Šta je novo?

CM ili TT neon light i LED kuler ?

ZoranRad

Slavan
Učlanjen(a)
18.09.2005
Poena
320
Prvo:
Treba mi 120mm LED kuler, ali ne znam da li da uzmem ThermalTake ili CoolerMaster.

TT Spec.
3 LED
FAN Speed 2000 +/- 10% RPM
78 CFM
21dBA
Sleeve

CM Spec.
4 LED
1220 +/- 10% RPM
42.734 CFM
22 dB-A
Sleeve

Po ovome ispada da TT sa manjom bukom ima skoro duplo veci CFM i RPM? Ili gresim. Dakle koji da odaberem?

Drugo:
Hocu da uzmem i neonku, ali opet TT ili CM? (Ove sam nasao da ima da se kupe, ako postoji i nesto trece, moze.)
CM ima sound control i cini mi se da se dobiju dve, dok TT nema sound control i jedna se dobija. Cene su im priblizno iste, pa ako ih neko ima moze da kaze iskustva, tj. koju da uzmem.

Nije mi bas logicno da na vise obrtaja proizvodi manje buke. Ja sam za CM.
Ako je stvarno tacno da je toliko tih onda uzmi TT.

ZoranRad je napisao(la):
Drugo:
Hocu da uzmem i neonku, ali opet TT ili CM? (Ove sam nasao da ima da se kupe, ako postoji i nesto trece, moze.)
CM ima sound control i cini mi se da se dobiju dve, dok TT nema sound control i jedna se dobija. Cene su im priblizno iste, pa ako ih neko ima moze da kaze iskustva, tj. koju da uzmem.
Gde si nasao TT neonke? Kod nas?

Ako jos neko bude čitao ovaj thread, a u nedoumici je...
Prvo i osnovno, ne veruj te Thermaltake-u! Nije lepo da kažem, ali lažu sa specifikacijama samo tako, bar kada je noise level u pitanju, to čujem i mogu da tvrdim. Njihov 21dB FAN se čuje kao Intelov cooler BOX na 3000RPM, znači paklena buka! CoolerMaster je daleko tiši, mada ni to nije pravi SILENT proizvođač. Ima u PIN-u GlacialTech ventilatora 80tke su najbolje, znači najtiši ventilatori na našem trižištu ubedljivo. Što bi čika Kure rekao: "Ne čuje se, a radi!" :D

Moja preporuka za CM neonke, za TT neonke nisam ni cuo. U kompu imam 2 CM neonke (1x Red, 1x Blue), dugacke su oko 20cm i mogu reci da fino rade uz SoundControl :)

Dorry je napisao(la):
Moja preporuka za CM neonke, za TT neonke nisam ni cuo. U kompu imam 2 CM neonke (1x Red, 1x Blue), dugacke su oko 20cm i mogu reci da fino rade uz SoundControl :)

Gde si nasao CM neonke i to plave? (ako si ih skoro kupio) I jel dovoljna jedna, da fino osvetljava? Nisam nikad uzivo video. :)

Plave CM neonke fino sijaju, mislim, svetlo je prilicno jakog intenziteta... ali nije to to. Prvo, ta plava je malo cudna, nekako vuce na zelenkastu.

A drugo, od samog pomena na "neki tamo" UV nema nista. Imam 2 CM "plave" i jednu TT plavu neonku u kucistu... ova TT-ovka je stvarno dobra, ona *hladna* plava boja, reaguje DFI ploca, kao i kablovi na nju, daje stvarno dobar efekat... dok su ovi CM-ovi stapovi bezveze. Skroz druga nijansa plave boje (rekoh vec, vuce malo na zelenu), cak se ta nijansa ne slaze ni sa plavom bojom bas CM coolera, koji mi se mota po kucistu... UV ni u tragovima...

BTW, nema plavih u Imtelu, i to mislim da ih nema vec dosta dugo.

U imtelu nema vise nista, cak ni LED ventova, bio moj drug danas :( Tacno je da ove plave CM neonke ne svetle tako jako, tj. ne "bacaju" svetlost na "okolinu" tako jako, ali ove crvene da, bas strava svetle. Pored toga, ja ne vidim da vuku malo na zelenkastu boju...

Dorry je napisao(la):
Pored toga, ja ne vidim da vuku malo na zelenkastu boju...
To je zato sto nisi video pravu plavu boju :d

2 puska:
Da, i to ima izuzetan efekat!!
Naravno, ukoliko je rec o istim neonkama... ja sam moju uzeo davno, pre 3-4 godine, u Pyramid-u, i bila je placena paprenih 25€. Ne znam kakve su ove iz HGspot-a, da li su to te iste... videcu da svratim ovih dana, pa da ih pogledam.
Ako su iste, odmah uzimam jos jednu.

Ajde kad pogledas postuj ovde obavezno nisam iz Bg-a ali planiram da dodjem na sajam automobila pa ako su to te da odmah uzmem 2 komada (valjda ce biti dovoljne za ovaj Armor) a trebaju mi i UV kablovi, kad sam narucivao kuciste nisu ih imali trenutno :)

Vazi, nema problema. Samo da se malo smiri ova kisa, skoknucu do njih.

Dve neonke bi trebalo da budu dovoljne... mada, ipak ovi TT-jci sijaju slabije od CM neonki - ali bolje... a plus su UV reaktivne ;)

Heh pa najavljuju za sutra sneg i temperature oko 0 stepeni, ako budes mogao da skoknes i kazes te su to bi bilo CAR-ski od tebe :D Pa imam vec 3 TT Blue Led Fan-a tako da uz 2 neonke mislim da ce biti sasvim dovoljno, cak i bolje ako ne bljeste previse bitno mi je da su UV reaktivne

puska je napisao(la):
Heh pa najavljuju za sutra sneg i temperature oko 0 stepeni, ako budes mogao da skoknes i kazes te su to bi bilo CAR-ski od tebe :D Pa imam vec 3 TT Blue Led Fan-a tako da uz 2 neonke mislim da ce biti sasvim dovoljno, cak i bolje ako ne bljeste previse bitno mi je da su UV reaktivne
Ma, djipnucu vec... kisu mrzim, sneg mi i nije toliki problem (dok ne pocne da se otapa ;)).

Nego, ti TT ventilatori sa LED-icama... oni nisu UV reaktivni?

Heh kod mene jos uvek pada kisa, nema snega ali verovatno ce biti. Jesu UV reaktivni medjutim efekat ima samo ova 12ica koja je pozadi ova napred je predaleko tako da mora neonka :)

Malo sam okasnio, prosao je i sajam i sve to... nisam mogao ranije da odem, izvinjavam se.

Video sam one neonke, i mogu da kazem da nisu iste... doduse, ambalaza je razlicita, ovako na oko deluju slicno. Moguce je da je samo ambalaza menjana, ne mogu da ih uporedim po modelu, jer na ovoj mojoj nema nikakve oznake... a ni na kutiji nista ne pise.

Anyway, sve je ovo ionako nevazno, bar trenutno... jer nemaju plave neonke, vec samo zelenu i par RGB-ova...

Poslednja izmena:
Nema ih ni u cenovniku, valjda ce uskoro dobiti. Hvala u svakom slucaju CAR-e

Samo jedno pitanje po tvom misljenju jel bi jedna bila dovoljna za TT Armor, ona zadnja 12ica bas baca dosta svetlosti

puska je napisao(la):
Nema ih ni u cenovniku, valjda ce uskoro dobiti. Hvala u svakom slucaju CAR-e

Samo jedno pitanje po tvom misljenju jel bi jedna bila dovoljna za TT Armor, ona zadnja 12ica bas baca dosta svetlosti
Pravo da ti kazem - ne verujem. Cak sam prilicno siguran da nece.

Sa druge strane, ako nameravas da osvetlis samo gornju/donju polovinu kucista... it'll work like a charm ;)

Nazad
Vrh Dno