Šta je novo?

Club 3D Radeon 9700 i anomalije u grafici

Black RIder

Čuven
Učlanjen(a)
28.06.2002
Poena
619
Upravo sam kupio ovu graficku. Kartica je sjajna, brza...
Ali imam problem. Naime, desava mi se da kada joj se hoce da pocne posle restarta da prikazuje anomalije u 2d-u. Znaci, jos dok se boot-uje sistem ona Win maska je sva:d :<> , a takodje i bios ako udjem u njega, i kad se udje u Win... Resava se gasenjem kompa na dugme. Na pr., desi se na svakih 10 restarta. Da nije mozda zato sto je Club 3D-u klok podignut po default-u da bude kao na pro verziji maltene, pa da kartica ne moze da izdrzi. Kako da resim ovo???
Ploca je Abit KX7333 i na onom www.rage3d.com sajtu je nema medju plocama koje prave probleme sa Radeon 9700 karticama.

Pomagajte! Club 3D:rocket:

Black RIder je napisao(la):
Club 3D-u klok podignut po default-u da bude kao na pro verziji maltene, pa da kartica ne moze da izdrzi. Kako da resim ovo

Pomagajte! Club 3D:rocket:
Znaci 100 posto je problem u ovome jel sam drugu prodao istu kartu sa istim problemom,resiti problem mozes na 2 nacina
1.Flesovanjem biosa i vratiti na default 9700 ili da editujes bios stim sto core clok nemoras smanjivati vec klok memorije i to na 280 mhz jer ce na tom kloku sigurno dobro raditi.
2.Skine rage 3d i smanji klok memorije,preporucujem ti ovaj program zato sto pri restartu ne vraca na default vrednosti.

P.S. nije mi jasno zasto su stavljali default cloc ko na radetu 9700pro ;)

Cekaj, oce Rage 3D(imam ga) u potpunosti promeniti clock memorije. Znaci, ne samo u Win, nego i inace?

Cekaj, oce Rage 3D(imam ga) u potpunosti promeniti clock memorije. Znaci, ne samo u Win, nego i inace?
Nazalost samo u windowsu ipak je to softverski,ali dok si u win-u neces imati problema:wave;

E, a kako da edit-ujem bios da promenim to za stalno?
Veci mi je problem da namestim pre nego sto udje u Win. Znaci, meni se ovo pojavljuje pre nego sto mi udje u Win:(

Pozdrav

Re: Re: Club 3D Radeon 9700 i anomalije u grafici

Kokos je napisao(la):
Znaci 100 posto je problem u ovome jel sam drugu prodao istu kartu sa istim problemom,resiti problem mozes na 2 nacina
1.Flesovanjem biosa i vratiti na default 9700 ili da editujes bios stim sto core clok nemoras smanjivati vec klok memorije i to na 280 mhz jer ce na tom kloku sigurno dobro raditi.
2.Skine rage 3d i smanji klok memorije,preporucujem ti ovaj program zato sto pri restartu ne vraca na default vrednosti.

P.S. nije mi jasno zasto su stavljali default cloc ko na radetu 9700pro ;)

Gresis! sto pameti ne bug-uje u 3D-u ako je do kloka,pre ce tu da pravi probleme nego u 2D-u!!!

---------------------------------------------------------------------------
Black Rider-u idi zameni kartu dok ne pocne da brljavi i u 3D-u problem je vezan za memoriju,ne smeta njoj klok,nego ona sama nije OK.

poz.

Upravo sam stavio bios od non-pro verzije(znaci kakv bi i trebao da bude) pa cu da probam da li tako sljaka kako treba. Ako opet ne bude valjalo ima da je menjam. Cimaju me da im nosim celo kuciste. Kao da probaju koja ce da radi dobro:cuss:

Pozdrav

Stavio sam non-pro bios i opet ne sljaka kako treba. Sad sam vratio stari da bi im vratio kartu, ali se u medjuvremenu ispostavilo da im je nestalo kartica:( pa da moram da cekam ponedeljak da dodju kartice. Izgleda da je do memorije, slozili smo se i ja i Mali HoBiT i serviser doticne firme,)

Stavio sam non-pro bios i opet ne sljaka kako treba. Sad sam vratio stari da bi im vratio kartu, ali se u medjuvremenu ispostavilo da im je nestalo kartica:( pa da moram da cekam ponedeljak da dodju kartice. Izgleda da je do memorije, slozili smo se i ja i Mali HoBiT i serviser doticne firme,)

cheers (D)

ajd u zdravlje!

Nazad
Vrh Dno