Šta je novo?

Club3D Radeon 8500 LE kvalitet?

jaksa

Odeljenje za zaštitu naroda
Super Moderator
Učlanjen(a)
04.06.2002
Poena
985
Uzmem doticnu karticu, obradujem se kad vidim da je na njoj memorija EtronTech 3,5ns frekvencija 250/250, bez problema podnosi 275/275 i vise, 3dmarksa2001se koliko treba, sve u svemu kartica fizicki ista kao ona ne-LE testirana na Benchmarku (osim sto su lupili pecat "LE" na stampi).
Medjutim, kvalitet 2D slike - dosta los, mnogo slabiji od matroxa, ali sam se iznenadio kad sam video da je dosta slabiji i od ASUS gf4mx440 sto (za razliku od matroxa) nisam ocekivao.
Takodje pri kliku na display properties>settings>advanced primecuje se nako krzanje oko display properties prozora i to samo u tom slucaju.

Sad se pitam da li je to neka ne-LE 8500 kartica pa pala na testu kvaliteta, dobila pecat le i tako prodana ili je krsh primerak ili su pak sve Club3D takve jer ozbiljno razmisljam da je vratim (3,5ns :() i uzmem GigaByte

Nazalost, ja sam imao slicno iskustvo upravo sa Gigabyte 8500 i bio sam napljuvan...krsh zivi.
A sad ce neko da krene u raspravu kako mi ne znamo da "podesimo" kartu i kako je Ati kralj ovoga ili onoga..
Mozda built by ali nikako powered by...
Naravno uvek postoji mogucnost da neko nabode dobar primerak i posle soli pamet onima 70% drugih koji dobiju to sto si i ti dobio...

Evo nije me mrzelo da jurim po firmi power magic radeon 7000 (ve) i cak i ta ima lepsu 2d sliku (ustvari sasvim lepu, hm...).

Mister No je napisao(la):
Nazalost, ja sam imao slicno iskustvo upravo sa Gigabyte 8500 i bio sam napljuvan...krsh zivi.
A sad ce neko da krene u raspravu kako mi ne znamo da "podesimo" kartu i kako je Ati kralj ovoga ili onoga..
Naravno uvek postoji mogucnost da neko nabode dobar primerak i posle soli pamet onima 70% drugih koji dobiju to sto si i ti dobio...

Ja imam Gigabyte karticu i slika je prilicno dobra. Nije baš kao Matrox ali i ne zaostaje mnogo. A tu su i drajveri koji rade kako treba :) , jesu malo sporiji, ali su kameno stabilni (NT je dignut pre 9 dana) za razliku od NV :D koji su mi pravili dosta problema (kartica je bila Elsa GF256).

Slazem se, mr No. ATi daje super sliku, ALI samo built by ATi. Powered by ATi me podseca na Eagle u nVidia taboru. Sad nisam siguran, ali cini mi se da je powered by ATi setovan oko 20% manje nego BBA. Ja sam imao i GA radeta 7500, i neki no name. Kad asm posle gledao BBA...vredi te pare.

MadTexel je napisao(la):
Ja imam Gigabyte karticu i slika je prilicno dobra. Nije baš kao Matrox ali i ne zaostaje mnogo. A tu su i drajveri koji rade kako treba :) , jesu malo sporiji, ali su kameno stabilni (NT je dignut pre 9 dana) za razliku od NV :D koji su mi pravili dosta problema (kartica je bila Elsa GF256).

