Šta je novo?

CM Hyper TX2 ili TT Blue Orb II?

Waylander

Slavan
Učlanjen(a)
30.04.2008
Poena
319
Plan je da sklonim Intel stock kuler što zbog buke, što zbog planiranog OC-a.
Ovde vidim da je TX2 dosta omiljen i preporučivan, ali me zanima i mišljenje o BO2, jer se na testiranjima po netu jako dobro pokazao.

ako imas para uzmi 212 ako nemas OZC Vanquisher

Nema sanse da je bolji, ja sam uspeo da nadjem TX i prezadovoljan sam, evo slika govori vise od reci...

A to da je jeftiniji nisam bas siguran, OCZ sam nasao za 1500 din a TX sam platio 1580 din, premala je to razlika da bih eksperimentisao :wave:

Prilozi

• OC-7.jpg
    OC-7.jpg
    193.5 KB · Pregleda: 148
  • OC-8.jpg
    OC-8.jpg
    180.8 KB · Pregleda: 133
Plan je da sklonim Intel stock kuler što zbog buke, što zbog planiranog OC-a.
Ovde vidim da je TX2 dosta omiljen i preporučivan, ali me zanima i mišljenje o BO2, jer se na testiranjima po netu jako dobro pokazao.

Blue Orb II i taj ChinaMade TX2 ne mogu da se mere.
Prvo, taj Tt ima bolje performanse.
Drugo, hladi sve oko socket-a (procesora).
Treće, verujem da je i tiši s' obzirom na veći ventilator.

Ako ti je cilj da ti CPU Fan bude tih onda bolje gledaj da fan ima četvoro-pinski priključak (4 pina umesto "standardna" 3) tj. podršku za SMART pa ga lepo ušteluješ da se vrti sa recimo 50% snage u idle-u a kad pređe određenu temperaturu onad punom brzinom...

Svi kuleri danas su Made in China,mozda su neki Designed in USA,Austria,Switzerland ili Germany ali su 99% njih proizvedeni u Kini.Ne vidim nista lose u tome.BTW gde ima kod nas da se nadju Arctic Cooling hladnjaci i ventilatori,bila prica o jednoj firmici u Vojvodini.

P.S. Zalman kuleri su Made in Korea

Poslednja izmena:
Blue Orb II i taj ChinaMade TX2 ne mogu da se mere.
Prvo, taj Tt ima bolje performanse.
Drugo, hladi sve oko socket-a (procesora).
Treće, verujem da je i tiši s' obzirom na veći ventilator.

Pricas napamet, probao sam oba i daju mi u c iste temp. A posteno jeste tisi, da se zna TX2 uopste nije tih koliko se pricalo. Imao sam priliku da koristim 2 i oba su bucna kao BOX.

imam ja par komada sibni pm

Jedno pitanjce kako izgleda taj regulator napona, kako i gde se kači i podešava? Pretpostavljam da se u zavisnosti od napona ventilator na procesoru sporije/brže vrti... ?
I ja planiram da pazarim Hyper 212 pa bih da ga utišam ako je bučan na defaultu...

(i što više ne prave kulere sa 4pin ventilatorom već forsiraju ove sa 3pin..nikako mi nije jasno...)

Odluka je pala, ni TX2 ni BO2 nego Hyper212 + neki regulator napona.

btw. gde ima regulatora i koliko koštaju?

Ma koji ce ti vrag regulator napona. Ubodes kuler na tropinski prikljucak na maticnoj preko kog mozes da regulises broj obrtaja tvog kulera i prica je zavrsena.
Ja imam Hyper212 i uboo sam ga na SYSFAN na maticnoj, u BIOSu postavio da mu daje 50% struje(ima 50%, 75% i 100%) i ETO REEEEEESSSSSEEEEENJA. Ne cuje se malte ne uopste (obzirom da u kucistu imam 4kom od 120mm koji rade na 5V+ovaj na kuleru=5kom od 120mm :S:).

Poslednja izmena:
Ma koji ce ti vrag regulator napona. Ubodes kuler na tropinski prikljucak na maticnoj preko kog mozes da regulises broj obrtaja tvog kulera i prica je zavrsena.
Ja imam Hyper212 i uboo sam ga na SYSFAN na maticnoj, u BIOSu postavio da mu daje 50% struje(ima 50%, 75% i 100%) i ETO REEEEEESSSSSEEEEENJA. Ne cuje se malte ne uopste (obzirom da u kucistu imam 4kom od 120mm koji rade na 5V+ovaj na kuleru=5kom od 120mm :S:).

Ne znam kako sam ovo prevideo, i još gledao u opciju :d. U svakom slučaju puno zahvaljujem :D

pozz svima,

hteo bi napraviti ovako nesto:

http://i292.photobucket.com/albums/mm24/CobraMods/SNC00157.jpg

e sada, sl nisam nasao nego nesto drugo ovde:

http://www.itsvet.com/proizvod/ther...r-lga775-and-am2-am2+/comp_comp_cooler/49/539

ili

http://www.itsvet.com/proizvod/thermaltake-cl-p0257-blue-orb-ii/comp_comp_cooler/49/369

nisam nasao nikakve tesove, ni neznam dali su bucne posto na itsvetu citao sam za orb fx da je bucan..mada iskreno ne mislim da je ventilator od 14 cm bucan. A i svidja mi se da se pokazuje temperatura na kuleru.

dali neko imao ovaj ili od ovih kulera? treba da hladi e6750 na 3.2-3.4 ghz.

Sa prvog linkaje kuler koji si video na photobucket-u.
Nisu nešto efikasni ako se porede sa kulerima tog cenovnog ranga ali su daleko efikasinji od BOX kulera. + što "hlade" i okolinu.

Nazad
Vrh Dno