Šta je novo?

CM Vortex 752 ili Titan TTC-NK32

mean_machine

Slavan
Učlanjen(a)
24.01.2006
Poena
350
CM Vortex 752
cm-vortex752.jpg

Titan TTC-NK32
33842A.jpg

Treba mi kuler za AMD X2 4000+ zbog overkloka. Naveo sam ova dva kulera jer mi se ne daju velike pare. Znam da kod oba cu morati da poliram bakarnu osnovu pa me interesuje koji je jednostavniji za poliranje. Takodje me interesuje kolike su razlike u radu izmedju ova dva kulera (kako hlade, kolika je buka, kod koga je lakse promeniti ventilator).

Poslednja izmena:
Titan ako hoces clock , vortex ako hoces tisinu...

imam vortex i nisam nesto presrecan sa njim,morao sam njega montirati zato sto je low profile,a ja imam TT lanbox lite.
Ako imas standardno kuciste idi na Titan-a

poz.

Kuler namontiran. Nista specijalno sto se tice montiranja. Nema krivljenja maticne ploce kako pisu ljudi na itsvet-u, nije komplikovano montirati ako se malo ukljuci mozak i pre toga se sklone delovi koji smetaju (graficka i konektor napajanja).

Nisam nista polirao jer je bakar vec bio dosta ravan (dobro sublerom se primeti vrlo malo odstupanje jednog merenja). Pasta je ona koja je vec nanesena na kuler. Procesor sam samo ocistio od stare paste.

Evo radi procesor na 2.6GHz (sto i nije nesto) ali je znatno ladniji nego sa box kulerom gde je na 2.4GHz u prime-u se grejao malo preko 50C a sada ne prelazi 42C a takt je veci. Verovatno ce ici do 2.8GHz jer mi je memorija krs.

Poslednja izmena:
ovaj titan gore

Nazad
Vrh Dno