Uf, pa ta Elza je GF1 tj. stara je verovatno oko (ako ne i preko) 3 godine...i tada se NV tek probila na vrh, i pocinjala da se razvija u pravom smislu te reci, sa GF1...
Danas je to sruga prica...
A i OS ti je zaostao :D (naravno, ne kazem da ne radi posao ili da ti mozda ne treba za nesto tipa Maya...:))
Pozdrav

Uf, pa ta Elza je GF1 tj. stara je verovatno oko (ako ne i preko) 3 godine...i tada se NV tek probila na vrh, i pocinjala da se razvija u pravom smislu te reci, sa GF1...
Danas je to sruga prica...
A i OS ti je zaostao :D (naravno, ne kazem da ne radi posao ili da ti mozda ne treba za nesto tipa Maya...:))
Pozdrav

Naravno. Za vreme GF1 GF2 je bio sveti gral, onda je to bio GF3 itd.. Malo su te price trule. Kao sa GF1 je NV ušla na tržište polu-profi kartica, pa sa GF2 je zaista ušla, sa GF3 stvarno ušla, dok je sa GF4 stvarno najstvarnije ušla. Znam da mi monitor nije baš nešto ekstra (Philips 107P) ali ipak je bolji od dobrog broja 15" i 17". A što se tice mog OSa.. Ima on dosta prednosti, recimo stabilan je (ne kao razne 32b ekstenzije 16b zakrpa 8b OSa :D ) i dobro ga poznajem. Zbog nekih nekompatibilnosti ne prelazim na W2K. :(

E, kartica zamenjena novom Club3D Radeon 8500LE, sa dosta boljom slikom tako da je to sad ok.
Memorija je opet ET 3,5ns, a kartica iako radi nema pechat "LE" vec pechat "P" i jos "250", tako da sam siguran da oni muljaju tj one koje se slabije daju o/c prodaju kao "LE".
Inace , jedna zanimljivost, iako bi trebalo da je kartica identicna, potrebno je bilo ponovo podici drivere ctp;

MAD_MUzzY je napisao(la):
A sta ti to shatro neradi na W2k-u? :D (predpostavljam da je neki 3d app. ? :) )

Ma ništa od toga. Cak rade i stari admin alati iz NTa 4. Nego me kolje nekompatibilnost izmedju OE 4 i OE 5. Inace, da nije Visual Studia imao bih ja jos uvek IE 3. :p

Da, tako sam i napisao u testu, nije to Radeon, dosta losiji od ATI-ja a pogotovo Matroxa, ali i dalje nije ocajno ili jako lose...

E sada, ono sto me je zaista razocaralo... :

Teram ja Leadtek Ti4200 .... kvalitet SUPER
Prebacim Chaintech Ti4200, kvalitet 2D - Malo losiji...

Stavim ASUS MX460 (tek stigla) - Jos losiji od Chaintecha...!

To me je bas iznenadilo...

byMaX je napisao(la):
Da, tako sam i napisao u testu, nije to Radeon, dosta losiji od ATI-ja a pogotovo Matroxa, ali i dalje nije ocajno ili jako lose...

E sada, ono sto me je zaista razocaralo... :

Teram ja Leadtek Ti4200 .... kvalitet SUPER
Prebacim Chaintech Ti4200, kvalitet 2D - Malo losiji...

Stavim ASUS MX460 (tek stigla) - Jos losiji od Chaintecha...!

To me je bas iznenadilo...

Pa dobro de - ovo su top proizvodi i za ocekivati je da su (generalno) proizvodjaci pazili sta ugradjuju u njih jer tu ne sme biti greske ali u MX kategoriji dokazuju zasto tu kategoriju u stvari zovu mix (miks) :D

Fora kod GF4MX je sto mozes da ubodes neki skart primerak i najzvucnije firme ali da zato neki eagle ili Inno radi fenomenalno sa sjajnom slikom...

Evo i sto bi se reklo zavrsnih reci o pomenutoj kartici
Kartica radi savrseno, pogotovo se kvalitet slike vidi na nekom novijem monitoru takoda je zaista mogu preporuciti

S obzirom na ovaj novi radeon 9000 i najavu o prestanku proizvodnje radeon 8500 kartica kao i pad cene istih, mozda ce to biti nova gf3ti200:)

Nazad
Vrh Dno