Šta je novo?

Club nokia !!!

Gramatica

Čuven
Učlanjen(a)
11.01.2003
Poena
601
Da , da , ljudi ima ne$to $to se zove club nokia ,
ali nazalost ne u Yuzi. Lutajuci po nekim abroad sajtovima
naleteo sam na neki evropski sajt , koji me je $utnuo further
na tu club nokiu .Predjimo na stvar , to je neki sajt za slanje
ringtonova i slichica na na$e 35-desetke, a moze se zovnuti sa cell-a
(think so). Uglavnom, izgleda da je to jedan od nachina da se pokupe
jedinstvene POLYPHONIC melodije.Ali ko $to rekoh toga vamo jo$ nema
(think so). Valjda ce se neko setiti...

Mozda od njih nema koristi kod nas, ali im kartica lepo izgleda kada je u novcaniku :)

Pa to postoji vec duze vreme, ali ne u YU, a kako stvari stoje niti ce u skorije vreme :(
A zasto, pa verovatno zbog ogromne prodaje koju Nokia ostvaruje na nasem trzistu i inace zbog srpske inertnosti da se uvodi nesto novo (mada je najvecim delom krivica Nokia-e) :hump:
Fora je u tome sto Nokia na taj nacin omogucava svojim kupcina da menjaju logoe, melodije, ScreenSaver-e, graficke poruke i sve ostale zezalice koje je Nokia smislila, ali snalaze se ljudi i bez toga, zar ne ?

Crni je napisao(la):
A zasto, pa verovatno zbog ogromne prodaje koju Nokia ostvaruje na nasem trzistu

hmm... zaboravio si da kazes da se radi o ogromnoj kolicini *nelegalnih* telefona (tj. kradenih, svercovanih, itd) otprilike, slicna je situacija kao sa softverom (npr. Win-om)

ZoNi je napisao(la):
hmm... zaboravio si da kazes da se radi o ogromnoj kolicini *nelegalnih* telefona (tj. kradenih, svercovanih, itd) otprilike, slicna je situacija kao sa softverom (npr. Win-om)
Upravo sam na to i mislio, mada i na taj nacin Nokia profitira, zar ne ?
A s obzirom koliko je kod nas Nokia bila zastupljena (svojevremeno Nokia vs Ericsson) to je trebalo odavno da se uvede ctp;

Crni je napisao(la):
Upravo sam na to i mislio, mada i na taj nacin Nokia profitira, zar ne ?

pa, i ne bas (ili mozda malo)... vidi: npr. neki Nemac kupi telefon (Nokija tad profitira)... onda mu neko mazne taj tel ili ga on proda... onda ti kupis taj tel od nekog svercera - tada profitira taj svercer, tj. mafija! Nokija ce u tom slucaju profitirati samo ako onaj Nemac ponovo kupi Nokiju, a ne neki drugi tel...

ZoNi je napisao(la):
Nokija ce u tom slucaju profitirati samo ako onaj Nemac ponovo kupi Nokiju, a ne neki drugi tel...
Pa to vec zavisi od Nokije, zar ne?!
Tu ne mogu da im pomognem ni ja, niti taj neki svercer :(
Ali ako ja ne kupim od svercera, nece ni on imati potrebu
(ponuda <=> potraznja) da "krade" ili kupi od Nemca, a samim tim ni Nemac potrebu da kupi nov telefon, pa nila to Nokia ili nesto drugo ili ce ga redje menjati ako ne moze tek tako da proda za dobre svoj stari ne bi li uz minimalnu doplatu dosao do novog. Kako ce Nokia profitirati u tom slucaju ?
Nikako, a u srpskoj varijanti ne mnogo, ali sigurno hoce:
Zrno, po zrno... preko milion korisnika u Srbiji, pa nek je svaka 5. Nokia, pa baterije, maskice... mada uglavnom to nije Nokijino, al' nema veze :)

Ima sniper boy (to mu nick) on ima tu karticu nezna ni sam kako je nasao Yugoslaviu negde ali je dobio karticu..

Pa ajde ako neko zna kako se registrovati sa Yugoslavia neka
napise. I ja imam drugara koji je dobio karticu, ali i on ne zna
da ponovi proceduru.

Meni je svojevremeno stigla na Great Britain iliti UK, te me tretiraju kao korisnika ili potencijalnog kupca iz GB (novosti u NOKIA club-u...).Iskreno,nisam ni stigao da vidim koje su prednosti posedovanja ove kartice...
A,da-LEPO IZGLEDA.

Vrh Dno