Šta je novo?

COD : Modern Warfare 2

^ Imajuci u vidu da se rezolucija ne duplira ne znam zasto bi se framerate smanjio za duplo!!
Da su bar uradili 720p sa 40 fps, to bi vec bilo pristojno za jednu pucacinu...

Da su bar uradili 720p sa 40 fps, to bi vec bilo pristojno za jednu pucacinu...

One igre koje su zamisljenje da rade na 30fps, najcesce rade na max toliko tj. lockovane su na 30, "visak" od 10fps bi otisao na drugu stranu, IQ, teksture, etc...

Poslednja izmena:
Slazem se sa Coltom.

CoD je dizajniran za tih 60 frejmova od nule, a osecaj se najvise vidi kod kontrola. Momci iz IW-a su rekli ranije da su mogli da nabiju rezu na 720p uz manji framerate, ali da dodatne graficke detalje bi retko ko primetio, dok bi pad framerate, koji se ogleda i kroz tecnu upotrebu kontrola, bio mnogo lakse za primetiti.

BTW ne mozete bas za svaki engine da kazete da ako neko poveca rezu za npr. 50% da se dobija 50% manji framerate.
Evo, uzmite za primer iDtech 5. Carmack (aka Kajmak) je rekao da ce Doom 4 raditi u 30 frejmova, ali da ce imati 3x vise detalja od RAGE-a. A ako biste primenili "normalnu" racunicu dosli biste do cifre od 20 frejmova.

Da, CoD4/CoD6 jeste pregazilo vreme... to jeste. Iako ima 2xMSAA, ipak se vidi smanjena rezolucija, zbog gomile jaggija i drugih artifakata. Mada, sa obzirom da igra radi u 60 FPS-a, to im se IMO moze oprostiti, jer bar drze do nekog standarda za razliku od milion developera koji guraju gomilu stvari da bi igra lepo izgledala na screenshotovima, a na kraju se dobije igra bez antialiasinga i uz sub-30 frejmrejt.

RAGE će da radi na 60 fps, bar na Xbox-u, a to je meni važnije od rezolucije.
Da li se vidi razlika uopšte u igri koja je na, recimo 600p, a radi na monitoru/televizoru 720p/1080p? primer: Halo 3 je ispod 720p

Naravno da se vidi razlika, posebno kad igra nema AA.

Nemoj da zezate da nabolja ikad igra (max sam cinican inace) radi u 600p ?!
Zasto ne kupe od GG engine i naprave pravu igru konacno ?

Ma samo da je prica dobra,da ima akcije i da je MP vrhunski ...za ostalo me zabole

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno