Šta je novo?

Codegen vs Chenbro vs Spire

Masterchief

Čuven
Učlanjen(a)
31.12.2003
Poena
619
Codegen Briza (oko 60e)

prednosti:pristupačna cena, zanimljiv dizajn, filter za prašinu, vent. sa led, stiže sa napajanjem 400W 120mmFAN, silent, airduct ka cpu cooler-u, transparent, delimično šrafless.

mane: blago lošiji kvalitet limarije, napajanje brlja sa 12v voltažama, ima hotspot oko grafičke, mogućnost montaže samo 8cm Fan-ova

Chenbro Gaming Bomb (w/o PSU) (oko 65e)

prednosti: zanimljiv dizajn, relativno pristupačna cena,potpuno šrafless, filter za prašinu, mogućnost montaže 120mm,92mm fan-ova, transparent.

mane: nema reset dugmeta, stiže bez PSU-a, pomalo kič dizajn, nema maskica za optičke uređaje.

Spire Swordfin (w/o PSU) (oko 55e)

prednosti:pristupačna cena, zanimljiv dizajn, jonizator vazduha, stiže sa ventilatorima, Full ATX, šrafless

mane: pomalo ružnjikavo, stiže bez PSU-a, nema maskice za optičke uređaje, stiže bez filtera za vazduh, staromodan sitem rashlade.

OK koje je kućište od ovih best buy za overclocker-a po vama?
Meni je za oko zapao Codegen.

i ja se slazem .codegen je fino kuciste.ima ga moj ortak i jedini problem je kada se nakupi prasine na prednjem panelu,kod ventilatora.ruzno izgleda

Ako nisi bas previse u stisci sa parama pogledaj ThermalTake Soprano 1000BNS. Cena 6629din bez napajanja, HG-spot ih drzi. Kvalitet limarije odlican, tihi, 21db 12cm ventilatori napred i pozadi. Filter napred. Dizajn veoma dobar. srafles. Foot stand.

http://www.thermaltake.com/product/Chassis/midtower/soprano/vb1000bns.asp

P.S. Postoji i varijanta sa providnom stranicom i dodatnim 9cm ventilatorm na njoj (oznaka kucista je Soprano 1000BWS) i koje je par stotoina dinara skuplje ali se izgleda brzo rasproda kada dodje...

Poslednja izmena:
@ M M ne mogu da nabavim Soprano u mome gradu (pre je selo). Mogu da naručim, ali ima da čekam najmanje mesec dana i da me košta od 10-50e skuplje. Dok ova tri mogu da nabavim sa popustom (ima ih na lagerima, a i stalna sam mušterija pa imam popust).

Masterchief je napisao(la):
@ M M ne mogu da nabavim Soprano u mome gradu (pre je selo). Mogu da naručim, ali ima da čekam najmanje mesec dana i da me košta od 10-50e skuplje. Dok ova tri mogu da nabavim sa popustom (ima ih na lagerima, a i stalna sam mušterija pa imam popust).

je*iga, onda Codegen izgleda najprivlacnije po pitanju cena/performanse. Ako 12V bude padao ispod nekih 11.5V odma da ga reklamiras! Sto se hotspota oko graficke tice, ako tvoja kartica ne bude imala OTES sistem hladjenja (dakle da izbacuje vreo vazduh direktno van kucista), verovatno se onda i ne greje toliko puno, mada ako te ne mrzi uvek mozes lako da modujes bocnu stranicu (busilicu u ruke) i ugradis dodatni ventilator na nju.

Masterchief je napisao(la):
Codegen Briza (oko 60e)
prednosti:pristupačna cena, zanimljiv dizajn, filter za prašinu, vent. sa led, stiže sa napajanjem 400W 120mmFAN, silent, airduct ka cpu cooler-u, transparent, delimično šrafless.
mane: blago lošiji kvalitet limarije, napajanje brlja sa 12v voltažama, ima hotspot oko grafičke, mogućnost montaže samo 8cm Fan-ova
...

Evo ja sam vozio ~3meseca brizu sa tim napajanjem i nikakvih problema nisam imao, cak sta vise moji OC rezultati, maxCPU=3080MHz i superPi=31.4s, su postignuti upravo sa ovim napajanjem.
Regularna MP cena za brizu je 52-58€ zavisno od modela.
http://www.codegengroup.com/index.php?cPath=25_36

Ja sam prilicno zadovoljan sa Spire®SP-9007B SwordFin! http://www.spirecoolers.com/Case.asp?ProdID=14 Meni se jako svideo ovaj dizajn (o ukusima ne treba raspravljati) ,a i kvalitetno je uradjeno!Jedino sto nema napajanja :D pa sam morao i za to da dam kintu!Inace je jako tiho u radu-skoro da se ne cuje!Ja sam mu dodao pored njegova 2 coolera koji stizu uz njega jos 1 i cooler za hard!Ovo kuciste je kao prazno poprilicno tesko!

Poslednja izmena:
Ako nisi bas previse u stisci sa parama pogledaj ThermalTake Soprano 1000BNS. Cena 6629din bez napajanja, HG-spot ih drzi. Kvalitet limarije odlican, tihi, 21db 12cm ventilatori napred i pozadi. Filter napred. Dizajn veoma dobar. srafles. Foot stand.

ovo je exta kuciste......

evo link do njihovog weba

Kod:
http://www.hgspot.co.yu/

Poslednja izmena:
OMG nekima ne vredi objašnjavati. :wall:
Rado bih ja uzeo i Soprano, i Centuriona, ali ne mogu da ih nabavim, jedino ako uspem da nađem firmu koja šalje post-express-om, ili da naručim u nekoj firmi ovde i da čekam mesec dana (u stvari ni ovo nije sigurno, zavisi kada se vlasnik radnje nakani da ode u BG, a ponekad se i zaborave pa treba da čekaš sledeću turu), i da platim od 10 pa do 50e (kako kad mož' i više) skuplje.(sad sam počeo i da se ponavljam).
A da pitanje je da li će uopšte moći da se nabavi npr. jurim TT Extreme Giant 3-ku već skoro godinu dana jer niko neće da ga nabavi ( čak sam kontaktirao i MBsoft, pošto oni šalju Post Express-om, ali svaki put mi ili ne odgovore, ili nema na lageru.) :wall: :crash:

Nazad
Vrh Dno