zavisnosti kako si je efikasno zavrsio dobijas vise ili manje poena).

U fazonu kao Sudden Strike samo sto je dodata kupovina :)

Nemacka kampanja je mnogo bolja nego ruska.Ima mnogo vise misija, a i mnogo su zanimljivije nego ruske.

Igra je mnogo bolja nego Sudden Strike

Hmmm... meni se bas cini suprotno, odnosno cini mi se da je Ruska kampanja koju sada igram dosta teza od Nemacke... a misije su u principu sve na isti fazon... Da li si presao i trecu kampanju?

Imam problem!!!

Nalazim se na sedmoj misiji druge, Ruske kampanje, sve sam uradio sto se od mene trazi, znaci svih 6 fabrika sam razorio i posle toga mi se daje jos jedna misija da pohapsim neke naucnike a da cu to uraditi tako sto razorim neku ventilacionu zgradu. Odem na mesto na mapi koje je obelezeno, pobijem sve vojnike i unistim sve tenkove i nista se ne desava!? Neprijatelja vise nema a nema nikakve ventilacione zgrade, takodje!? Sta da radim?

Ljudi, pa da li je moguce da niko ne igra ovu igru!? Znam da je Rome trenutno hit ali i ovo je super igra! 7 dana stojim i ne mrdam sa ove misije! To mora da je neki bag. A sifru ne bih da iskoristim taman crko iako 99% nema vise dodatnih misija posle ove.

URGH, NJEMEN?

Sorry,ja sam cele prosle nedelje ostajao na poslu do 20h(razvlacimo mrezu :mad: ) tako da sam malo pauzirao sa Panzerom.

Poslednja izmena:
Dobro, nije bas toooliko dobra :) ali sam se nameracio da predjem sve tri kampanje i tacka. A sto je najgore, imam neki trip da dok ne zavrsim jednu igru ne pocinjem drugu, i tako Knights of Honor i Rome, came na mom disku. :(

Urgh, ok, ali kada budes igrao molim te da mi kazes ako u medjuvremenu ne resim problem. Nasao sam neki strani forum gde ima soba Codename: Panzers i samo se prica o toj igri pa sam i tamo pitao i videcu da li ce mi oni pomoci. Neki lik mi je nesto rekao, to nisam probao ali mislim da nece moci, probacu kada se skinem sa veze.

Dakle, pooooonovo problem, istog tipa kao prosli.

Nalazim se na PETOJ misiji ALLIED kampanje i cilj mi je da pobijem sve neprijatelje pored rusevina i da oslobodim Misel. Ja pobijem sve neprijatelje, i to ne samo tu nego maltene na celoj mapi ali misija NECE DA SE ZAVRSI.

Sta da radim?

Ja imam problem na Nemackoj kampanji kada treba da ukradem ruski tenk T-34.Uzmem ga ali onda nema sanse da ga prebacim na zeleznicku stanicu jer uopste nece da se selektuje iako unutra ima posada a drugu nece da ubaci.Jel zna neko u cemu je fora izludeh vise

Vrh Dno