Šta je novo?

Coca Cola - da li je štetna?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

gordan84

Slavan
Učlanjen(a)
10.10.2008
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
5800x
GPU
4070 Ti
Interesuje me da li imate da podjelite neke relevantne informacije o tome da li je Coca Cola štetna ili ne po zdravlje?

Mislim na internetu ima mnogo lupetanja te štetna je, te ovo, te ono a nigdje nekih naučnih izvoda/dokaza.
Kako da znamo da li je štetna kad do danas nisu našli prave sastojke (il' jesu neki dan?!)?

A sta ce ti pravi sastojci? Kad ti klavir padne na glavu da li je bitno kako i zasto deluje gravitacija? Ako pijes umereno ne verujem da je mnogo stetna (izuzev originalne formule sa kokainom).. Ako preterujes SVE je stetno... Cinjenica je da je to kiselina + gomila secera... Ni jedno ni drugo ne treba unositi u preteranim kolicinama... U najmanju ruku ces imati problema sa varenjem i tezinom... Mozda i zubima ako bas preterujes :)

Ameri su zbog cipsa i koka kole jako zdrava i negojazna populacija... naravno da je stetna.
A sto nema dokaza? Pa recimo da godisnje zgrcu ko zna koliko milijardi dolara profita, pa im nije problem da sve to lepo zataskaju

Ahahaha... Tema pobedila :p... Mene zanima odakle poreklom taj kokain koji se koristi :D

Jedan limenka ima 9 kasika secera u sebi. Sva gazirana pica su stetna za zube. Ako neko misli da je zeznuo nekog ako pije Coke Zero to je potencijalno jos gore jer nisu dokazane stetnosti vestackog zasladjivaca koji se koristi umesto secera kod njih.
Kao sto centriaxone kaze velike korporacije kao oni i Mekdonalds koji prodaju proizvode koji su dokazano stetni za zdravlje imaju para da potplate koga god trebaju (medicinsku indistriju, drzavu..........) da se ne bi provlacili mnogo u negativnom kontekstu.
Ako pijes par limenki nedeljno nece se nista desiti ali ako pijes svaki dan nakon dugog niza godina kilogrami pocnu da se gomilaju. Ja inace sam prestao da pijem colu pre jedno 9 godina
Dolicna tema inace i nadam se da ce nakon citanja teme mnogi ostaviti gazirana pica

Poslednja izmena:
Mislis na ovo: http://news.yahoo.com/s/yblog_thelo...s-american-life-discover-cokes-secret-formula

The recipe:

Fluid extract of Coca: 3 drams USP
Citric acid: 3 oz
Caffeine: 1 oz
Sugar: 30 (unclear quantity)
Water: 2.5 gal
Lime juice: 2 pints, 1 quart
Vanilla: 1 oz
Caramel: 1.5 oz or more for color

The secret 7X flavor (use 2 oz of flavor to 5 gals syrup):
Alcohol: 8 oz
Orange oil: 20 drops
Lemon oil: 30 drops
Nutmeg oil: 10 drops
Coriander: 5 drops
Neroli: 10 drops
Cinnamon: 10 drops

Samo su izbacili posle alkohol i aromu koke bez kokaina...ja je ne pijem, kao ni ostala gazirana pica...ali verujem da je stetna...

http://en.wikipedia.org/wiki/Phosphoric_acid#Processed_food_use

Poslednja izmena:
Pa ako volis secer
colas.jpg

ili koku

coke%20copy1.jpg

:smoke:

Ovo nema baš nikakve veze sa tematikom foruma.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno