cod5 resenje
citiram korisnika sa jednog foruma
EVO RESENJA ZA SVE ONE KOJI IMAJU PROBLEMA SA STARTOVANJEM COD-5.
cackao sam i ja sve zivo sto sam procitao na ovim forumima, medjutim i meni se non stop desavalo uvek isto. Prvo poruka za microsoft, pa onda svi oni vec mnogo puta navedeni errori. Provalio sam resenje sa jednog stranog sajta. Problem je kao sto su vec mnogi provalili u zvuku. Nikakve veze nemaju ni graficki drajveri ni direct x, sve je to bezveze. Igra uopste nije zhtevna, naprotiv u odnosu na crysis je malo dete, pa i u odnosu na novi far cry. Dakle kod mene sada kada sam resio problem sa startovanjem radi na 1600x1200 sve podeseno na maximum.
E da, da predjemo sad na resenje problema mnogih kojima se desavallo isto sto i meni.
Onaj ko je imao instaliran i ubacen dial-up modem u racunar pre nego sto je poslednji put reinstalirao XP (bez obzira koji sevis pack), taj ce imati problema sa instalacijom ove igre tj. sa startovanjem i vec poznatim izbacivanjem konzole sa errorima. Naravno ovo sve govorim za korisnike koji imaju ADSL, a slucajno su instalirali sistem sa prikopcanim dial-up modemom. Kao provera za ovo sto sada pricam udji u "run", pa upisi "dxdiag". Nakon otvaranja direct-x console, obratite paznju na opciju "sound-2". Kod nekog ce to biti "sound-1", a kod nekog "sound-2". Bolje receno u tom soundu-2 videcete da pise nesto "modem EMULATED" . E ta emulacija zvuka stvara sve probleme. Dzba sada naknadno vadjenje modema, deinstaliranje drajvera, iskljucivanje u biosu itd., kada ga sistem ima zapamcenog u registrima.
A sada idemo na resenje problema:
Udjete preko opcije "run" u "regedit". Zatim pritiskom na "ctrl + f " otvorite "find" prozor.
U njega upisite "Device Presence". Tada ce vam se sa desne strane tog explorera pojaviti sledece:
(Default)
Emulated
Vxd
WDM
Bitne su vam samo ove tri opcije: Emulated, Vxd i WDM. Kada desnim klikom otvorite redom, recimo prvo "emulated", kliknite na "modifie" i pojavice se prozor u kom ce stajati neka vrednost, ili "1" ili "0". Emulated obavezno stavite da bude "0". Isto to uradite sa VXD i WDM ali njihove vrednosti moraju da budu i ostanu na "1".
Nakon toga, kada odradite ovu izmenu klikni ponovo (ctrl+f) i opet upisi "device presence" i onda opet sve isto, kao i malopre. Ovo zbog toga sto ove emulacije ima na nekoliko mesta i potrebno ih je sve iskljuciti. Dakle ponavjlajte (ctrl+f) (i sve vec opisane radnje sa podesavanjem 0 i 1) i tako sve dok vam ne izadje prozor (posle pritiska na (ctrl+f) da vise nema trazenih "device presence". Meni je to trebalo da podesi otprilike na jedno tri mesta. U svakom slucaju sama operacija je gotova za otprilike pola minuta. Nakon toga svega naravno id restartovanje racunara. Nakon restarta kao proveru mozete otici ponovo u "run" pa "dxdiag", gde cete sad videti da vise nema onog sounda-2 nego je ostao samo "music" i sound -1 na kome je naravno i samo zvucna karta. Posle ovoga igrica mora proraditi bez ikakvih problema.