Igrati bilo koju voznju bez volana je protuprirodni blud
To vam je kao da koristite npr kompjuter bez misa, sve u principu moze sa tastaturom da se uradi, ali je mucenje.
Svaka cast onima koji su se nekako navikli na tastaturu i uspevaju da postizu odlicne rezultate u Colinu bez upotrebe volana, to samo znaci da su dobri igraci i da bi SIGURNO postizali jos bolje rezultate sa volanom.
Bilo je svojevremeno i tehnicko objasnjenje na nekom sajtu,ali nisam save-ovao,pa mogu samo da prepricam ukratko:
Tastatura je digitalna i pri skretanji moze samo da daje komandu desno ili levo,a ne koliko desno ili koliko levo, sto znaci da kad ulazite recimo u desnu krivinu morate stalno da korigujete desno,nista,desno,nista,desno itd da bi ste je prosli.Volan je analogni i moze da zadaje stepen okretanja,tako da ako recimo ulazite u desnu krivinu od 30 stepeni, okrenete volan za tih 30 stepeni i odrzavate konstantno zakrivljenje tockova dok ne izadjete iz krivine.Znaci tehnicki je nemoguce kontrolisati igru to jest kretanje automobila sa tastaturom onako kako moze sa volanom.
E sad ako lazu oni koji su igru zamislili i napravili, onda lazem i ja vas...
BTW, neke igre (npr. Midtown Madness-i) dozvoljavaju i voznju misem, sto je sasvim pristojno resenje, u svakom slucaju bolje nego tastatura.
Pade mi na pamet jedna analogija: dali je vama koji vozite sa tastaturom palo na pamet da jedete supu sa viljuskom i nozem ??? Meni to dodje otprilike isto...