Šta je novo?

Codegen vs LC power

• Začetnik teme Začetnik teme fluxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

fluxy

Slavan
Učlanjen(a)
15.05.2007
Poena
330
Evo ovih dana konacno kupujem novi komp i imam malih problema oko izbora kucista...Naravno najradije bih kupio antec 900 i neko napajanje od 1kw al budzet mi to ne dozvoljava ...Tako da se dvoumim izmedju
1) codegen 6218
http://www.codegenworld.com/03_products/index.asp?max_id_search=11&min_id_search=20&pro_id_search=211 i
2) LC Power Pro-Line Pro-906B
http://www.lc-power.com/htm/products_detail.php?lang=2&h_id=2&u_id=27&a_id=119
Oba imaju napajanja od 400w. Codegen kosta 35 evra dok je LC 45 evera. Codegen je takodje za nijansu veci... Sta biste vi izabrali od ova dva ...Ima li neko iskustva sa njima

Poslednja izmena:
Ja bih rekao ne Codegen. Posto sam se susreo sa jednim kodegen kucistem od nekih 40-45e, kakvo je to s... ne mogu recima opisati, plus je i napajanje bilo defektno.

imam codegen brizu i mogu reci da je kvalitet izrade samog kucista extra.. napajanje sam uklonio tako da ne mogu reci, al vidim da ih hvale po drugim forumima...

Ako neko ima ovaj LC nek ga ukratko opiše.

I ako neko može da kaže u čemu je neka bitnija razlika između pomenutog modela LC-Power i ovog Frontier Duke kućišta?
Koliko sam primetio, skoro svako LC-Power kućište se može naći i pod drugim imenom, a kod nas konkretno su ta koja su ista ali pod drugim imenom, znatno jeftinija. Recimo ovaj model se prodaje i kao MS Industrial i jeftiniji je skoro duplo od identičnog kućišta koje se prodaje kao LC-Power. A ni jedni ni drugi ih ne proizvode.

Pa razlikuju se valjda u napajanjima.

Pricajte vi sta hocete, ali meni ovaj Codegen od 400W gura OC masinu iz potpisa bez ikakvih problema. Znam da nema PFC i zastitu od raznih padova napona i strujnih udara, ali mene sasvim lepo sluzi (samo se nadam da nece grom u komsiluk):d.

malo ot...
takodje imam i MS Industrial 400w koje daje bolje i stabilnije voltaze od Chiefteca 350W. Samo napajanje je dosta tesko. Stavio sam Chiefteca samo zbog dodatnih molexa i sto je 20+4 pin dok je MS Industrial samo 20-pinsko

da dopunim, ne otvarajuci novu temu... vratio sam ms industrial 400w i core temp mi sad pokazuje 40 C za oba jezgra, dok je sa chieftecom bilo 49-50 C. takodje 12V mi je sad 11.94V a sa chieftecom je bilo 11,82V. naravoucenije, ne mora da bude izvikano napajanje da bi radilo posao a u mom slucaju i bolje... sto opet ne znaci da su kineska napajanja dobra

Chieftec 350w radi na ivici svoje snage sa tom konfom a rekao bi i da tom MS ind. nista nije lakse.... (nadam se da imas garanciju na komponente koja podrazumeva i spaljivanje... 😛 )

takodje ima VELIKE razlike da li napajanje ima ventilator od dole ili pozadi. Ova sto imaju ventilator pozadi zapravo greju vazduh oko procesora pa samim tim i dize temperaturu, a ovi sto vuku od dole sa procesora vazduh i izbacuju nazad lepo vetre kuciste i bas je osetna razlika u temp,.

Nazad
Vrh Dno