Šta je novo?

CM Hyper 6+...

banea

Slavan
Učlanjen(a)
12.12.2006
Poena
304
Da li neko mozda zna ili je imao slican problem sa ovim kulerom,naime on za prikljucak na plocu ima konektor sa 4 pina,a na mojoj ploci (Epox 8RDA 6+ Pro) konektor je sa svega 3 pina. Moze to i tako da radi,ali onda nemam softversku kontrolu broja obrtaja,vec mi rade led diode na ventilatoru!!! Interesuje me sad da li prostim obrtanjem zadnje dve zice mogu iskljuciti led diode,a dobiti kontrolu obrtaja?
Unapred zahvalan Bane.

Moze samo treba da utvrdis tacno kako ti ide raspored zica tj da umesto zice koja ide za diodu zamenis sa zicom za kontrolu ventilatora. verovatno je to ona zica koja je slobodna cak sam potpuno i siguran iz razloga da recimo ako ti + pol ide naopako ka fentilatoru nebi se fentilator ni okretao

Da li neko mozda zna ili je imao slican problem sa ovim kulerom,naime on za prikljucak na plocu ima konektor sa 4 pina,a na mojoj ploci (Epox 8RDA 6+ Pro) konektor je sa svega 3 pina. Moze to i tako da radi,ali onda nemam softversku kontrolu broja obrtaja,vec mi rade led diode na ventilatoru!!! Interesuje me sad da li prostim obrtanjem zadnje dve zice mogu iskljuciti led diode,a dobiti kontrolu obrtaja?
Unapred zahvalan Bane.

Kod mene je taj cooler povezan isto kao i kod tebe. Ali meni radi kontrola obrtaja iz speedfan-a i diode. Ta četvrta žica nije za napajanje dioda. Malo bi glupo bilo dovoditi poseban vod samo zbog njih. One se napajaju sa napajanja ventilatora.

Problem ti pravi nešto drugo.

Imaš cooler za nove generacije intel i AMD procesora koji se povezuju sa 4 žice. Kupi drugi ventilator istih dimenzija i sa tri žice, ovaj čuvaj - trebaće ti kasnije.

Konektor na tom cooleru je univerzalan i ima nazubljenje koje odvaja 3 žice i omogućava povezivanje cooler-a na starije ploče koje imaju samo 3 pina. Kao što sam već rekao. Kod mene sve radi normalno kao što je radilo i sa box coolerom. A na Abit IC7 je konektor sa 3 pina.

Ja planiram zamenu ventilatora nekim drugim koji ne svetli. Ali do sada nigde nisam viđao da neko ima 90ke u ponudi.

Mozda si dosad vec nabavio 90-icu bez dioda al' reko cisto da ti kazem,imas CoolerMaster 90mm Black 3-pin.Mozes ga naci u pakom-u...:wave:

Unapred zahvalan Bane.

koji procesor imas, kako se ponasa Hyper 6+ i gde si ka kupio ?
Zanima me taj cooler.

Nazad
Vrh Dno